maritbet girişmaritbet
İstanbul trafiği, endüstriyel tasarım konseyinin konusu oldu!

İstanbul trafiği, endüstriyel tasarım konseyinin konusu oldu!

Megakent İstanbul'un meşhur trafiği, World Design Talks etkinliğinin konusu oldu.

Uluslararası Endüstriyel Tasarım Konseyi'nin (ICSID) bu yılki toplantıları Özyeğin Üniversitesi - İstanbul Tasarım Enstitüsü ev sahipliğinde gerçekleşti. Konseyin ilk kez Türkiye'de düzenlediği ve 24 Haziran Cuma günü gerçekleşen World Design Talks etkinliğinin konusu ise “İstanbul'da trafik yoğunluğu” oldu.

Dünya standartlarında eğitim veren Özyeğin Üniversitesi, bünyesindeki İstanbul Tasarım Enstitüsü koordinasyonuyla bu yıl dünya çapında 50'den fazla ülkede üyesi olan Uluslararası Endüstriyel Tasarım Konseyi'nin (ICSID) toplantılarına ev sahipliği yaptı. Yarım asrı aşkın süredir faaliyet gösteren ICSID'nin bu yılki toplantıları, Özyeğin Üniversitesi - İstanbul Tasarım Enstitüsü ev sahipliğinde gerçekleşti.

Çeşitli etkinliklerin düzenlendiği toplantılar kapsamında; Özyeğin Üniversitesi - İstanbul Tasarım Enstitüsü, ilk olarak Uluslararası Endüstriyel Tasarım Konseyi'nin (ICSID) World Design Talks etkinliğine ev sahipliği yaptı. Konseyin ilk kez İstanbul'da gerçekleştirdiği, 24 Haziran 2016 Cuma günü ATÖLYE İstanbul'da yapılan World Design Talks etkinliğinin konusu ise “İstanbul'da trafik yoğunluğu” oldu.

TRAFİĞE TASARIMCI BAKIŞI

World Design Talks'un açılış konuşmalarını ICSID Başkanı Prof. Mugendi M'Rithaa ve ICSID Yönetim Kurulu Üyesi ve ÖzÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Alpay Er yaptı. Çalıştay öncesinde İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Murat Çelik, Otokar Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Arzu H. Toker Özkurt ve Superpool ortak kurucusu Mimar Selva Gürdoğan Thomsen; “kentte ulaşım” konusundaki sunumlarını gerçekleştirdi. Çalıştaya, Özyeğin Üniversitesi ve ICSID başta olmak üzere, Türkiye'nin önde gelen üniversite ve firmalarından tasarım akademisyenleri ve profesyonel tasarımcılar katıldı.

Katılımcılar; günümüz kentlerinde öne çıkan trafik yoğunluğu sorununu İstanbul ölçeğinde ele alarak, trafik sorununa, tasarım düşüncesi bakış açısıyla çözümler getirmeyi ve bu alanda bilgi üretimini hedefledi. Çalıştay süreci, üretilen bilginin ve potansiyel çözümlerin dünyanın farklı bölgelerindeki yerel noktalarda daha sonra kullanılabilmesi amacıyla belgelendi.

ICSID YÖNETİM KURULU TOPLANTISI

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü, Uluslararası Endüstriyel Tasarım Konseyi'nin (ICSID) Yönetim Kurulu Toplantısı'na da ev sahipliği yaptı. 2017 yılından itibaren ‘World Design Organization' ismini alacak olan ‘International Council of Societies of Industrial Design' (ICSID), 2016 yılının ikinci Yönetim Kurulu Toplantısı'nı, Özyeğin Üniversitesi /Istanbul Institute of Design ev sahipliğinde, 25 -26 Haziran 2016 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu Toplantısı onuruna MOSFED Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Dernekleri ile birlikte, Les Ottomans'ta, Özyeğin Üniversitesi Kurucusu Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, ÖzÜ Rektörü Prof. Esra Gençtürk, ICSID Yönetim Kurulu üyeleri ve tasarımcıların katıldığı bir iftar yemeği de verildi.

1957 yılında kurulan ve dünya çapında 50'den fazla ülkede üyesi olan ICSID'in Türkiye'deki diğer üyeleri arasında; Türk Patent Enstitüsü (TPE), Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK), Arçelik, Vestel, Vitra ve Kale Grubu yer alıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"
  • 31.01.2024 14:36

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"

Bakan Uraloğlu, İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunun 338,5 kilometreden 39 ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...