maritbet girişmaritbet
İstanbul'da geleceğin yıldızı Tuzla olacak!

İstanbul'da geleceğin yıldızı Tuzla olacak!

Marina, banka operasyon merkezi, AVM gibi birçok proje Tuzla'nın değerine değer katıyor.

Gayrimenkul sektörü hareketli günler geçirmeye devam ediyor. Yatırım yapmak isteyenlerin gözdesi olan megakentte her geçen gün yeni bir konut projesi hayata geçiriliyor. Emlaktasondakika.com olarak görüştüğümüz TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, yatırım yapmak isteyenlerin dikkatini çekecek açıklamalarda bulundu.

Önümüzdeki dönemde Tuzla'nın ön plana çıkacağını dile getiren Makbule Yönel Maya, konut ihtiyacının hala devam ettiğini ancak fiyatların doyma seviyesinde olduğunu ifade etti.

Yatırımlık ev alırken nelere dikkat edilmeli?

“Kiraya vermek için ev alınacaksa öncelikli olarak okula, üniversiteye, kampus veya ofise yakın mı diye araştırmak lazım. Öğrenci nüfusunun yoğun olduğu yerlerde evi kiraya vermek kolaylaşıyor. Nitekim ofis alanlarının yoğun olduğu bölgelerde aynı şekilde. Akla ilk gelen bölge Levent'i örnek verecek olursak Çeliktepe'e kadar olan bölümde kiralama hareketliliği çok fazla”

İstanbul'da hangi bölge öne çıkıyor?

“Önümüzdeki dönemde Tuzla'nın yıldızı çok parlayacak. Marina projesi, AVM'ler, banka operasyon merkezi geliyor. Bu hareketlilik fiyatlara net bir şekilde yansıyor, yansımaya devam edecektir de. Bundan sonra konuşulacak yerler ise şehir içinde atıl kalmış, yakın çevresinde proje yapılan alanlar olacak. Biz bunlara köhneme alanlar diyoruz”

Gayrimenkul fiyatları artmaya devam edecek mi?

“Burada geçtiğimiz yıllardaki gibi bir artış olmayacak. Piyasaya sunulan ürün ve arz çok çeşitlendi. Bu çeşitlilikten sonra fiyatlar yüzde 28 kadar yükseldi. Bunlar sürdürülebilir artışlar değil. Bir konutun her yıl fiyatının yüzde 20 oranında artması kabul edilebilir bir artış değil. Konut yatırımı daha önce yüksek prim avantajı olduğu için çok cazipti. Son yıllarda bu cazibe yok. Fiyat bazında doymaya başladık. Gelişme alanlarında metrekaresi 2 bin liralardan bahsediyorduk. Orada bile fiyatlar 3 bin 500 lira bandına çıktı. Ancak konut ihtiyacımız hala devam ediyor”

Seçim sonrası sektör durma noktasına geldi

“2015 yılı seçim olmasına rağmen çok iyi başladı. Ancak Haziran ayındaki seçimlerden sonra konut faiz oranları artmaya başladı. Daha sonra Ramazan'ın gelmesi ve yaz aylarının devreye girmesiyle birlikte hizmet verdiğimiz tüm sektörler etkilendi. Geçtiğimiz yıllara göre kötü bir yaz geçirdik diyemem. Ancak Temmuz ayı itibariyle yavaşlığı iyice hisseder olduk”

Yapı stokları çürük

“Deprem sonrasında çıkan yönetmelikle yapı stoğunda bir nebze iyileşme oldu. Ancak toplam stoğa bakıldığında sağlam bir iyileştirme yok. Bunları iyileştirmek için iki seçenek var. Ya yıkıp yeniden yapılacak ya da güçlendirme yapılacak. İkisi de çok maliyetli bir süreç”

Beyoğlu dönüşümle parlayacak

“Haliçport gibi kent ölçeğini değiştirecek projeyle birlikte rakamlar etkilenecek. Projenin hemen yukarısında Taksim var. Bölgede devam eden kentsel dönüşüm projeleri de var. Tüm bu projelerle birlikte konut stoğu değişecek ve buna bağlı olarak fiyatlar artacak”

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'da hangi bölgeler yatırım için avantajlı?
  • 19.08.2015 15:59

İstanbul'da hangi bölgeler yatırım için avantajlı?

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, Tuzla bölgesinin gel ...

İstanbul'da geleceğin yıldızı Tuzla olacak!
  • 19.08.2015 15:44

İstanbul'da geleceğin yıldızı Tuzla olacak!

Marina, banka operasyon merkezi, AVM gibi birçok proje Tuzla'nın değerine değer ...

Yeni bir yaşama son 5 ay kaldı!
  • 13.11.2014 10:27

Yeni bir yaşama son 5 ay kaldı!

Tuzla’nın en önemli konut projesi Aydoğanpark Tuzla’nın teslim tarihi 3 ay öne ç ...

Viaport Marin ile Tuzla'ya 25 milyon turist gelecek
  • 01.04.2014 10:48

Viaport Marin ile Tuzla'ya 25 milyon turist gelecek

Tuzla'da özellikle devlet yatırımları ve son olarak Viaport Marin projesi bölgen ...

Dumankaya Adres Natura satılık daire fiyatları
  • 14.10.2013 09:42

Dumankaya Adres Natura satılık daire fiyatları

1+1 ve 4+1 konutların tükendiği Dumankaya Adres Natura projesinde fiyatlar 313 b ...

Moda Adalar Tuzla'da 270 bin liradan başlayan fiyatlarla!
  • 12.10.2013 08:11

Moda Adalar Tuzla'da 270 bin liradan başlayan fiyatlarla!

Askon İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. tarafından Tuzla'da hayata geçirilen Mo ...