maritbet girişmaritbet
Hatay'da Suriyeliler için okul yapılacak

Hatay'da Suriyeliler için okul yapılacak

Hatay Valiliği ile Almanya'nın Aalen Belediyesi ve Baden-Württemberg Eyaleti Sosyal Demokrat Partisi arasında okul yapımına ilişkin protokol imzalandı

Hatay'ın kardeş şehri Almanya'nın Aalen kentinin belediyesi ve Baden-Württemberg Eyaleti Sosyal Demokrat Parti (SDP) tarafından Reyhanlı ilçesinde Suriyeli çocukların eğitimi için yaptırılacak 24 derslikli ve 2 katlı prefabrik okulun protokolü imzalandı.

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonu'nda gerçekleşen törende Hatay Valisi Ercan Topaca, Aalen Belediye Başkanı Thilo Rentschler ve Baden-Württemberg Eyaleti SDP Meclis Grup Başkanı Cleaus Schmiedel protokola imza attı. 

Vali Topaca, yaptığı konuşmada, insani gerekçelerle kentte misafir edilen 399 bin Suriyeli içinde 130 bin civarında eğitim çağında çocuğun olduğunu belirtti.

Sayının günden güne değiştiğinin altını çizen Topaca, "Bu çocukların biz yaklaşık 50 binine eğitim imkanı sağlayabiliyoruz. Kendi vatandaşlarımız için eğitimde kaliteyi arttıracak yatırımları son dönemde hızla yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Ancak Suriye'den gelen eğitim veremediğimiz 75 bin civarında çocuk var. Misafirimiz olan bu çocukların eğitimine katkı yapan Alman heyete şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

İmza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan da katıldı. Okulun 6 ay içerisinde tamamlanmasının planlandığı bildirildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hatay'da Suriyeliler için okul yapılacak
  • 07.02.2016 12:28

Hatay'da Suriyeliler için okul yapılacak

Hatay Valiliği ile Almanya'nın Aalen Belediyesi ve Baden-Württemberg Eyaleti Sos ...