maritbet girişmaritbet
İkinci el telefon alırken dolandırılmayın!

İkinci el telefon alırken dolandırılmayın!

Son model telefonlara yüksek tutarlar bağlamamak için ikinci el telefon almayı düşünenlere önerileri Emlaktasondakika olarak derledik.

Siz de telefonunuzu değiştirmenin zamanı geldiğini düşünüyor ancak bir telefona o kadar çok para bağlamak istemiyorsanız, ikinci el telefon almak yapılabilecek en mantıklı şeylerden biri...

İkinci el telefon alırken dikkat etmeniz gereken hususları Emlaktasondakika.com olarak sizin için araştırdık. 

Öncelikle telefon alırken özellikle dikkat edilmesi gereken nokta, satın alınacak telefonun faturalı olması gerektiğidir. Faturalı telefon aldığınızda, telefonun çalıntı çıkmasına karşı ciddi bir avantaj elde etmiş olursunuz. İkinci el telefonu mağaza yerine faturası, kutusu ve aparatlarıyla satan bir yakınınızdan almanız da böyle bir durumda sizi sıkıntıya sokmayacaktır.

Telefon alırken dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta ise telefonun kasasının durumu...

Telefonun sadece çizik ve arka kapağının sallanıp sallanmadığı size telefonla ilgili çok fazla ayrıntı vermeyecektir.

- Sıvı temas etmiş ancak temizlenmiş bir telefonun arkasında pilini çıkarttığınızda metallerin üzerinde beyaz tozlar bulunabilir. Bu telefonun sıvı temasına maruz kaldığı ve oksitlenme yaparak temizlendiğini gösteren bir uyarıdır.

- Telefonun çok temiz olmasına rağmen pilin renginin solmuş veya etiketinin soluklaşmış olması da telefon pilinin ikinci el pille değişmiş olduğunu gösterir.

- Kamera lensindeki çizikler telefonun daha önce içinin açıldığı ve kamerada işlem yapıldığının işaretidir.

- Telefonun kasasında bulunan ezik ve çiziklerin yoğunluğu, telefonun çok fazla düştüğü ve iç parçalarında işlem yapıldığı anlamına gelebilir.

KULLANIM AMACINIZI BELİRLEYİN!

Telefonu video izlemek için mi alıyorsunuz? Yoksa müzik dinlemek için mi? Fotoğraf kalitesi sizin için önemli mi? Bu sorulara verilecek yanıtlara göre cep telefonu seçeneğinize karar verebilirsiniz. Eğer tek amacınız video izlemek ve internette dolaşmak ise telefonunuzun ekranının büyük olması sizin için avantaj olacaktır. Telefonun kamerası sizin için önemli ise kamerayı açtıktan sonra elinizle kameranın önüne koyun. Bu ölü pikselleri farketmenizi sağlayacaktır. Bu işlem kameranın düzgün çalışıp çalışmadığını da size gösterir.

Telefonun yeni görüntüsüne aldanmayın. Telefon kılıfları ve ekran koruyucu aparatlar nedeniyle 2 sene kullanılan bir telefon hem ekran hem de kapak anlamında çiziksiz olabilir. Telefonun sürümünü kontrol ettirin. İmal tarihi ile yıpranma payını karşılaştırın.

Özellikle en dikkat edilmesi gereken nokta alacağınız telefonun özelliklerini internetten araştırın. Almadan önce özelliklerini bildiğiniz telefonu elinize aldığınızda kullanarak o özelliklerin çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz. 

Alacağınız telefon ile konuşma yapın. Hoparlör ve ön kamerasını deneyin. Kulaklık takarak ses gelip gelmediğine mutlaka bakın. 

TELEFONUN SON SÜRÜMÜ YÜKLENMİŞ Mİ?

Telefonu alırken uzun süredir vitrinde bekleyen bir telefonda güncellemeler yüklenmemiş olacaktır. Son çıkan güncelleme tarihi telefonun size ne kadar süredir satılmayı beklediğini anlatacaktır. Ortalama 3 - 6 ayda bir çıkan güncellemelerinin yüklenip yüklenmediğini Ayarlar'dan öğrenebilirsiniz.

TELEFON IMEI KAYDI YAPILMIŞ MI?

Yurtdışı'ndan getirildiği söylenen ikinci el telefonun IMEI kodunun BTK'da kayıtlı olup olmadığını araştırın. Bunun için BTK'nın sitesinde ücretsiz sorgulama sistemini kullanın. Bu sistem size aynı zamanda çalıntı telefona başka telefondan kopyalanmış IMEI numarasını da verecektir.

PEKİ HANGİ TELEFON SİZİ ANLATIYOR?

Kişiselleştirme ve çok yönlülük sizin için daha önemliyse, Android işletim sistemine sahip telefonları tercih etmeniz yerinde olabilir.

Kolay kullanım, güvenlik ve düz bir tasarım için Apple işletim sistemine sahip olan telefonları tercih edebilirsiniz.

Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İkinci el telefon alırken dolandırılmayın!
  • 03.04.2015 13:59

İkinci el telefon alırken dolandırılmayın!

Son model telefonlara yüksek tutarlar bağlamamak için ikinci el telefon almayı d ...