maritbet girişmaritbet
Hindistan'da konteynerden gökdelen yapılacak!

Hindistan'da konteynerden gökdelen yapılacak!

1 milyon kişinin yaşadığı mahallede inşa edilecek gökdelende 1300 aile yaşayacak.

Hindistan'da 1 milyon kişinin yaşadığı gecekondu semtine konteynırlardan iki gökdelen yapılacak. Konteynır evlerde bin 300 aile barınabilecek

Hindistan'ın Mumbai kentinde, yaklaşık 1 milyon insanın yaşadığı gecekondu semti Dharavi için ilginç bir toplu konut projesi geliştirildi. 217 hektarlık bir alana yayılan Dharavi'de, kısa süre sonra tamamen konteynırların üst üste yığılmasıyla oluşacak şık ve devasa gökdelenler yükselmeye başlayacak. Geçtiğimiz ay düzenlenen bir yarışmada birinci seçilen plan, 1997'den bu yana geliştirilen kentsel dönüşüm projelerinin de en sıradışı olanını temsil ediliyor. Yapımını CRG Mimarlık ve Danışmanlık Şirketi'nin üstlendiği proje, "Containscraper" adını taşıyor.

Yetkililer, iki kule şeklinde tasarlanan binaların 200 ve 400 metre yüksekliğinde olacağını kaydetti. CRG'nin basın açıklamasında, her bir konteynırın diğerinin üstüne 90 derecelik açıyla yan olarak konacağı belirtilerek, böylece hem estetik hem de kullanışlılık açısından fayda sağlanacağı vurgulandı. Her bir konteynır-evin içinde su ve ısınma sisteminin bulunacak. Binalarda ilk etapta bin 300 ailenin barınmasına imkân sağlanacak. Gökdelenin rengi ise gökkuşağını andıracak. Bölgenin içinde bulunduğu fakirliği unutturma amacıyla tasarlanan "Containscraper"ın güneye bakan yüzünde sıcak renkler, kuzeye bakan kısmında ise daha ciddi ve koyu renkler kullanılacak.

Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hindistan'da konteynerden gökdelen yapılacak!
  • 05.09.2015 10:57

Hindistan'da konteynerden gökdelen yapılacak!

1 milyon kişinin yaşadığı mahallede inşa edilecek gökdelende 1300 aile yaşayacak ...