maritbet girişmaritbet
Hayvanlar için yapıldı, şimdi ise 5 yıldızlı...

Hayvanlar için yapıldı, şimdi ise 5 yıldızlı...

Bağcılar Belediyesi’nin Mahmutbey Mahallesi’nde hizmete sunduğu Hayvan Barınma ve Müşahade Merkezi 5 yıldızlı tesisleriyle dikkat çekiyor

Bağcılar Belediyesi'nin 2007 yılından bu yana Mahmutbey Mahallesi'nde hizmete sunduğu Hayvan Barınma ve Müşahade Merkezi 5 yıldızlı tesisleriyle dikkat çekiyor. Merkez'deki hayvanların altında nem ve rutubet tutmayan plastik paletler bulunuyor. Her gün altları temizlenen hayvanlar sağlık kontrolünden geçiriliyor ve düzenli olarak beslenmeleri sağlanıyor. 

Bağcılar'da hayvanlar için de beş yıldız kalitesinde hizmet veriliyor. 2000 yılından bu yana köpeklerin bakımının yapıldığı ilçede 2007 yılında Mahmutbey Mahallesi İSTOÇ Mevkii'nde yeni tesisler de faaliyete geçirildi. Sokaklardan toplanan veya ilçe sakinlerince getirilen sokak köpekleri,  Bağcılar Belediyesi Barınma ve Müşahade Merkezi'nde koruma altına alınıyor. 

hayvan barınağı

Merkez, beş yıldızlı hizmetleriyle dikkat çekiyor. Hayvanların kaldığı barınağın zemininde nem ve rutubet tutmayan plastik paletler bulunuyor. İhtiyaçlara göre yenilenen Hayvan Barınağı'nda hayvanların sağlıklı ve temiz ortamda yaşayabilmesi amacıyla yeni hizmet alanları da açıldı. Bu kapsamda, Hayvan Barınağı'nın bitişiğinde düzenlenen 400 metrekarelik açık alan da hayvanların güneşlenmesi ve gezmesi amacıyla kullanılıyor. Bu alan içerisinde iki gölgelik olmak üzere 10 adet kulübe de hayvanlara hizmet veriyor. 

Tesislerdeki köpeklerin günlük bakımı iki veteriner, veteriner teknikeri ve altı bakıcı olmak üzere toplam dokuz personel tarafından yerine getiriliyor. Köpeklerin günlük bakımı her sabah saat 09.30 ve 10.30 öğleden sonra da 15.30 ile 16.30 arasında yapılıyor.  Düzenli olarak yapılan bakımlar sırasında köpeklerin sağlık durumu kontrol ediliyor. Muayene sonrasında hastalık olduğu belirlenen hayvan bakıma alınıyor, aşı yapılarak ilaç tedavisi gerçekleştiriliyor.

BİNE YAKIN KÖPEK SAHİPLENDİRİLDİ

Merkezde, şu an 80 civarında köpeğin bakımı yapılıyor. Hayvanlar düzenli olarak sağlık kontrolünden geçiriliyor. Ayrıca sokakta bulunan hasta ve yaralı kedilerin bakımı da yapılıyor. Son beş yılda bine yakın köpek sahiplendirildi. Yine geçtiğimiz yedi ay içerisinde de toplam 105 köpek sahiplendirildi. İlçe sakinleri tarafından getirilen veya görevlilerce alınan köpekler sahiplendirilmemesi halinde kısırlaştırılıp kuduz aşığı yapıldıktan sonra alındıkları yere bırakılıyor. 

hayvan sahiplenenler

YAZ AYLARINDA ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

Merkez'in ziyaretçisi özellikle yaz aylarında artıyor. Hayvanlarını tedavi ettirmek isteyenler, köpek sahiplenmek isteyenler, hayvanseverler burayı sıkça ziyaret ediyor. Kedisiyle gelen Ali Sefer, “Gözünden rahatsızdı. Bu yüzden tedavi amacıyla getirdim. Veteriner ilaç verdi. Burası beş yıldızlı hayvan barınağı” derken, tesisleri çok beğendiğini ifade etti. Hayvanlara temiz ve güvenli ortamda bakıldığını anlatan Sefer, “Böyle güzel tesislerin ülkemiz genelinde yaygınlaşması lazım.” diye konuştu. Ailesiyle piknik yaparken yanlarına sokulan minik bir köpeği sahiplenen Tuğba Nur Arslan adlı öğrenci de, “Gece uyumuyor. Hastalığı bir türlü geçmedi. Bu yüzden buraya getirdik” diye konuştu. Güneşli Mahallesi'nde oturduğunu anlatan Arslan, “Çok güzel bir tesis. Hayvanlara iyi bakılıyor. Temiz ve güzel hizmet veriliyor.” dedi. Engin Adır adlı genç ise köpeğine aşı yaptırdığını belirterek, “Başkanımız Lokman Çağırıcı'ya çok teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir tesisi hizmete sunmuş. Hayvanseverler olarak çok yararlanıyoruz. Hayvanlar burada bakılıyor, tedavi ediliyor ve karınları doyuruluyor.” diyerek duygularını dile getirdi. Golden Retriever cinsi bir köpeği sahiplenen Mesut Tiryaki şunları söyledi: “Köpeğin bakımı ve aşısı yapılmış. Kaldıkları yer temiz ve düzenli. Bu yüzden hiç düşünmeden geldiğim barınaktan bir köpeği sahiplenerek ayrılıyorum. Çok mutluyum. Yetkililere çok teşekkür ediyorum.” 

HER VİLAYETİNDEN VATANDAŞLAR HAYVANLARI SAHİPLENİYOR

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Merkez'de önemli bir hizmeti yerine getirdiklerini belirterek, ihtiyaçlara göre de yeni kullanım alanları eklediklerini belirtti. Sokak köpeklerinin insanlara zarar vermesinin önüne geçtiklerini ifade eden Çağırıcı, sağlık kontrolünden geçirilen ve kuduz aşısı yapılan hayvanların sahiplendirildiğini de söyledi. Barınağın şehiriçi ve şehirlerarası karayolu ulaşımına yakın olduğunu ifade eden Çağırıcı, şunları söyledi: “Ülkemizin değişik vilayetlerinden gelen vatandaşlar köpekleri sahiplenebiliyor. 2007 yılından bu yana bine yakın köpek sahiplendirildi. Hayvanları sahiplenecek kişilerle ilgili kimlik bilgilerini, adreslerini ve telefon numaralarını alıyoruz. Sahiplenecek kişilerin 18 yaşından büyük olmasını da şart koşuyoruz.”

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"İstanbul'un 25 yıldaki tüm kazanımları hoyratça harcanıyor"
  • 05.08.2022 10:20

"İstanbul'un 25 yıldaki tüm kazanımları hoyratça harcanıyor"

Bakan Kurum, "Bugün İstanbul emin ellerde değildir. İstanbul'da 25 yıldır hizmet ...

Bağcılar Belediyesi’nden 116 milyon liralık arsa ihalesi!
  • 26.10.2021 10:43

Bağcılar Belediyesi’nden 116 milyon liralık arsa ihalesi!

Bağcılar Belediyesi, 116 milyon lira tahmini bedelle Güneşli'de Gülbahar Caddesi ...

Bağcılar'da binalarda "Asbest yoktur" raporu isteniyor
  • 06.01.2021 17:24

Bağcılar'da binalarda "Asbest yoktur" raporu isteniyor

Bağcılar Belediyesi, kanserojen özelliğe sahip asbestin insan sağlığına zarar ve ...

Bağcılar'da bina dayanıklılık testi başvuruları arttı
  • 23.12.2020 06:45

Bağcılar'da bina dayanıklılık testi başvuruları arttı

İzmir’de meydana gelen 6.6’lık depremin ardından geçen 50 günde 300 kişi, “Bina ...

Bağcılar Belediyesi “Sıfır Atık Belgesi” aldı
  • 13.12.2020 08:30

Bağcılar Belediyesi “Sıfır Atık Belgesi” aldı

Sıfır Atık Yönetim Sistemi kuran Bağcılar Belediyesi, “Sıfır Atık Belgesi” almay ...

449 yıllık Acem Hanı, "Gastronomi Merkezi" olacak
  • 11.08.2020 09:07

449 yıllık Acem Hanı, "Gastronomi Merkezi" olacak

Kastamonu Acem Hanı'nda kurulacak gastronomi merkezinde bölgenin yöresel lezzetl ...