maritbet girişmaritbet
İstanbul’da hangi ilçeler prim yapacak?

İstanbul’da hangi ilçeler prim yapacak?

3. Havalimanı, 3. Köprü, Avrasya Tüneli gibi birçok yatırım megakentte ilçelerin değerine değer katacak.

Megakent İstanbul, yeni yatırımlarla dünyanın bir numarası olma yolunda ilerliyor. 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyüğü olacak olan 3. Havalimanı, İstanbul'la birlikte Türkiye'nin çehresini değiştirecek. Öte yandan 3. Köprü'yü de kapsayan Kuzey Marmara Otoyolu, trafiği büyük ölçüde rahatlatacak ve gayrimenkul sahiplerine büyük kazançlar sağlayacak. Şehrin diğer önemli projesi ise Avrasya Tüneli. Asya ile Avrupa'yı deniz tabanından karayolu ile ilk kez bağlayacak olan projeyle birlikte 100 dakikalık mesafe 15 dakikaya inecek.

Emlaktasondakika.com olarak görüştüğümüz TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya ile İstanbul'da yıldızı parlayacak bölgeler hakkında konuştuk. İşte o açıklamalar...

Yeni havalimanı, İstanbul'da global etki oluşturacak

“Bahsettiğimiz çok global bir proje. Kayabaşı, Başakşehir, Arnavutköy başta olmak üzere Avrupa Yakası'nın tamamı etkilenecek. Öte yandan Anadolu Yakası'da büyük bir kazanç sağlayacak. Çünkü hava trafiği, toplu ulaşım bağlantıları ve bağlı sektörleri yan yana koyduğumuzda global bir etki oluşacak. Bunun örneklerini Yeşilköy'de Atatürk Havalimanı, Kurtköy'de Sabiha Gökçen Havalimanı'nın etkileri ortada”

3. Havalimanı Kurtköy'ü uçuracak

“Sabiha Gökçen Havalimanı, son yıllarda büyük bir değişim yaşıyor. Birçok tarife oradan hareket etmeye başladı. Bu bile, o bölgeye yeniden bir hareket kazandırdı. Yeşilköy'de Atatürk Havalimanı'nın tarifeli uçuşlara kapatılması durumunda iç hatlar ağırlıklı olarak Sabiha Gökçen Havalimanı'na geçebilir. 3. Havalimanı ise daha uluslararası hizmet verebilir. Bu kapsamda Kurtköy'deki nüfus hem artacak, hem de yenilenecektir”

Ispartakule'den Riva'ya

“Burada yolun geçtiği ana hat çevresindeki ilçeler olumlu bir şekilde etkilenecek. Avrupa Yakası'nda Ispartakule'den başlayıp Zekeriyaköy-Kemerburgaz'a kadar bölüm, Anadolu Yakası'nda ise Riva, Beykoz, Sancaktepe ön plana çıkacak. Ancak önemli olan nokta bir süredir ihalesi ertelenen bağlantı yollarının yapım aşaması. Belli ki süreç uzayacak. Fakat hepimizin gözle gördüğü bir köprü yapısı var. Avrupa Yakası'nda ilk etapta Çatalca-Zekeriyaköy arası, Anadolu Yakası'nda ise Beykoz-Kurtköy arası hızlı bir şekilde etkilenecek”

Avrasya Tüneli, Bağcılar'ı etkileyecek

“Avrasya Tüneli çok önemli bir yatırım ancak 3. Havalimanı ve 3. Köprü'nün yanında kayboldu diyebiliriz. İlk etaptaki etkisi Tarihi Yarımada'ya olacaktır. Eminönü başta olmak üzere o bölgede trafiği bertaraf edecek bir proje. Yeşilköy Atatürk Havalimanı'na gitmek isteyenler bu projeyle daha rahat sağlayacak. Ancak ilk etapta projenin başlayıp bittiği noktalar hızlı etkilenecek. İncelenecek olursa Kazlıçeşme bölgesinden başlayacak olan proje, Bağcılar'a kadar olan kısmı etkileyecek. Anadolu Yakası'nda Göztepe-Kadıköy hattı ciddi bir hareketlilik içerisindeydi. Bu yatırım, bölgedeki hareketi arttıracak.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yavuz Sultan Selim Köprüsü sisler içinde!
  • 25.04.2017 15:15

Yavuz Sultan Selim Köprüsü sisler içinde!

İstanbul'un iki yakasını 3. kez birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün sisle ...

Konut alacaklara rehber niteliğinde röportaj!
  • 17.01.2017 13:51

Konut alacaklara rehber niteliğinde röportaj!

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, emlaktasondakika.co ...

Ünlülerden, 3. Köprü'ye özel klip!
  • 26.08.2016 19:51

Ünlülerden, 3. Köprü'ye özel klip!

Sanat dünyasının ünlü isimleri, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışını özel bi ...

Binali Yıldırım'ın 3. Köprü açılışında yaptığı konuşma!
  • 26.08.2016 19:19

Binali Yıldırım'ın 3. Köprü açılışında yaptığı konuşma!

Başbakan Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılış töreninde yaptığı konuş ...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü açıldı!
  • 26.08.2016 17:41

Yavuz Sultan Selim Köprüsü açıldı!

İstanbul Boğazı'na inşa edilen dünyanın en geniş köprüsü Yavuz Sultan Selim Köpr ...