maritbet girişmaritbet
İstanbul’da modern taksi durakları inşa ediliyor

İstanbul’da modern taksi durakları inşa ediliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İTEO'nun başlattığı proje kapsamında tasarlanan birbirinden ilginç görünümlü modern taş duraklar kentin belirli noktalarına yerleştirilmeye başlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın (İTEO) başlattığı proje kapsamında tasarlanan birbirinden ilginç görünümlü modern taş duraklar kentin belirli noktalarına yerleştirilmeye başlandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki taksicileri ziyareti sırasında, "Durakların tuvaleti, mutfağı ve oturma alanı olmalı. Ben durağa gittiğim zaman, rahatlıkla çay içebilmeliyim. Gelip geçici değil, taş yapıdan duraklar olmalı" şeklindeki sözleri, Büyükşehir Belediyesi'ni ve İTEO'yu harekete geçirdi. Başlatılan çalışmayla, taksicilerin ihtiyaçlarına ve şehrin dokusuna uygun tasarlanan durakların ilki, Etiler Ulus Mahallesi'nde kuruldu.Taksicilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek konforda olan durakların, "taksi dolmuş", "tarihi köşk", "vapur iskelesi" tarzındaki tasarımlarıyla ilgi odağı olması bekleniyor. Her ay üretilecek 30 durak, modeline göre İstanbul'daki ilçelerin dokusuna uygun olarak farklı bölgelere yerleştirilecek. Durakların üretimi, şehirdeki tüm durakların dönüşümü gerçekleşene kadar devam edecek.

"Taksiciler eskisinden daha iyi hizmet verecek"
1. Ulus Taksi Durağı'nın yenilenmesi çalışmalarını yerinde izleyen İTEO BaşkanıYahya Uğur, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı.
Sürecin, 2 yıl önce yaptıkları toplantıda Başbakan Erdoğan'ın "Taş durakları istiyorum" talimatıyla başladığını belirten Uğur, "Şimdi biz de Başbakanımızın istediği, gerçekten şehir mobilyası şeklindeki duraklarımızda onu çay içmeye davet ediyoruz" dedi. Başbakan Erdoğan'a ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a teşekkür eden Uğur, şehirdeki tüm taksi duraklarının belirlenen 4 modelle dönüştürüleceğini söyledi.
Uğur, durakların, Büyükşehir Belediyesi ve İSTON tarafından üretildiğini aktararak, şöyle devam etti:
"En az 50 yıl yerinde kalabilecek taksi durakları inşa ediyoruz. Binlerce kişinin yaşadığı siteler kuruluyor ancak içerisinde taksi duraklarına yer verilmiyor. İnşallah yeni imar yönetmeliğinde artık taksi durakları sitelerin imar planları içerisinde yer alacak. Bu gördüğünüz güzel duraklar oralarda da yer alacak. Bunun yapılması gerekli. Çünkü insanların mekanlarını değiştirmedikçe kafa yapılarını da değiştiremiyorsunuz. Burada çalışan taksici arkadaşımız elbette eskisinden daha iyi hizmet verecektir. Kendisi burada huzur bulduğu için ve iyi dinlendiği için müşterisine daha iyi hizmet verecektir."

"Turistler, durakların önünde fotoğraf çektirecek"
Taksi duraklarının yetersiz olması nedeniyle çoğu taksicinin durağa bağlı çalışmadığını anlatan Uğur, yeni duraklar sayesinde bu sorundan kurtulacaklarını kaydetti. Uğur, modern duraklarda bekleme olanağı bulan taksicilerin şehir içinde boş dolaşmayacağını dile getirerek, bunun da kentin trafiğinde etkili olacağını vurguladı. Taksi duraklarının, hem İstanbul'a yakışmasının hem de meslektaşlarının ihtiyaçlarını karşılamasının kendilerini memnun ettiğini belirten Uğur, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Eski durakların şehre pek de yakışmadığının biz de farkındaydık. Bu nedenle dillendiriyorduk zaten. Bundan 2-3 yıl sonra artık taksi duraklarının dönüşümü tamamlanmış olacak. İlk olarak 6 ay içerisinde 150 durak yerleştirmeyi hedefliyoruz. Bundan sonra değişen İstanbul'un yeni yüzünde rahatsızlık vermeden duracağız ve hizmet vereceğiz. Duraklarımız şehrin görüntüsüne olumlu yönde katkı verecek. Eskiyle yeninin farkını gördüğümüz için bunu biliyoruz. Turistler gelip duraklarımız önünde fotoğraf çektireceklerdir. Gördüğümüz manzara gerçekten bunu gösteriyor. Daha durak yeni kurulduğu halde buradan gelip geçen vatandaşlarımız durağın önünde fotoğraf çektiriyor. Taksici arkadaşlarımız da ilk önceleri projeye inanmadılar. Bitmiş bir işin izaha ihtiyacı yoktur. Zaten durakları gördüklerinde tüm arkadaşlarımız çok memnun oldu. Şoför arkadaşların gözlerine bakarsanız, zaten memnuniyetlerini görürsünüz." 

"Ulus'umuza çok yakıştı"
1. Ulus Taksi Durağı Başkanı Selahattin Çiftçi de Başbakan Erdoğan'a taksicilerin sorunlarını dile getirdiği için teşekkür ederek, taksicilere, vatandaşlara ve şehre yakışan durakların yapılmasını istediğini söylediğini kaydetti.
Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi ve İTEO'nun İstanbul'a yakışan modern duraklar yaptığını dile getiren Çiftçi, "Hakikaten güzel bir hizmet. Buna öncülük eden herkese teşekkür ediyoruz. Konfor açısından büyük bir zenginlik. Ulus'umuza da yakışan bir görüntüsü var. Her şeyiyle ferah ve temiz, ayrıca çok şık. Şoför arkadaşlarımız da 'oh köşkte oturuyoruz' dediler" diye konuştu.  Çiftçi, taş işleme taksi duraklarının içerisinde klima, buzdolabı, tuvalet ve televizyon bulunduğunu dile getirerek, İTEO'nun kurduğu sistemle de meslektaşlarının güvenliğinin sağlanacağını, tüm taksicilerin uydu aracılığıyla duraktan izlenebileceğini sözlerine ekledi.
Haberler.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amacımız, İstanbul'da 5 yılda acil dönüşüm gerektiren binaları yenilemektir"
  • 07.12.2023 15:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amacımız, İstanbul'da 5 yılda acil dönüşüm gerektiren binaları yenilemektir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Dönüşüm çalışmalarında, pazartesi günü 5,1 ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yıl bitmeden 46 bin deprem konutu ve köy evini teslim etmeyi planlıyoruz"
  • 29.11.2023 16:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yıl bitmeden 46 bin deprem konutu ve köy evini teslim etmeyi planlıyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katıldı. ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sene sonuna kadar 41 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimini planlıyoruz."
  • 01.11.2023 14:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sene sonuna kadar 41 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimini planlıyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Topl ...