maritbet girişmaritbet
‘Hatay, Bağdat Caddesi kadar güvenli bir kent’

‘Hatay, Bağdat Caddesi kadar güvenli bir kent’

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “İstanbul’un Bağdat Caddesi ne kadar güvenliyse Hatay da o kadar güvenli” dedi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay'a yerleşen ve burada ruhsatsız iş yerleri açan Suriyelilerle ilgili belediye olarak herhangi bir yaptırımları olmadığını bu konularla İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarının valilikler aracılığı ile ilgilendiğini söyledi. Hatay'da işsizlik sorunun arttış gösterdiğini belirten Savaş, “Kendi gençlerimiz zaten işsizken artık hiç iş bulamaz hale geldi. Suriyeliler sigortasız ve daha ucuza çalıştırılmaya başlandı. Daha önce 450 TL'ye kadar haftalık alan ve sigortalı çalışan gençlerimiz artık 150 TL'ye çalışmaya başladı. Çünkü iş veren Suriyelileri daha ucuza çalıştırabiliyor” dedi.

Hatay'ın çok büyük zenginliklerinin ve tarihi alanlarının olduğunu söyleyen Savaş, “Dünyanın en büyük ikinci sahili Samandağ, dünyanın ilk limanı ve yine dünyanın en büyük müzesi Hatay'da yer alıyor. Mozaik Müzesi'ni Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla geliştirerek daha da büyüttük. Yer altında bulunan eserleri de müzeye yerleştirdik. Hatay turizm açısından bu kadar kaynağı barındırmasına rağmen son zamanlarda turistler buraya gelmeye çekiniyor ve burayı güvensiz buluyorlar. Şimdiye kadar Suriyelilerden kaynaklı herhangi bir sorun yaşamadık. Ama yerli ve yabancı turistler buraya gelmeye çekiniyor. Oysa ki İstanbul'da bir Bağdat Caddesi ne kadar güvenliyse burası da o kadar güvenli bir yer. Bugüne kadar tek bir turiste bile zarar gelmedi. Turistlerimiz gönül rahatlığı ile şehrimize gelebilir” şeklinde konuştu. 

Savaş, turistlerin artık Hatay'ı ziyaret etmemelerinin bölgedeki esnafı da olumsuz etkilediğini belirterek, önceden hem yurtiçinden hem de yurtdışından gelen turistler sayesinde esnafın işlerinin iyi olduğunu ancak son zamanlarda onların da işlerinin aksadığını söyledi. 

Suriyeliler ve Hatay halkı arasında şimdiye kadar hiçbir sorun yaşanmadığını ama ilerleyen dönemlerde sorunların ortaya çıkabileceğini vurgulayan Savaş, “Bunun için de gerekli önemler alınmalı. Suriye'yi daha güvenli hale getirip buradaki Suriyeli vatandaşların hızlı bir şekilde ülkelerine dönmeleri sağlanmalı” diye konuştu. 

4 yıldır birçok üst düzey yetkilinin bölgeye gelerek araştırmalar yaptığını aktaran Savaş, “Gelen yetkililer hep komplikasyonlarla uğraştı. Ama önce Ortadoğu'da niye kardeş kavgası oluyor bunun nedenleri bulunmalı. Bu olayların sebebi enerji mi, doğalgazın taşınması mı yoksa petrolden mi kaynaklı olduğu belirlenmeli. Bu tek başına Türkiye'nin ya da başka bir ülkenin çözeceği bir durum değil. Bütün olarak çalışmak gerekir. Ancak bu sorunlar çözülse bile Ortadoğu'ya barış kısa sürede gelmez.Bu sorun ayrı bir süreç gerektiriyor. Çünkü o topraklarda çok kan döküldü” dedi.

Hassa'da yeni bir sanayi yapmak istiyoruz

Lütfü Savaş, Hassa'ya büyük bir sanayi sitesi yapmak istediklerini belirterek, “Orada 700 dönümlük bir yer var. Bu projeyi hayata geçirebilirsek Reyhanlı, Hassa, Kırıkhan ve Kumlu'daki işsizliğin azalmasına da katkı sağlarız. Ayrıca Hatay'dan geçecek bu tünel de lojistik sektörüne ayrı bir katkı sağlayacak. Hem ekonomi anlamında hem de turizm anlamında Hatay'ın önü açık ama şu Ortadoğu'daki olaylar durulmalı. Bu çalışmalar tek başına bizim yapabileceğimiz işler değil bu konuda hükümetin de destekleri gerekiyor. Olaya farklı parti gözü ile bakmamalılar sonuçta hepimiz aynı insanlara hizmet ediyoruz” diye konuştu.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

‘Hatay’ın algısını değiştirmek için buradayız’
  • 16.03.2016 16:00

‘Hatay’ın algısını değiştirmek için buradayız’

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Emlaktasondakika.com editörü Uğur ...

Hatay, MIPIM 2016'ya çıkarma yapacak!
  • 27.02.2016 11:46

Hatay, MIPIM 2016'ya çıkarma yapacak!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, yabancı yatırımcıları MIPIM'de şehre davet edecek. ...

‘Hatay, Bağdat Caddesi kadar güvenli bir kent’
  • 04.12.2014 09:16

‘Hatay, Bağdat Caddesi kadar güvenli bir kent’

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “İstanbul’un Bağdat Caddesi ne ka ...