maritbet girişmaritbet
İstanbul havaray projelerinde güzergahlar belli oldu!

İstanbul havaray projelerinde güzergahlar belli oldu!

2019 ve sonrasında İstanbul'daki havarayların sayısı hızla artacak. Dev projeler, geçtiği bölgelerdeki emlak fiyatlarını ikiye katlayacak.

Son dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım programlarına dahil ettiği havaray projelerinde işlemler hızlanıyor. Bugüne kadar birçok metro projesini hayata geçiren ve 2019 sonrasında İstanbul'daki metro uzunluğunu 1015 kilometreye ulaştırmayı hedefleyen İBB, yolcu trafiğini havaya alacak.

İlk olarak Vadistanbul projesinde hizmete girecek olan havaray projesi, metroyla entegre olacak. Bölgede hayata geçirilen gayrimenkul yatırımlarına büyük değer katan havaray projesiyle birlikte İstanbul genelindeki yatırımların hızı da artmış oldu.

Sonrasında İstanbul'un en uzun projelerinden birisi olacak olan Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray hattıyla birlikte emlak fiyatlarında büyük bir artış yaşanacak. İstanbul için yeni bir ulaşım sistemi olan havaray projeleriyle birlikte trafiğini büyük ölçüde rahatlaması bekleniyor. Toplamda 15 kilometre uzunluğa sahip olacak olan havarayprojesinde yolculuğun 30 dakika sürmesi bekleniyor.

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Projesi

2019 yılında hizmete girecek olan Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray hattı projesi Sefaköy metrobüsün olduğu yerden yolculuğuna başlayacak ve sırasıyla Fevzi Çakmak, Tevfikbey, Sanayi, Gümrük Yolu, Halkalı Merkez, TOKİ 1, TOKİ 2, Atakent, Masko, Ziya Gökalp, Atatürk Oto Sanayi 1, Atatürk Oto Sanayi 2, 1. Etap Başak Konutları, Onurkent, Oyakkent duraklarından geçerek Fatih Terim Stadyumu durağında son bulacak.

Dev projeyle birlikte özellikle Halkalı-Başakşehir bölgesindeki emlak fiyatları hızla artacak. Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli metrosu, Başakşehir-Sefaköy havaray projesiyle Masko durağında entegre olacak.

Kadıköy-Üsküdar (Libadiye Caddesi) Havaray Projesi

Toplam uzunluğu 7,4 kilometre olacak olan havaray projesinde yolculuk 12,5 dakika sürecek. Kadıköy Hasanpaşa'dan yolculuğuna başlayacak olan havaray projesi sırasıyla Ziverbey, Göztepe SGK Hastanesi, Göztepe SGK Poliklinikler, Göztepe Kavşağı, Soyak, Fetih Mahallesi ve DSİ duraklarından geçerek Libadiye'ye ulaşacak.

2019 yılı sonrasında hizmete girecek olan Kadıköy-Üsküdar havaray projesiyle birlikte Üsküdar bölgesinde yüksek olan emlak fiyatları daha yukarı tırmanacak. Bu projenin de Kadıköy-Kartal metrosuyla entegre olması bekleniyor.

Tuzla Belediye-Sahil Havaray Projesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2019 yılı sonrasında hizmete almayı planladığı Tuzla Belediye-Sahil havaray projesi 437 kilometre uzunlukta olacak ve 9,5 dakikalık yolculuk süresiyle hizmet verecek. Tuzla Belediyesi'nden yolculuğuna başlayacak olan havaray projesi sırasıyla Evliya Çelebi, Şinasi Duralı, Dörtyol ve Vatan duraklarından geçerek Marina durağına ulaşacak. Bu havaray projesiyle birlikte bölge halkının marina ve içerisinde yer alan sosyal alanlara ulaşımı kolaylaşacak.

Kartal-D100 Havaray Projesi

Anadolu Yakası'nın bir diğer havaray projesi ise Kartal'la E5 Karayolu'nu birbirine bağlayacak. Toplamda 3 kilometre uzunlukta olacak olan projede yolculuk süresi 6 dakika sürecek. Gümüşpınar istasyonundan yolculuğuna başlayacak olkan havaray sırasıyla Orta, Kartal, Yunus ve Karlıtepe duraklarından geçerek Kordonboyu'na ulaşacak. Özellikle Kartal'daki emlak piyasasında rakamlar, havarayla birlikte büyük değer kazanacak.

Maltepe-Başıbüyük Havaray Projesi

İstanbul'un en uzun havaray projelerinden birisi olacak olan Maltepe-Başıbüyük Havaray projesi, 9 kilometrelik yolculuğu 18 dakikada tamamlayacak. Yolculuğuna Sahil durağından başlayacak olan havaray sırasıyla İdealtepe, Altayçeşme, Aydınlık Evler, Başıbüyük, İnönü ve Toplukonut duraklarından geçerek Girne durağında duracak. Bu projenin de 2019 yılı sonrasında açılması hedefleniyor.

Beyoğlu-Şişli Havaray Projesi

İstanbul'un en yoğun iki ilçesini birbirine bağlayacak olan Beyoğlu-Şişli havaray hattı 5,8 kilometre mesafede çalışacak ve yolculuğunu 12 dakikada tamamlayacak. Havaray Şişhane durağından yolculuğuna başlayıp sırasıyla Kulaksız, Kaptanpaşa, Fetihtepe, Talatpaşa, Gürsel ve Çağlayan duraklarından geçerek Mecidiyeköy'de son bulacak. Bu projeyle birlikte bölgedeki yaya trafiği azalacak ve metrobüsle entegrasyon sağlanmış olacak. İstanbul'un en önemli havaraylarından birisi olacak olan proje 2019 yılı sonrasında hizmete girecek.

Diğer havaray projeleri nerede olacak?

İstanbul'da henüz güzergahı belirlenmeyen diğer havaray projeleri şöyle;

Sefaköy-Kuyumcukent-Havalimanı Havaray Projesi

  • Uzunluk: 7,2 kilometre
  • Yolculuk süresi: 14,5 dakika

4. Levent-Gültepe-Çeliktepe-Levent Havaray Projesi

  • Uzunluk: 5,5 kilometre
  • Yolculuk süresi: 11 dakika

Kadıköy-Maltepe-Kartal Havaray Projesi

  • Uzunluk: 18 kilometre
  • Yolculuk süresi: 36 dakika

Ataşehir-Ümraniye Havaray Projesi

  • Uzunluk: 11,1 kilometre
  • Yolculuk süresi: 22 dakika

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul havaray projelerinde güzergahlar belli oldu!
  • 25.03.2017 15:02

İstanbul havaray projelerinde güzergahlar belli oldu!

2019 ve sonrasında İstanbul'daki havarayların sayısı hızla artacak. Dev projeler ...

İşte İstanbul'un 2024 yılındaki raylı sistem hatları!
  • 19.01.2017 10:50

İşte İstanbul'un 2024 yılındaki raylı sistem hatları!

Etüt çalışmaları devam eden 2024 projelerinde 8 yeni havaray ve 5 yeni teleferik ...

İBB'den Başakşehir'e havaray, Kazlıçeşme'ye metro!
  • 07.10.2016 16:53

İBB'den Başakşehir'e havaray, Kazlıçeşme'ye metro!

İBB, Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray projesini ve Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme met ...

Sefaköy Halkalı Başakşehir havarayı böyle olacak!
  • 12.05.2016 10:42

Sefaköy Halkalı Başakşehir havarayı böyle olacak!

15 kilometre uzunluğundaki havaray projesi Sefaköy'den başlayıp Fatih Terim Stad ...