maritbet girişmaritbet
Hakkari'deki dev yatırımda sona gelindi!

Hakkari'deki dev yatırımda sona gelindi!

Hakkari Yüksekova'ya bağlı Esendere beldesinde hizmet veren gümrük müdürlüğü için yapılan yeni kompleksin çalışmalarında sona gelindi.

Son zamanlarda yaşanan çatışmalara rağmen devlet tarafından bölge insanına hizmet edecek projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalar sürüyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Yüksekova ilçesine bağlı Esendere Gümrük Müdürlüğü için geçen sene yapımına başlanan hizmet kompleksi çalışmalarında sona gelindi. 51 bin 500 metrekare alana yapılan ve yaklaşık 60 milyon TL'ye mal olması beklenen yeni kompleksin bir ay içinde hizmete gireceği belirtildi. Modern görüntüsü ile takdir toplayan komplekste idari bölümler, mağazalar, restoran, sosyal alanlar, oturma ve yolcu salonları, şoförlerin konaklayacağı ve teknik işlerin görüleceği bölümler yer alıyor. Esendere Belediyesi Eşbaşkanı Akif Kaya, Gümrük Müdürlüğü için yapılan kompleksin açılmasını beklediklerini söyleyerek, kompleksin bir ay içinde açılacağını belirtti.

Kompleksin inşaat saha sorumlusu İnşaat Mühendisi Vahdettin Göztepe, çalışmaların geçen seneden beri hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti. Bölgedeki tüm olumsuzluklara rağmen kompleksi tamamlama aşamasına getirdiklerini aktaran Göztepe, “Burası Türkiye-İran arasındaki çok önemli bir kapıdır. Bizim çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde çalışmalarımız bitecek. Şu an saha betonlama çalışması yapılıyor. Bu çalışmalar da haftaya kadar bitirilecek. Sınır kapısı çıkan çatışmalar nedeniyle kapalı durumda. Sınır kapısının da birkaç gün içinde açılacağını düşünüyorum" dedi.

Yorum Yaz