maritbet girişmaritbet
İstanbul'da okullar yarın tatil mi?

İstanbul'da okullar yarın tatil mi?

6 Ekim İstanbul'un kurtuluşu nedeniyle yarın okulların tatil edilip edilmedi konusunda öğrenciler ve veliler tereddüt yaşarken beklenen açıklama geldi

İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluş günü olan 6 Ekim'de ilk ve orta dereceli okullar resmi tatil ilan ediliyordu. Yarın da okulların tatil edildiğini duyan öğrenciler sevinmişti. Ancak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuya açıklık getirecek bir açıklama yaptı. 6 Ekim Salı günü İstanbul'daki okullarda törenler yapılacağı ancak eğitim öğretime devam edileceği belirtildi.  

Konuya ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açılamada şöyle denildi: “6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu ile ilgili olarak; okullarımızın tatil olup olmadığı hakkında tereddüde düşüldüğü görüldü. 6 Ekim İstanbul'un kurtuluşu ile ilgili planlanan törenler icra edilmekle birlikte aynı gün tüm okullarımız eğitim öğretime devam edecek.”

6 EKİM'İN ÖNEMİ

6 Ekim İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşu… İtilaf devletlerinin İstanbul'u işgallerinin, 6 Ekim 1923'te ise Şükrü Naili Paşa komutasındaki 3. Kolordu'nun resmen sonlandırmasının ardından her yılın 6 Ekim'i böylece İstanbul'un kurtuluş günü olarak belirlendi ve kutlanmaya başlandı.

Yorum Yaz