maritbet girişmaritbet
İskoçya'da 9 ev, bir ada 7.3 milyon liraya satışta!

İskoçya'da 9 ev, bir ada 7.3 milyon liraya satışta!

İskoçya'da içinde 9 ev ve bir okulun bulunduğu 3 kilometrekarelik Tanera Mor isimli ada satışa çıktı.

İskoçya'nın gözde tatil mekanlarından olan Tanera Mor isimli sahibinden satılık ada, alıcısını bekliyor. İçerisinde 9 ev bir de okul bulunan adada alt yapı sıkıntısı olmazken elektrik rüzgârdan elde ediliyor. 

Fiyatı 1.95 milyon İngiliz sterlini olan ve 7 milyon 320 bin liraya karşılık gelen ada İskoçya anakarasının 1.5 mil (2.4 kilometre) kuzey batısında bulunan Summer isimli küçük takımadanın en büyük adası.

Doğal güzelliklerle dolu adada sarp falezler kıyı boyunca tıpkı bir dantel gibi uzanıyor. Küçük koyların ve plajların olduğu ada saklı bir cenneti andırıyor. Adanın şimdiki sahipleri 15 yıldan beri adaya 164 bin ağaç dikmiş. Adayı yeşillendirmek için başlatılan proje başarılı olmuş.

ALTYAPI SIKINTISI YOK

Altyapı konusunda sıkıntısı olmayan ada enerji konusunda kendine yetiyor. Elektrik jeneratörleri, türbinler ve rüzgâr türbinleri sayesinde adada 7 gün 24 saat elektrik var. Su filtre ve işleme sistemi sayesinde su sıkıntısı yaşanmıyor. Ama hepsi bu kadar değil. Adada 1970'lerde posta gönderimi ve alımı için bir posta servisi kurulmuş. Adayı almak isteyen ve bu kadar parası olmayanlar da düşünülmüş. Tanera Mor'un parsel parsel satılması için de seçenekler bulunuyor. Adanın 3 ev, bir kafe ve posta ofisinin olduğu kuzey bölümü 700 bin sterline (2 milyon 624 bin TL) satılıyor. İçinde 2 ev ve adanın en büyük plajının olduğu bölüm olan merkez kısmına ise 430 bin sterline (1 milyon 623 bin TL) fiyat biçilmiş. Adanın en pahalı kısmı ise güneyi. 820 bin sterlin (2 milyon 172 bin TL) istenen bu bölümde 4 ev, Elian Mor ve Eilan Beag isimli bir adayla henüz adı olmayan küçük bir ada bulunuyor. Bu bölümdeki üçüncü ada yeni sahibi tarafından isimlendirilmeyi bekliyor.

Yorum Yaz