maritbet girişmaritbet
İlk yerli baz istasyonu imzaları atıldı

İlk yerli baz istasyonu imzaları atıldı

5G ve Ötesi Teknolojileri Konferansı”nda imzaları atılan ilk yerli baz istasyonu için Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone ile işbirliği yapıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla gerçekleştirilen “5G ve Ötesi Teknolojileri Konferansı”nda, yerli baz istasyonu anteninin kullanımına yönelik imzalar atıldı.

ASELSAN'dan yapılan açıklamaya göre, ASELSAN Genel Müdürü Faik Eken, geliştirilen ürünle ilgili değerlendirmede bulundu. Eken, “ULAK Baz İstasyonumuz operatör laboratuvarlarında yüzlerce testten geçmektedir. Bu çalışmaların bitmesine az kalmış ve yakında canlı şebeke sahalarında kurulumları başlayacaktır. ULAK'a paralel olarak başlattığımız baz istasyonu anteni geliştirilmesinde de büyük mesafe kaydettik. Baz istasyon ile antenimizin en kısa zamanda saha testlerinden de geçeceğine inanıyoruz. Mobil haberleşme şebekelerinde kullanılabilecek yerli ürün çeşitliliğinin artmasından memnuniyet duyuyoruz. Geliştirilen ürünlerin yurt içi ihtiyacı karşılamasının yanı sıra yurt dışına ihracatını da hedefliyoruz.” dedi.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu da atılan imzalar sonrasında şu açıklamalarda bulundu:

Bugün burada imza attığımız ve ilk olarak Turkcell'in girişimleriyle gündeme gelen Türkiye'nin ilk yerli 4,5G baz istasyonu anteninin geliştirilmesine yönelik iş birliği anlaşması, bu yönde atılan önemli adımlardan biri. Bu iş birliğiyle geliştirilecek olan yerli antenleri bu yıl içinde şebekelerinde kullanmayı hedefliyoruz

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İlk yerli baz istasyonu imzaları atıldı
  • 24.01.2017 15:44

İlk yerli baz istasyonu imzaları atıldı

5G ve Ötesi Teknolojileri Konferansı”nda imzaları atılan ilk yerli baz istasyonu ...