maritbet girişmaritbet
İstanbul'da yatırım yapacaklar dikkat! Esenyurt...

İstanbul'da yatırım yapacaklar dikkat! Esenyurt...

Esenyurt bölgesi, 650 bine yaklaşan nüfusu ve arsa stokuyla dikkat çekiyor

650 bine yaklaşan nüfusuyla İstanbul'un en büyük ilçeleri arasına giren, ev sahipliği yaptığı konut projeleriyle bilinirliğini artıran, 2008 yılında ilçe olmasına rağmen sahip olduğu genç nüfusuyla dikkat çeken Esenyurt hızlı gelişimini sürdürüyor.

3. Köprü ve 3. Havalimanı bağlantı yollarına yakınlığıyla dikkat çeken Esenyurt, arsa stokunun fazla olması nedeniyle de birçok konut yatırımına ev sahipliği yapıyor. Ayrıca bölgede 2011 sonunda başlayan imar problemi de kısa süre önce tamamen çözüldü.

İşte Esenyurt'taki konut projeleri!

Tüyap Fuar Alanı, Atatürk Havalimanı gibi merkezlere yakın konumuyla ön plana çıkan Esenyurt; doğusunda Avcılar, batısında Büyükçekmece, kuzeyinde Arnavutköy ve güneyinde Beylikdüzü ilçeleriyle komşu bir konumda yer almakta.

D-100 ile Tem Otoyolu arasında koridor oluşturma özelliğiyle de ön plana çıkan bölgede bulunan eğitim kurumları da Esenyurt'u canlandırıyor. Mahmutbey Gişelere çok yakın bir konumda bulunan lokasyonda trafik sorunlarının azlığı da dikkat çekiyor.

Kuzey Marmara Otoyolu ve Tem Otoyolu bağlantısı, Esenyurt bölgesinin kuzeyinden geçecek olup yine Kuzey Marmara Otoyolu'nun Başakşehir-Bahçeşehir çıkışı bölgenin kuzeydoğusunda bulunmakta. Bahsi geçen otoyolu, 3. Köprü ile entegre edilerek Garipçe-Poyrazköy aksına ulaşım sağlanacak.

3 Mayıs 2013 günü ihalesi gerçekleştirilen ve 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyükleri arasına girecek olan 3. Havalimanı, İstanbul'un Karadeniz kıyısında Yeniköy ile Akpınar köyleri arasında inşa edilecek ve birbirinden bağımsız 6 pistten meydana gelecek. Tamamı 2018 yılında tamamlanacak olan 3. Havalimanı'nın 2016 yılında uçuşa açılması bekleniyor.

2011 yılı sonlarında değişen imar planı nedeniyle bölgede yer alan konut projeleri büyük bir kaosa girdi. Bunun nedeni firmaların, 2008 yılındaki imar planına göre ruhsatlarını almış olmaları. Kısa süre önce atlatılan kaosun ardından bölgedeki tüm inşaatlar devam etmeye başladı.

Arsa stokunun fazla olması nedeniyle bölgede nitelikli konut projelerinin sayısı artarak devam ediyor. İkinci elde markalı konut projelerinin metrekare birim fiyatları 2 bin lira ile 2 bin 500 lira arasında değişirken, birinci elde metrekare birim fiyatları ortalama 3 bin lira ile 4 bin 500 lira arasında farklılık gösteriyor.

Orta gelir nüfusu tarafından tercih edilen bölgede ağırlıklı olarak 2+1 ve 3+1 konutlar bulunuyor. Ancak üniversite yerleşkeleri nedeniyle 1+0 ve 1+1 dairelerin sayısı da artmaya devam ediyor. Esenyurt'ta Eskule, Torium, Akbatı ve Marmara Park olmak üzere 4 AVM bulunuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ESENYURT BÖLGESİ
  • 16.01.2012 15:31

ESENYURT BÖLGESİ

Esenyurt cazibe merkezi olmaya devam ediyor. GRD İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Y ...

Ucuz konutun başkenti Esenyurt'un akıbeti ne olacak?
  • 28.04.2021 14:26

Ucuz konutun başkenti Esenyurt'un akıbeti ne olacak?

Nüfusu 1 milyona yaklaşan Esenyurt'ta konut fiyatlarının diğer bölgelere oranla ...

Bir ayda binlerce konut satıldı, o ilçede ev kalmadı!
  • 26.10.2020 14:13

Bir ayda binlerce konut satıldı, o ilçede ev kalmadı!

Milyona yaklaşan nüfusuyla küçük bir şehri andıran Esenyurt'ta sadece Eylül 2020 ...

Esenyurt'taki Saylan İnşaat mağdurlarının akıbeti ne olacak?
  • 22.06.2018 10:10

Esenyurt'taki Saylan İnşaat mağdurlarının akıbeti ne olacak?

Saylan İnşaat'ın Esenyurt'taki mağdurları, ikinci kez dolandırıldıklarını iddia ...

İşte Tekfen Hep İstanbul şikayetleri ve gerçekleri!
  • 06.12.2017 14:58

İşte Tekfen Hep İstanbul şikayetleri ve gerçekleri!

Tekfen'in inşa ettiği Hep İstanbul projesinde sorunların sonu gelmiyor. İşte Hep ...

Özyurtlar Nota Residence'ta 25 bin peşin, hemen taşın!
  • 30.10.2017 11:22

Özyurtlar Nota Residence'ta 25 bin peşin, hemen taşın!

Özyurtlar Holding markalarından Neyzen İnşaat'ın Esenyurt'taki Nota Residence pr ...