maritbet girişmaritbet
İstanbul Büyükçekmece'de helikopter düştü!

İstanbul Büyükçekmece'de helikopter düştü!

Büyükçekmece'de bir helikopter düştü. İlk gelen bilgilere göre helikopter TÜYAP Kuzey yan yol E-5 mevkiine düştü.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkıp Bilecik'e giden Eczacıbaşı Grubu'na ait helikopter, Beylikdüzü'nde televizyon kulesine çarparak düştü. Feci kazada 5 kişi hayatını kaybetti. Eczacıbaşı Yönetim Kurulu  Başkanı Bülent Eczacıbaşı, "Uçağın içinde bir yöneticimiz vardı. Rusya'daki tesislerimizin yöneticisi olan bir arkadaşımız vardı. Rus konuklarımız vardı.  Atatürk Havalimanından ayrıldığını biliyoruz" dedi.  

İşletmesi Kuğu Havacılık tarafından yapılan TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76C-2 tipi çift motorlu helikopter, saat 11.16'da İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu'ndan kalktı. Kaptan Pilotlar Alaaddin Acar ve Ahmet Bulut yönetimindeki helikopterde, 4 yabancı, bir Türk yolcu ile iki pilot bulunuyordu. Dört yabancı yolcunun Rus olduğu, Eczacıbaşı Grubu ile görüşmeler yapmak üzere Türkiye'ye geldiği öğrenildi. Helikopter, Bozüyük'teki Eczacıbaşı Fabrikası'na gidiyordu.Kalkıştan 5 dakika sonra saat 11.21'de helikopter, yoğun sisin olduğu Beylikdüzü tarafında uçarken televizyon kulesine çarparak düştü. Helikopterin parçaları, TÜYAP Fuar merkezi ile Büyükçekmece Mezarlığı'nın yakınlarına düştü. Bölgeye hemen ambulans ve itfaiye araçları sevk edildi.

detay

BAKANLIK AÇIKLADI: TV KULESİNE ÇARPTI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Beylikdüzü'nde düşen helikopter ile ilgili açıklama yaptı. Açıklama şu şekilde: "Bugün saat 11.16'da Kuğu Havacılık ve Turizm AŞ' ye ait TÇHEZ tescilli helikopter, Atatürk Havalimanı'ndan görerek kalkış yapmış, saat 11.20'de bir TV kulesine çarparak E-5 karayoluna düşmüştür. Kalkış esnasında hava şartlarının normal olduğu bildirilirken, helikopterde 2 pilot, 4'ü yabancı uyruklu 5 yolcu olmak üzere 7 kişinin seyahat ettiği bildirilmiştir. Kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetmiştir. Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu uzmanları, söz konusu kazaya ilişkin incelemelerde bulunmak üzere kaza yerine gönderilmiştir"

HELİKOPTERDEKİLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Eczacıbaşı'ndan kazayla ilgili yazılı açıklama geldi. Yapılan açıklamada mürettebatın da isimleri yer aldı. Açıklama şöyle: "Eczacıbaşı Havacılık A.Ş.'ye ait olan helikopter, alınan izinlerin ardından bugün öğleden önce Bozüyük'e gitmek üzere havalanmış, ancak henüz belirlenemeyen bir nedenle saat 11.30'da Beylikdüzü'nde düşmüştür. Helikopterde Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Ülke Direktörü Salim Özen, Rusya'daki bölge satış yöneticilerimizden Aleksandr Vanin, Rus misafirleri Igor Kochergin, Luidmina Churova ve Elena Badraga ile pilotlar Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut bulunmaktaydı. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Hepimizi derinden üzen bu kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.”

BİRİNCİ VE İKİNCİ KAPTAN HAYATINI KAYBETTİ

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün düşen helikopterle ilgili, “İçerisinde 7 kişi olduğu söylendi. Şimdi size 2 kişinin ismi net verebileceğiz. 1'inci Kaptan Ali Akgün Nacar ve ikinci kaptan Ahmet Bulut hayatını kaybetti. Bunların yanında biz 3 ceset net olarak gördük” dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece'de düşen helikopterin enkaz kaldırma çalışmalarını yerinde kontrol etti. Yaşanan kazayla ilgili açıklama yapan Başkan Akgün, “11.30'da hemen Büyükçekmece merkezde esnaf ziyaretini yaparken bir helikopter veya uçağın düştüğünü söylediler. D100 Karayolunun Büyükçekmece televizyon kulesinin 300 metre, Büyükçekmece istikametinde D100 istikametine giden noktasına düştüğünü söylediler. İntikal ettiğimizde yanmakta olan hurdaları vardı, bir şeyler yanıyordu. İtfaiye onları söndürüyordu. Diğer gelen zabıta polis ve diğer görevli arkadaşlarımız herkes görevini yapmaya başladı. Yangın söndürüldükten sonra cesetlerin tespitlerine girişildi. 5 ceset görüldü. Bunun 7 olduğu söylendi tekrar araştırmaya başlandı. Sanki 6 gibi şuanda söyleyebiliyoruz. 5 kesin, 6 da olabilir 7 de olabilir. Helikopterin Eczacıbaşı ailesine ait olduğu teyit edildi. İçerisinde 7 kişi olduğu söylendi. Şimdi size 2 kişinin ismi net verebileceğiz. 1'inci Kaptan Ali Akgün Nacar ve ikinci kaptan Ahmet Bulut hayatını kaybetti. Bunların yanında biz 3 ceset net olarak gördük. 2 kaptan artı beş yolcu mu? 2 kaptan artı 3 yolcu mu birazdan belli olacak. Kuleye mi çarptı yoksa başka bir şey mi ilgili arkadaşlar araştırmayı yapacaklar” şeklinde konuştu.

BÜLENT ECZACIBAŞI OLAY YERİNE GELDİ

Beylikdüzü'nde helikopterin düştüğü yere geler Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı açıklama yaptı. Helikopterin nasıl düştüğüne ilişkin henüz kesin bir bilginin olmadığını belirten Eczacıbaşı, "Olay nasıl ortaya çıktı şu an bilmiyoruz. İncelenince biz de öğrenmiş olacağız. Kaza nasıl oldu? Neden ortaya çıktı şu anda bilmiyoruz" dedi. Helikopterde bulunanlar hakkında da bilgi veren Bülent Eczacıbaşı, "Bir yöneticimiz vardı. Bir Rusya'daki yöneticilerimizin temsilcisi olan arkadaşımız vardı. Ayrıca Rus konuklarımız, müşterilerimiz vardı. Fuar nedeniyle davet ettiğimiz 4 misafirimiz vardı. Tabi 2 tane de pilotumuz var. Atatürk Havalimanı'ndan havalandığını biliyoruz. Sanırım Bozoyük tesislerimize gidiyordu. Tam donanımlı bir helikopterdi" diye konuştu.

HELİKOPTERDE KİMLER VARDI?

Helikopterde yolcu olarak Eczacıbaşı Vitra Rusya Genel Müdürü Salim Özen ve 4 Rus müşterinin bulunduğu belirtildi. Bozüyük'teki Eczacıbaşı Tesisleri yetkilileri, Rusya Genel Müdürü Salim Özen ile 4 Rus müşterinin saat 12.00'da yapılacak toplantıya gelmek için İstanbul'dan havalandıklarını, ancak kısa süre sonra kazayı öğrendiklerini söyledi. Helikopter kazası Eczacıbaşı Bozüyük Tesisleri'nde büyük üzüntüyle karşılandı. 

İSTANBUL VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükçekmece'deki helikopter kazasında ilk belirlemelere göre, 5 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Olay yerine gelen Vali Şahin, açıklamalarda bulundu. Şahin, 'Bugün saat 11.16'da Atatürk Havalimanı'ndan havalanan helikopter 11.21 sıralarında E-5 karayolu üzerine düştü. İlk tespitlere göre 5 kişi hayatını kaybetmiştir. Bununla ilgili arkadaşlarımız çalışıyorlar. Savcılık ve kaza kırım ekibindeki arkadaşlar gerekli incelemeyi yapıyorlar. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün bunlar teknik detaylar. Teknik ekipler bunları belirleyecekler. Bize de TV kulesine çarptığı ifade edildi ama bütün bunlar alınacak hava durumu raporu ve teknik inceleme ile belirlenecek. 

Kazanın nedeni hususunda şu anda elimizde net bir bilgi yok. Şu anda bizde bilgi 5 kişi ama havalimanı deklarasyonu ve diğer belgelere bakılarak kaç kişi olduğu netleşecek. Adli Tıp da çalışıyor. Özel bir şirkete ait helikopter, Eczacıbaşı'na ait olduğunu da söylüyor arkadaşlar ama şirketten bir açıklama gelmedi. Olayın her yönüyle aydınlatılması için arkadaşlar çalışıyor. Kimlik bilgilerinin elimizde olması lazım ki size net bir bilgi verelim.

"5'İ DE MAALESEF HAYATINI KAYBETTİ"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ilk açıklamada şöyle:

"Şimdi doğrulandı. Eczacıbaşı'na ait helikopter. İçerisinde 5 kişi vardı. 5'i, de maalesef hayatını kaybetti. 4-5 parça şu anda helikopter. Özel helikopter. Atatürk Havalimanı'ndan kalkıyor bu istikamette giderken TÜYAP'ı geçtikten sonra Büyükçekmece tepesinde bu noktaya düşüyor. Ölü sayısı 5. Eczacıbaşı bize de ölü sayısını 7 olarak açıkladığını bize de söyledi ama, 7'de olabilir. Bizim bulduğumuz 5 tane. Ama kask sayısının 7 olduğunu söylüyorlar. Helikopter paramparça. Helikopterden sağ kurtulanın şu an için mümkün olmadığı görülüyor. Alandan 7 kişi olarak kalktıkları bilgisi geldi. Ama şu anda bizim önümüzde 5 ceset var."

SİS NEDENİYLE Mİ DÜŞTÜ?

Hasan Akgün, "Büyükçekmece'de, 1 metre sonrası görünmüyordu. Uçuşu yapanların takdiridir. Ben bilemem. Nasıl böyle bir havada helikoptere uçuş yaptırılır? Zor bir iş" dedi.

KULENİN YÜKSEKLİĞİ 257 METRE

Beylikdüzü'ndeki televizyon kulesinin beton şaftının yüksekliğinin 163, döner restoranın bulunduğu çelik bölümün 54 metre, anten yüksekliğinin ise 30 metre, toplamda da 257 metre olduğu öğrenildi.

2008'DE ALINDI

Eczacı Grubu'na ait olan ve işletmesi Kuğu Havacılık tarafından yapılan S-76 tipi helikopter 2008 modeldi. Toplam 8 koltuk kapasiteli helikopterin VIP amaçlı kullanılıyordu. Saatte 287 kilometre hıza çıkabilen TC-HEZ tescilli helikopterin menzili ise 535 kilometreydi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

OGM Havacılık Dairesi Başkanı Okudan: "Tarihimizdeki en büyük hava gücü kapasitemiz"
  • 12.05.2023 14:13

OGM Havacılık Dairesi Başkanı Okudan: "Tarihimizdeki en büyük hava gücü kapasitemiz"

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Havacılık Dairesi B ...

Hatay merkezli depremin ardından kent merkezi ve çevresi helikopterden görüntülendi
  • 21.02.2023 14:17

Hatay merkezli depremin ardından kent merkezi ve çevresi helikopterden görüntülendi

Hatay merkezli depremin ardından yıkılan bina enkazları, çadır kentler ve enkazl ...

Bakan Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nü havadan inceledi
  • 16.03.2022 17:22

Bakan Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nü havadan inceledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 18 Mart'ta açılışı ya ...

Kaçkar Dağları'nda "heliski" heyecanı
  • 03.02.2022 12:55

Kaçkar Dağları'nda "heliski" heyecanı

Avrupa'ya yakınlığı ve kar kalitesi ile yerli ve yabancı kayakçıların gözdesi ha ...

Trafik çilesini Volocopter bitirecek!
  • 24.06.2015 12:36

Trafik çilesini Volocopter bitirecek!

Almanlar tarafından geliştirilen 18 pervaneli Volocopter, ulaşımda çığır açmayı ...

İstanbul Büyükçekmece'de helikopter düştü!
  • 10.03.2017 10:48

İstanbul Büyükçekmece'de helikopter düştü!

Büyükçekmece'de bir helikopter düştü. İlk gelen bilgilere göre helikopter TÜYAP ...