maritbet girişmaritbet
Hangi ünlüler Cihangir'de oturuyor?

Hangi ünlüler Cihangir'de oturuyor?

Sanatçı camiasından Cihangir'de oturanları sizin için araştırdık. Bakalım sevdiğiniz ünlüler orada mı oturuyor?

Sanatçıların yoğunlukla yaşadığı bir semt olan Cihangir, kimi için gezmek, kimi için kafelerinde oturup kahve içmek ya da kitap okumak, bazıları için ise ikamet etmek için tercih ediliyor.

Cihangir'in sokaklarını dolaşırken ya da herhangi bir kafede otururken, yanınızdan geçen  bir sinema oyuncusu, tiyatrocu, yazar ya da şarkıcı olabilir. 

Ünlüler daha çok semtin deniz manzaralı üst katlarını tercih ediyor Ama bununla birlikte bütçesini fazla zorlamadan normal daireleri tercih edenlerin sayısı da az değil. Binaların yaş  ortalamasının çok yüksek olduğu  Cihangir; esnafıyla, genciyle, yaşlısıyla, ünlüsüyle farklı kesimleri bir araya getirıyor. 

Ünlülerin mekanı

Sinema oyuncusundan, şarkısıcına, yazarından tiyatrocusuna kadar pek çok ünlünün tercih ettiği Cihangir'de oturan ünlüler; Şener Şen, Hümeyra, Engin Günaydın, Kenan İmirzalıoğlu, Yetkin Dikinciler, Fikret Kuşkan, Ata Demirer, Olgun Şimşek, Hale Soygazi, Yelda Reynaud, Güven Kıraç, Selçuk Yöntem, Deniz Türkali, Sinan Çetin, Teoman, Ayşegül Aldinç, yazar ve şair Murathan Mungan ile yazar Orhan Pamuk olarak biliniyor.

Cihangir nerede?

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yer alan semt ve mahalle olan Cihangir, Taksim Meydanı tarafından Sıraselviler Caddesi ile Kazancı Yokuşu arasından başlayıp, dik yokuş ve merdivenlerle Salıpazarı ve Fındıklı'ya inilen tepe yamaçlarına dek uzanır.

Ünlülerin semte ilgisi, bölgedeki işyeri ve kafelerin de artmasına neden oldu. Bölgenin cazibe merkezi haline gelmesi Cihangir'deki köhne binaların da elden geçirilip yeni bir çehreye kavuşmasını sağladı. 

Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz