maritbet girişmaritbet
İGA'nın sosyal sorumluluk projesine ödül!

İGA'nın sosyal sorumluluk projesine ödül!

Roman çocuklar için Sosyal Yatırım Programı geliştiren İGA, Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü’ne layık görüldü

İstanbul Yeni Havalimanı'nın inşasını ve sonrasında 25 yıl süreyle işletmesini üstlenen İGA, 2016 yılı Ocak ayı itibariyle havalimanı çevresindeki komşu bölgelerin kalkınmasına yönelik Sosyal Yatırım Programı'nı hayata geçirdi. Program kapsamında çevre mahallelerde çeşitli sosyal yönetim çalışmalarına imza atan İGA'nın, Arnavutköy Tolga Eti İlköğretim Okulu ve Durusu Roman Derneği işbirliğiyle hayata geçirdiği projenin ilk fazı, Genç Liderler ve Girişimciler Derneği tarafından Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü'ne layık görüldü.

Alınan ödüle ilişkin olarak, İGA Çevre ve Sürdürülebilirlik Direktörü Ülkü Özeren; “İGA Sosyal Yatırım Programı kapsamında bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda 9 ana başlık belirledik. Şu ana kadar komşu ilçe ve mahallelerde okulların ve aile sağlığı merkezlerinin tadilatı, maddi durumu yeterli olmayan öğrencilerin temel ihtiyaçlarının karşılanması, öğrencilere yönelik eğitim programları işbirlikleri, interaktif kütüphanelerin kurulması, yerel istihdamın ve mesleki eğitimin teşvik edilmesi gibi 70'e yakın çalışmaya imza attık. Henüz programı duyurmamızın üzerinden bir yıl geçmeden bu ödüle layık görülmüş olmak bizim için gurur ve motivasyon kaynağı oldu. Dünyaca tanınan ve Birleşmiş Milletler nezdinde önemli projeler hayata geçiren geleceğin liderlerinin kurduğu Genç Liderler ve Girişimciler Derneği'nin, komşu mahallemizde yaşayan Roman gençlerimizin eğitime kazandırılmasına yönelik yaptığımız projeyi takdir etmesi çok anlamlı. Bu kararı aynı zamanda gençlerin kendi geleceklerine, kültürel zenginliğimize ve eğitimde fırsat eşitliğine sahip çıkması olarak görüyoruz” dedi.

Üç fazlı proje

Roman nüfusun yoğun olduğu Arnavutköy'e bağlı Durusu Mahallesi'nde 9-15 yaş aralığındaki çocukların sanatsal faaliyetlerle eğitim motivasyonlarının artırılmasını hedefleyen proje üç fazdan oluşuyor. Pilot çalışma kapsamında 18 ilköğretim öğrencisine temel fotoğraf eğitimi verilerek öğrencilerin yaptığı çalışmalar Haziran 2016 tarihinde Durusu Roman Derneği Bahçesi ile İstanbul Uluslararası Topluluk Okulu (IICS) Büyükçekmece Kampüsü'nde sergilendi. Bu şekilde ilk fazı tamamlanan projenin ikinci fazında 30 öğrencinin katıldığı eğitimler düzenlenmektedir. 2016 Kasım ayında başlayan ve 2017'e kadar devam etmesi hedeflenen bu eğitimlerde, öğrenciler İngilizce, Sanat ve Spor başlıkları altında öğrenim görecekler.

Üçüncü fazda ise sanatçıların işbirliği ile daha ileri seviye eğitimler organize edilecek. Bu kapsamda İstanbul Uluslararası Topluluk Okulu öğrencileri ve ağırlıklı olarak Romanların bulunduğu öğrenci grubu, bir sanat okulu organizasyonunda bir araya getirilerek kültürlerarası paylaşım olanağına sahip olacak. Böylece farklı kültürlerle kaynaşma olanağı bulan ve sanat faaliyetleri yoluyla eğitim motivasyonu artırılan öğrencilerin, ilköğretimden sonra lise eğitimine devam etmeleri amaçlanmaktadır.

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği, 2016 Şirketler Arası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri Hakkında
128 ülkede 200 bini aşkın üyesiyle genç liderleri bir araya getiren Genç Liderler ve Girişimciler Derneği'nin Kültür Şubesi, ikinci kez düzenlenen Şirketler Arası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri kapsamında sürdürülebilir katma değer sağlayan projeleri ödüllendiriyor. Ödüller belirlenirken Birleşmiş Milletler Kalkınma Planı hedefleri ile uyumluluk düzeyi inceleniyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İGA'nın sosyal sorumluluk projesine ödül!
  • 07.12.2016 10:01

İGA'nın sosyal sorumluluk projesine ödül!

Roman çocuklar için Sosyal Yatırım Programı geliştiren İGA, Uluslararası Kurumsa ...