maritbet girişmaritbet
Haliçport için büyük adım!

Haliçport için büyük adım!

Haliç Yat Limanı ve Kompleksi olarak bilinen Haliçport projesini kapsayan imar planı 30 gün süreyle askıya çıktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Haliçport projesi bünyesinde yer alan Camialtı ve Taşkızak tersanelerinin de bulunduğu Camiikebir Mahallesi'ndeki özel proje alanlarının imar planlarını askıya çıkardı. 5 Eylül'e kadar 30 gün süreyle askıda kalacak olan imar planları 1/1000 ve 1/5000'likleri kapsıyor.

haliçport projesindeki tescilli olmayan yapılar

2 etap halinde inşa edilmesi planlanan Haliçport'un kıyı kenar çizgisinin kara tarafı 1. Etap olarak adlandırılacak. Şartnamede 70 yat bağlamalı 2 adet yat limanı ve tesisleriyle birlikte dolgu alanları, 2. Etap olarak hizmet verecek.

haliçport projesindeki tescilli yapılar

Yaklaşık 1.5 kilometrelik kıyı şeridini halkın kullanımına açacak olan Haliçport projesiyle birlikte afet riski altındaki alanlarla birlikte birçok eski yapı sağlamlaştırılmış ve yenilenmiş olacak.

haliçport projesindeki mülkiyet analizi

Taşkızak ve Camialtı tersanelerindeki tarihi yapılar yeni yüzüne kavuşurken proje alanında kongre ve kültür merkezi, sinema, eğlence tesisleri, gençlik kültür merkezi, bölgenin tarihi geçmişinin sergileneceği müze yapılacak.

haliçport projesinin arsasındaki yapıların yükseklikleri

Yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilecek olan ve 49 yıllık kira bedeli 1 milyar 349 milyon dolar olarak belirlenen projeyle 3 bin kişilik ilave istihdam, 1000 kişilik ise dolaylı istihdam sağlanacak.

Haliçport içerisinde neler olacak?

Minimum 70 yat kapasitesine sahip 2 adet marina, 400 odaya sahip 5 yıldızlı 2 otel, dükkanlar, ofisler, satış üniteleri, AVM, yeme-içme alanları, sinema, kongre merkezi, kapalı garaj ve 1000 kişilik cami yer alacak.

Maksimum yapı yüksekliğinin, binanın zemine oturduğu en düşük taban kotundan itibaren 21.5 metre olduğu projede zemin üstü emsale dahil toplam inşaat büyüklüğü 318 bin metrekareyi geçemeyecek. Ancak 1500 metrekarelik cami büyüklüğü, bu rakama dahil değil.

haliçport projesindeki arazi kullanımı

Deniz dolgu alanlarının 30 bin metrekareyi geçemeyeceği Haliçport'ta belirlenen tescilli yapılar korunacak. Proje genelinde kiralanabilir her 100 metrekarelik alan için bir araçlık açık veya kapalı otopark alanı inşa edilecek. Kapalı otopark kapasitesinin 2 bin 400 araç olarak belirlendiği projede fonksiyon dağılımları farklılık gösteriyor.

haliçport projesindeki yerleşime uygunluk analizi

Toplam inşaat alanının yüzde 40'ını 5 yıldızlı oteller oluşturacak. Projede kiralanabilir toplam inşaat alanının yüzde 10'unu ticari üniteler, yüzde 15'ini ofisler, yüzde 20'sini apart oteller ve yüzde 15'ini kültürel tesisler oluşturacak.

haliçport projesinin alanındaki riskli yapılar

Aynalıkavak Kasrı'nın kültürel tesis olarak projede aynı bölüm içerisinde müze, sergi, kafeterya, hediyelik eşya büfesi gibi alanlara yer verilebilecek. Ancak kasrın bahçesindeki doğal bitki örtüsü ve ağaçlar korunup ekstra bir bina yapılmayacak.

haliçport projesindeki yöneliş analizi

Proje sınırında mevcut bulunan Handan Ağa Camisi, özgün haliyle korunacak. Ancak cami alanı çevresindeki niteliksiz ve ek konumda bulunan yapılar kaldırılacak ve camiye dahil edilecek. Bu sonuçla cami alanı müstakil parsel olarak belirlenecek ve vakıf adına tescillenecek. Yine proje sınırlarında kalan Divanhane Binası özgün haliyle korunacak. Ancak bölgedeki kavşak düzenlemesiyle bu yapı taşınabilir. Haliçport kapsamında alınacak izinler doğrultusunda Heliport alanı da inşa edilebilecek.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Haliç Yat Limanı 2. Etap imar planları askıda!
  • 20.02.2017 16:02

Haliç Yat Limanı 2. Etap imar planları askıda!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Haliç Yat Limanı projesinin 2. Etap imar planl ...

Haliçport Projesi'nin ÇED raporu kabul edildi
  • 03.08.2016 17:17

Haliçport Projesi'nin ÇED raporu kabul edildi

Haliç'te yapılması planlanan yat limanları ve kompleksi projesi için hazırlanan ...

Haliçport için büyük adım!
  • 10.08.2015 16:10

Haliçport için büyük adım!

Haliç Yat Limanı ve Kompleksi olarak bilinen Haliçport projesini kapsayan imar p ...

Haliçport ve Galataport için tarih 2023!
  • 06.03.2015 10:45

Haliçport ve Galataport için tarih 2023!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Haliçport ve Galataport projeler ...

599 yıllık tersane sessizliğe büründü!
  • 25.10.2014 15:49

599 yıllık tersane sessizliğe büründü!

"Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi"nin başlanması için gün sayılırken boşalt ...

Haliçport’la butik otel sayısı artacak
  • 10.04.2014 14:23

Haliçport’la butik otel sayısı artacak

Galataport ve Haliçport gibi kruvaziyer gemileri için yapılması planlanan projel ...