maritbet girişmaritbet
İstanbul trafiğine 3 katlı çözüm geliyor!

İstanbul trafiğine 3 katlı çözüm geliyor!

Günlerdir basında yer alan "Dünya'nın gözü bu 3 katta" reklamlarının sırrı ortaya çıktı.

İstanbul trafiğine yönelik çözümleri içeren "Dünya'nın gözü bu 3 katta" reklamlarının tüp geçit projesiyle alakalı olduğu belirtiliyor. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dünya'nın gözü bu 3 katta" sloganıyla tanıtılan projeyi bugün açıklayacak. 

Detay verilmemişti

Habertürk'te yer alan habere göre daha önce birkaç kez Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından gündeme getirilen proje ile ilgili herhangi bir detay verilmemişti. 

İstanbul trafiğine yönelik

Elvan, “İstanbul'un trafiğini rahatlatmaya yönelik olarak bazı projeler üzerinde çalışıyoruz. Sayın Başbakanımızla birlikte açıklamayı düşünüyoruz. İstanbul trafiğini rahatlatacak sürpriz bir proje, mega proje ve İstanbul trafiğini de önemli ölçüde rahatlatacak olan bir proje” demişti. Nitekim dün Ulaştırma Bakanlığı'ndan gönderilen davet mektubunda “Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla İstanbul'a yapılacak yeni muhteşem projenin lansmanına katılımınızdan onur duyarız” denilerek İstanbul Kongre Merkezi'nde projenin açıklama zamanının geldiği duyuruldu.

tüp geçit tünel

İstanbul'a tüp geçit

Açıklanacak olan projenin tüp geçit olduğu düşünülüyor ve slogandan da anlaşılacağı üzere 3 katlı olması bekleniyor. Yeni yapılacak olan tüp geçidin 2 katı arabalar için kullanılırken 1 katı ise raylı sistemlere ayrılacaktır. Şimdilik hangi katların araçlara, hangi katların raylı sisteme ayrıldığı bilinmiyor.

Yeni yapılacak olan tüp geçitin nereden başlayıp nerede biteceği, tüp geçit giriş çıkış noktaları projenin açıklanmasının ardından ortaya çıkacak.

dünyanın gözü bu 3 katta

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul trafiğine 3 katlı çözüm geliyor!
  • 27.02.2015 10:26

İstanbul trafiğine 3 katlı çözüm geliyor!

Günlerdir basında yer alan "Dünya'nın gözü bu 3 katta" reklamlarının sırrı ortay ...