maritbet girişmaritbet
İstanbul’da dönüş yolunda yoğunluk yaşandı!

İstanbul’da dönüş yolunda yoğunluk yaşandı!

Bayramda şehir dışına çıkan vatandaşların tatilin son gününde evlerine dönmek için yola çıkması deniz otobüsü ve otoyollarda yoğunluğa neden oldu

İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO), Bandırma-İstanbul (Yenikapı) seferlerine Kurban Bayramı tatili dönüşü dolayısıyla gösterilen ilgi, yoğunluğa neden oldu.

Tatilin son gününde İzmir ve Edremit Körfezi'nden İstanbul yönüne giden bazı vatandaşların deniz yolunu tercih etmesi nedeniyle Bandırma İskelesi'nde araç kuyrukları oluştu.

Bandırma'dan dün 8 seferle hizmet veren İDO, Yenikapı'ya 12 sefer düzenledi. İDO'nun, deniz otobüsü ve hızlı feribotlarla gün bitimine kadar 8 bin 400 yolcu ve bin 400 araç taşımasının beklendiği bildirildi.

Çanakkale ve Lapseki iskelelerinde yoğunluk

Kurban Bayramı için İstanbul, Edirne, Tekirdağ ve Marmara Bölgesi'ndeki diğer illerden gelip Çanakkale'den geçenlerin dönüşü sürüyor.

Ege ve Akdeniz bölgelerinden gelerek Çanakkale Boğazı'ndan geçmek isteyenler, Demircioğlu Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı'nda trafik polislerinin koordinasyonunda zaman zaman bekletilip, kontrollü şekilde Feribot İskelesi'ne gönderiliyor.

Gidişlerinde Gelibolu güzergahını tercih edenler ise Lapseki'de yoğunluk oluşturuyor.

TEM otoyolu İstanbul istikametinde araç yoğunluğu

Kurban Bayramı tatilinden dönenler nedeniyle TEM otoyolu İstanbul istikametinde araç yoğunluğu yaşanıyor. Bayramın son gününde dönüşe geçen tatilciler, TEM otoyolunun Sapanca mevkisinde yoğunluk oluşturdu. TEM otoyolu Ankara istikametinde ise yoğunluk olmadığı gözlendi. Otoyol kenarında hizmet veren dinlenme tesislerinde hareketlilik yaşanıyor. Karayolları ve trafik ekipleri, ulaşımda aksaklık yaşanmaması için denetimlerini sürdürüyor.

Düzce kesiminde yoğunluk

TEM otoyolunun İstanbul yönünde bayram tatilinden dönen sürücüler de, Düzce kesiminde yoğunluk oluşturuyor.

Kurban Bayramı tatilinin son gününde İstanbul'a dönüş yapan vatandaşlar, otoyolun Düzce kesiminde yoğunluğa neden oldu. Tatilin son gününde İstanbul'a dönüş yapan vatandaşlar, özellikle Sarıçökek, Gümüşova rampaları, Bolu Dağı 1, 2 ve 3 viyadük üzerinde yoğunluk oluşturuyor.

Yoğunluğa rağmen akıcı bir trafik gözlenen yolda, trafik ekipleri, sürücüleri takip mesafesini korumaları ve hızdan kaçınmaları konusunda uyarıyor. Yoğunluğun akşam saatlerinde azalması bekleniyor.

Araç yoğunluğu

Bilecik'i Eskişehir, Bursa, Sakarya ve İstanbul'a bağlayan karayolunda da araç yoğunluğu arttı. Yoğunluk nedeniyle Bilecik-Sakarya, Bozüyük-Bursa ve Bozüyük-Eskişehir ile Bozüyük-Kütahya yönlerinde uzun araç kuyruğu oluştu. Denetimlerini sıklaştıran trafik ekipleri, kontrol noktalarında sürücüleri kurallara riayet etmeleri konusunda uyarıyor.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerekli yol güvenliği tedbirleri alındı. Yolcu taşımacılığı yapan araçlar üzerinde denetimler artırıldı. Ekipler, kazalara karşı yaklaşık 150 kilometrelik sorumluluk sahasını kontrol altında tutup, belirli bölgelerde radar uygulaması yapıyor. 

Topçu İskelesi'nde yoğunluk

İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesinin (İDO) Eskihisar seferlerinin gerçekleştirildiği Topçular İskelesi'nde yoğunluk yaşanıyor.

Bayram tatilinin son günü nedeniyle Topçular İskelesi'ndeki araç yoğunluğu öğle saatleri itibarıyla artmaya başladı. Tatil dönüşünü son güne bırakan İstanbullular, Topçular İskelesi'nde uzun araç kuyrukları oluşturdu.
İskelenin istif alanının tamamıyla dolduğu, gişeler önünde araç kuyruğu oluştuğu gözlendi. İDO, yoğunluğun azalması için feribot sayısını 14'ten 17'ye çıkardı.

İDO yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Kurban Bayramı tatilinin başladığı 3 Ekim Cuma gününden itibaren 75 bin araç Eskihisar-Topçular hattı arasında geçiş yaptı. 780 sefer gerçekleştirilirken, 500 bin civarında da yolcunun taşındığı kaydedildi. Yetkililer, gece yarısına kadar 8 bin aracın daha geçiş yapmasını beklediklerini söyledi.

Saat 20.00'den itibaren ağır vasıta araçlarının trafiğe çıkmasıyla yoğunluğun daha da artması bekleniyor.
AA

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kurban Bayramımız Mübarek Olsun
  • 08.07.2022 23:24

Kurban Bayramımız Mübarek Olsun

Emlaktasondakika.com ailesi olarak Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder hayırl ...

Kurban Bayramı nedeniyle YHT'lerde 51 bin kişilik kapasite artışı yapıldı
  • 22.06.2022 11:35

Kurban Bayramı nedeniyle YHT'lerde 51 bin kişilik kapasite artışı yapıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kurban Bayramı için yüksek hızlı tren (YHT) hatl ...

2021 Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz olacak
  • 13.07.2021 09:14

2021 Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından kritik açıklamalard ...

Kurban Bayramınız mübarek olsun!
  • 20.07.2021 08:30

Kurban Bayramınız mübarek olsun!

Emlaktasondakika.com ailesi olarak Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder hayırl ...

İstanbul havalimanlarında Kurban Bayramı tatili dönüş yoğunluğu
  • 25.07.2021 13:10

İstanbul havalimanlarında Kurban Bayramı tatili dönüş yoğunluğu

Bayramı memleketlerinde, yurt içi ve dışında tatil merkezlerinde geçirenler, sab ...