maritbet girişmaritbet
İstanbul Boğazı'ndaki sahil yolu projesinde çalışmalar hızlandı

İstanbul Boğazı'ndaki sahil yolu projesinde çalışmalar hızlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beykoz Belediyesi ortaklığında hayata geçirilen sahil genişletme çalışmalarının 2. etabında sona gelindi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beykoz Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü sahil genişletme çalışmalarında 2015 yılında inşaatına başlanan çalışmalarda 2.etapta sona yaklaşıldı. Halkın kullanımına açılan 1.3 kilometrelik yolu 3 kilometreye çıkaracak proje Çubuklu 29, Çubuklu Hayal Kahvesi ve İBB Sosyal Tesisleri'nin önünden geçerek Paşabahçe'de sona eriyor.

Yapımına 2015 yılında başlanan projenin ilk etabı olan Çubuklu-Kanlıca sahil yolu projesi, bir süre önce tamamlanarak halkın kullanımına açılmıştı. İstanbul Boğazı'na kazıklar üzerine yapılan bin 300 metre uzunluğundaki yol, 10 metre genişliğinde ve üzerinde balık tutma alanları bulunuyor. Böylece balık tutanlarla yürüyüş yapanların birbirlerini rahatsız etmeleri engelleniyor. Yeni yürüyüş alanında bisiklet ve yürüyüş yolu bulunuyor.

İKİNCİ ETAP EĞLENCE MEKANLARININ ÖNÜNDEN GEÇECEK

Projenin ikinci etabında yer alan ve yaya yolunun Paşabahçe'ye kadar uzatılması amacıyla yapılan çalışmalara hız verildi. Çubuklu İskelesi'nin arkasından başlayacak 2.4 kilometre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindeki yeni yaya yolu Çubuklu 29, Çubuklu Hayal Kahvesi ve İBB Beykoz Sosyal Tesisleri'nin önünden geçiyor. Yeni yol Paşabahçe'deki eski İstanbul İçki Fabrikası'nın önünde sona erecek. Yeni yaya yolunda bisiklet ve yürüyüş yolu bulunuyor.

Bölgede kazık çakma ile betonarme platformun hazırlanması çalışmalarının hızla sürdüğü belirtildi. Proje tamamlandığında İstanbul, boğaz manzaralı yeni bir yürüyüş yoluna kavuşacak.

Projenin üçüncü aşamasında ise Paşabahçe'den Beykoz'a kadar yüzer marinalar inşa edileceği belirtildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Boğazı'ndaki sahil yolu projesinde çalışmalar hızlandı
  • 22.10.2016 14:17

İstanbul Boğazı'ndaki sahil yolu projesinde çalışmalar hızlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beykoz Belediyesi ortaklığında hayata geçirile ...