maritbet girişmaritbet
Halkalı-Kapıkule Demiryolu ile İstanbul-Edirne arası kısalıyor

Halkalı-Kapıkule Demiryolu ile İstanbul-Edirne arası kısalıyor

Halkalı Kapıkule Demiryolu Hattı projesi için 4 Nisan 2017 günü İnceleme-Değerlendirme Komisyonu Toplantısı yapılacak.

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul'un Küçükçekmece, Avcılar, Büyükçekmece, Arnavutköy, Başakşehir, Çatalca, Silivri ilçesi sınırları içerisinde yapılması planlanan Halkalı Kapıkule Demiryolu Hattı projesinin İncele Değerleme Komisyonu yapılacak.  

Proje bedeli 2 milyar 750 milyon lira olacak olan Halkalı Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi, Halkalı istasyonundan başlayarak sırasıyla; Tekirdağ, Kırklareli illeri sınırları içerisinden geçecek olup Edirne ili, Kapıkule istasyonunda sonlanacak. 229 km elektrikli, çift hatlı ve 200 km/saat tasarım hızına sahip demiryolu hattının; yaklaşık 73 km'lik kısmı İstanbul, yaklaşık 40 km'lik kısmı Tekirdağ, yaklaşık 62 km'lik kısmı Kırklareli ve yaklaşık 54 km'lik kısmı Edirne İli sınırları içerisinden geçecek.

Proje konusu demiryolu hattı ve yardımcı yapıların projelendirme çalışmalarının tamamlanmasının müteakip 3 yıllık inşaat süreci ile sonuçlandırılacak. 

Yapılması planlanan projenin Halkalı–Ispartakule istasyonu arasında kalan kısmı ise TCDD'nin öz
kaynakları tarafından projelendirilerek inşaatı yapılacak. Geri kalan kısımlar ele alındığında ise Ispartakule–Çerkezköy arasındaki kısım için gerekli finansman ulusal fonlardan, Çerkezköy–Kapıkule arasında kalan kısmın ise Avrupa Birliği hibesiyle eş-finansman altında gerçekleştirilecek. 

15 yılda bu koridor üzerinde aşağıda belirtilen projeler tamamlanmış ya da proje aşamasında olacak. Ulaşım süresi kısalacak. 

  • Sivas – Kars Hızlı Tren Projesi
  • Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi
  • İstanbul-Ankara Hızlı Tren Projesi

Halkalı – Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi yukarıda belirtilen projelerin bütünlüğü anlamında önemli bir rol oynamaktadır. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Halkalı-Kapıkule Demiryolu ile İstanbul-Edirne arası kısalıyor
  • 18.03.2017 14:38

Halkalı-Kapıkule Demiryolu ile İstanbul-Edirne arası kısalıyor

Halkalı Kapıkule Demiryolu Hattı projesi için 4 Nisan 2017 günü İnceleme-Değerle ...

İstanbul'dan Bulgaristan sınırına bağlanacak
  • 18.08.2016 09:10

İstanbul'dan Bulgaristan sınırına bağlanacak

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü (TCDD) tarafından hayata ...