maritbet girişmaritbet
İnşaat sektörü temsilcileri Samsun’da bir araya geldi

İnşaat sektörü temsilcileri Samsun’da bir araya geldi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) İnşaat Sektörü Meslek Grubu üyeleri düzenlenen kahvaltıda buluştu.

Kahvaltıda konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, inşaat sektörünün ülke için önemine değinirken, Ak Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ise, 1 Kasım seçimlerinin ardından güven ve istikrar ortamının tekrar sağlanarak inşaat sektörünün canlanacağını söyledi.

BAŞKAN MURZİOĞLU'NDAN UYARI

Kahvaltı sonrası konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, inşaat sektörünün önemine değinerek, “Odamızın içinde 36 tane farklı meslek grubu var. Bunlardan bir tanesi ve en kalabalığı inşaat sektörü grubu. Bugün sizleri Odamız çatısı altında ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. İnşaat sektörü hepimizin de bildiği gibi ülke ekonomisinin lokomotifi konumunda. Sektörünüz sadece somut olarak yapıyı inşa etmekle kalmamakta, inşa ettiği yapılarla ekonomik ve sosyal çevre üzerinde itici ve belirleyici güç yaratmaktadır. İçinde bulunduğumuz yüzyılda inşaat; sadece taş, tuğla, çimento değildir. Yaşam konforunu yaratandır, üretendir. İnşaat sektörü kendisine bağlı 200'den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep yaratan da konumdadır. Kısacası inşaat sektörü istihdam gücü yüksek sektörlerin başında gelmektedir. Bilindiği gibi alınan bir kararla tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklere yönelik belgeli usta çalıştırma zorunluluğu geliyor. İnşaat sanayimiz de çok tehlikeli sınıfta yer alıyor. Onun için cezai müeyyidelere maruz kalmamanız için sizlerin bu konuda gerekli tedbirleri almanızı bekliyoruz. İnşallah bundan sonra da hep birlikte bir araya gelerek sorunlarımıza çözüm getireceğiz” dedi.

‘İNŞAAT SEKTÖRÜ ÖNEMLİ BİR İSTİHDAM KAPISI'

Ardından söz alan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, “Ülkemiz bir seçim sürecinde. Allah, 1 Kasım seçimlerinin ülkemiz, milletimiz ve insanlık için hayırlara vesile olmasını nasip etsin inşallah. Önemli bir dönemde, önemli bir imtihandan geçiyoruz. Geriye dönük çok fazla söyleyecek bir şeyimiz yok. Çünkü sizler, bu durgunluğu iliklerinize kadar hisseden sektörün temsilcilerisiniz. Ülkemizde inşaat sektörü durunca yaklaşık dört bin civarında ürünün de satışı durma noktasına geliyor. İnşaat sektörü ayrıca, önemli bir istihdam kapısı. Yaşanan durgunluk sektörde çalışanları da olumsuz yönde etkiliyor. İşsiz, sokakta kalan bir inşaat işçisinin, “bana iş bul” dediği ilk kişi biz siyasileriz. Onun için biz de isteriz ki; güven ve istikrar devam etsin. Baktığımızda banka konut kredi faizleri dört ay önce 0.80 civarındayken bugün baktığımızda ise 1.3'lere doğru gidiyor. İşte bu güven ve istikrarın etkisini gösteriyor. Güven ve istikrar devam ettiği sürece iş ve aş konusu da gündemde olmayacak. İnşaat sektörümüzün de içinde bulunduğu sıkıntıların aşılması açısından da 1 Kasım seçimleri çok önemli. Ben sizlerin içinden biriyim ve sizlerin sorunlarını sektörün içinden biri olarak da, işadamı olarak da ve bir siyasetçi olarak da bilen bir kardeşinizim. İnşallah 1 Kasım seçimlerinden sonra tekrar güven ortamı sağlanacak ve ülkemiz tekrar çıkışa geçecek” diye konuştu.

Köktaş ve Başkan Murzioğlu konuşmaların ardından, sektör temsilcilerinin sorunlarını dinledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

Samsun Şehir Hastanesi inşaatı devam ediyor
  • 20.07.2023 15:35

Samsun Şehir Hastanesi inşaatı devam ediyor

Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç Samsun Şehir Hastanesi ile ilgili bilg ...

Samsun'da ilçeler ile il merkezi arasında tek dolmuşla ulaşım dönemi başladı
  • 30.12.2022 10:06

Samsun'da ilçeler ile il merkezi arasında tek dolmuşla ulaşım dönemi başladı

Samsun Büyükşehir Belediyesince yapılan ve ilçelerden kent merkezine tek dolmuşl ...

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!
  • 26.08.2022 09:49

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve&nb ...

Karadeniz Bölgesi'nin ilk Bilim Merkezi ve Planetaryum inşası sürüyor
  • 13.07.2022 09:29

Karadeniz Bölgesi'nin ilk Bilim Merkezi ve Planetaryum inşası sürüyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen "Bilim Merkezi ve Planetaryu ...