maritbet girişmaritbet
Halkalı-Atakent, İstanbul'da ulaşımın üssü olacak!

Halkalı-Atakent, İstanbul'da ulaşımın üssü olacak!

3. Havalimanı, Çatalca raylı sistem projesi ve Marmaray, Halkalı-Atakent bölgesini İstanbul'un ulaşım merkezi yapacak.

Gayrimenkul ve inşaat sektörünün son 15 yıllık süreçte önemli yatırımlar gerçekleştirdiği Halkalı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım yatırımlarıyla değerine değer katacak. Binlerce markalı konutun hayata geçirildiği Halkalı, mevcut konumuyla mega projelere de çok yakın konumda bulunuyor.

Halkalı, hem oturum hem de yatırım amaçlı konut satın almak isteyenler için önemli bir fırsat. Bunun en büyük nedeni ise, Halkalı bölgesinin Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yoluna çok yakın bir konumda yer alması ve yine yapımı devam eden 3. Havalimanı'na yakın ilçelerden birisi olması olarak göze çarpıyor.

Halkalı'dan 3. Havalimanı'na metro

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin metro projeleri arasında yer alan ve yapımı merakla beklenen Halkalı-Arnavutköy-3. Havalimanı metrosu, bölgenin adeta çehresini değiştirecek. 2019 yılı sonrasında hizmete alınması beklenen hat, Halkalı durağından yolculuğuna başlayıp sırasıyla Tema, olimpiyat, Kayaşehir Merkez, Taşoluk, Arnavutköy Merkez duraklarından geçerek 3. Havalimanı durağına ulaşacak. Toplamda 33 kilometre olması planlanan hattın iki noktası arasındaki yolculuğun 33 dakika olması bekleniyor.

Gebze'ye gidecek Marmaray'ın ilk durağı Halkalı

İBB'nin Halkalı'ya değer katacak bir diğer projesi ise Marmaray. Şu anda deniz altından geçen bölümü hizmet veren Marmaray'ın tamamı, 63,5 kilometre olacak. Yolculuk, Halkalı'dan başlayıp Gebze'ye kadar uzanacak. Burada toplam yolculuk süresinin 120 dakika seviyelerinde olması bekleniyor. 2018 yılı içerisinde hizmete girmesi beklenen Halkalı-Gebze Marmaray projesinin açılmasıyla birlikte, İstanbul'da emlak değeri en yüksek ilçelerin başında Halkalı gelecek

Çatalca'ya uzanacak raylı sistem projesi

Yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin planları arasında yer alan Halkalı-Bahçeşehir-Çatalca raylı sistem projesinin hayata geçirilmesi durumunda Halkalı, şehrin yeni ulaşım üssü olacak.

Emlak Konut ışığı gördü

Küçükçekmece Belediyesi sınırlarında kalan Halkalı bölgesinde son dönemde yaşanan bir diğer önemli gelişme ise, Emlak Konut GYO'nun TOKİ'den 959 bin metrekarelik arsayı 1,8 milyar lira bedelle satın alması oldu.

Atakent'te Artaş imzası

Bölgenin geçmişine bakıldığında ise, inşaat sektörünün lokomotif firmalarını görmek mümkün. Özellikle Artaş İnşaat'ın Avrupa Konutları serisiyle 3 proje birden yapıp teslim etmesi, bölgenin konut anlamında kalitesini hızlı bir şekilde yükseltti. Ancak Artaş İnşaat, Halkalı'da kısa süreli beklemeden sonra Avrupa Konutları Atakent 4 ve Atakent 4B, Atakent 4C projeleriyle konut alıcılarının karşısına çıktı. Özellikle ilk 3 etapta konut sahiplerine büyük kazançlar sağlayan Avrupa Konutları markasının yeni etapları da, ev almak isteyenler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Bölgede bununla birlikte Eroğlu, Soyak, İnanlar İnşaat, Sinpaş GYO gibi önemli firmalarda, Halkalı'da seri halinde proje üreten kurumlar olarak biliniyor.

TOKİ vatandaşı Halkalı'da ev sahibi yaptı

Bölgedeki konut piyasasının hareketlenmesinde hiç şüphesiz TOKİ'nin payı çok fazla. Halkalı bölgesini üs olarak belirleyen ve binlerce konut üretip vatandaşı ev sahibi yapan kurum, bölgedeki emlak sektörünün gelişmesinde önemli rol oynadı.

Önemli kurumların yanı başında

Kentsel dönüşüm kapsamında üretimin devam ettiği Halkalı bölgesinde Sabahattin Zaim Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Hastanesi, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi, Acıbadem gibi önemli kurumlar yer almakta. Öte yandan Küçükçekmece Belediyesi'nin yeni taşındığı binası da Halkalı-Atakent aksında konumlanmakta.

Tüm bu sonuçlar ışığında Halkalı-Atakent aksı, konut almak isteyenlere daha fazla seçenek sunacak. Emlak piyasasının hızlanacağı Halkalı, ev alıcıları için çok önemli bir seçenek olarak öne çıkacak. 

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Halkalı-Atakent, İstanbul'da ulaşımın üssü olacak!
  • 23.01.2017 14:13

Halkalı-Atakent, İstanbul'da ulaşımın üssü olacak!

3. Havalimanı, Çatalca raylı sistem projesi ve Marmaray, Halkalı-Atakent bölgesi ...