maritbet girişmaritbet
'İnşaat devi' Cerablus'ta boş inşaata sığındı!

'İnşaat devi' Cerablus'ta boş inşaata sığındı!

Farklı ülkelerdeki şantiyeleriyle "inşaat devi" diye anılan 21 kişilik İsmail ailesi, şimdi Cerablus'taki boş bir inşaatta yaşıyor.

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin Kobani'deki zulmüne dayanamayan İsmail ailesi, tüm mal varlığını geride bırakarak Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'a sığındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus, mazlumlara kucak açıyor. DAEŞ gibi halka zulmeden terör örgütü PYD/PKK'nın kontrolündeki Kobani ve Münbiç bölgesinden sivilleri de ağırlayan Cerablus'un bir konuğu da İsmail ailesi oldu. Savaş öncesinde çeşitli ülkelerde şantiyeler kurması nedeniyle memleketinde "inşaat devi" diye anılan İsmail ailesi de Cerablus'a sığındı. İnşaatta kalan ve derme çatma eşyalarla kendilerine sığınacak odalar üretmeye çalışan aile, yaşamın tüm zorluklarına rağmen şükretmeyi de ihmal etmiyor. 

ismail ailesi

Kendi ülkesinde mülteci konuma düşen, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamayan Hasan Şıh İsmail, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kobani'nin Şuyuk köyünde varlık bir aileye mensup olarak dünyaya geldiğini söyledi. 

Suudi Arabistan, Libya ve Lübnan'da şantiyeler kurdu

İnşaat işine girdikten sonra köyünde ve Kobani'de inşaatlar yapmaya başladığını anlatan İsmail, daha sonra da ailesinin desteğiyle Suudi Arabistan, Libya, Lübnan gibi çeşitli ülkelerde şantiyeler kurduğunu belirtti.

Çevresindekilerin kendisini ''inşaat devi'' diye tanımlamaya başladığını dile getiren İsmail, köylerinin PYD/PKK kontrolüne geçene kadar herkesin imrenerek baktığı bir hayatı olduğunu vurguladı. Ancak hayatının son 3 yıldır çekilmez hale geldiğini anlatan İsmail, "PYD gelene kadar en güzel ev de bendeydi, en güzel araba da. Ancak PYD 2 oğlumu da asker almak istedi. Ben de buna müsaade etmedim. Önce çok direndim ama baktım olmuyor oğullarımdan birini Türkiye'ye diğerini de Lübnan'a gönderdim. Onlar giderse kurtuluruz diye düşündük ama asıl işkenceler o zaman başladı.'' dedi. 

ismail ailesi

Terör örgütünün tüm mallarına el koyduğunu, bazılarını askeri ihtiyaçları için kullandığını, bazılarını da bölgedeki Kürt köylülere dağıttığını aktaran İsmail, şöyle konuştu:

''Kendi evimizde ve toprağımızda ekmeğe muhtaç günlerimiz oldu. Artık dayanacak gücümüz kalmamıştı. Evimi de almak istediler, verdim. Bir süre sokakta yaşadık. Evimizin işe yarar tüm eşyalarını tek tek götürdüler. Kuru beton bina kalınca da gözümüzün önünde yaktılar.''

Eziyetleri gözyaşları içinde anlattı

İsmail, terör örgütü militanlarının kendilerine fiziksel şiddet uygulayıp uygulanmadığı sorulduğunda gözyaşlarını tutamadı. Oğulları gittikten sonra kızlarına eziyetlerin başladığını belirten İsmail, şunları kaydetti:

''Evim, arabam gitti umurumda değil. Ancak kızlarıma gözlerimin önünde yaptıklarını unutamıyorum. O anları yaşamaktansa kafama sıkmaları daha iyiydi. Bana hakaretler ettiler. Kızlarımı gözümün önünde dövdüler. Onlar dayak yerken attıkları çığlıkları nasıl unuturum? Defalarca 'beni öldürün' diye yalvardım. Ben bunu yaptıkça kafamı kaldırıp kızlarımı daha fazla dövdüler. Artık dayanacak gücümüz kalmayınca, kardeşimin ailesiyle yollara düştük. Köyümden ayrılırken sadece üzerimizdeki kıyafetler vardı. Tek bir çöp bile alamadan ayrıldık. Zaten aslında onların istediği de buydu.''

Kendi ailesinin 13, kardeşinin de 9 kişiden oluştuğuna işaret eden İsmail, güvenli diye Cerablus'a geldiklerini söyledi.

Cerablus'a geldikten sonra 2 gün bahçelerde kaldıklarını, ardından da boş bir inşaata yerleştiklerini aktaran İsmail, ''2 katlı bahçeli bir evim vardı. Her gören çok beğenirdi. Şimdi inşaatta kalıyoruz. Buna da şükür, en azından canımızı kurtardık. Onların ne İslam'la ne de insanlıkla alakası yok. Bizi ekmeğe muhtaç ettiler, Allah da onları helak etsin.'' diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Briketçiler, Cerablus'un yeniden inşası için çalışıyor
  • 31.10.2016 10:09

Briketçiler, Cerablus'un yeniden inşası için çalışıyor

Cerablus'taki çatışmalar sonucu yıkılan binaları yeniden inşa etmek için az sayı ...

Cerablus'un yeni çadır kenti kapılarını açacak
  • 29.10.2016 12:32

Cerablus'un yeni çadır kenti kapılarını açacak

Fırat Kalkanı Harekatı ile huzura kavuşan ve terör örgütlerinden temizlenen Cera ...

Cerablus'ta 2 bin kişilik çadır kent kuruluyor!
  • 13.10.2016 13:40

Cerablus'ta 2 bin kişilik çadır kent kuruluyor!

Yoğun göç veren Cerablus'ta barınma sorunu yaşanıyor. Fırat Kalkanı Harekatı ile ...

Kobani'deki inşaat devine, Türkiye'den yardım eli uzandı!
  • 29.09.2016 11:50

Kobani'deki inşaat devine, Türkiye'den yardım eli uzandı!

Kobani'de "inşaat devi" olarak bilirnen İsmail ailesinin yaşanan olaylardan sonr ...

Okul binası hastaneye dönüştürüldü
  • 26.09.2016 16:32

Okul binası hastaneye dönüştürüldü

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Cerablus'ta 40 yataklı hastaneye dönüştürülen ...

'İnşaat devi' Cerablus'ta boş inşaata sığındı!
  • 26.09.2016 13:08

'İnşaat devi' Cerablus'ta boş inşaata sığındı!

Farklı ülkelerdeki şantiyeleriyle "inşaat devi" diye anılan 21 kişilik İsmail a ...