maritbet girişmaritbet
Haiti'yi kasırga vurdu, evlerin yüzde 80'i yıkıldı

Haiti'yi kasırga vurdu, evlerin yüzde 80'i yıkıldı

Amerika'nın Karayip Denizi'nde bir ada ülkesi olan Haiti'de yaşanan kasırga felaketinin boyutu yeni yeni gün yüzüne çıkıyor.

Haber ajansı AFP'ye konuşan bir yerel yetkili, sadece Haiti'nin güneydeki Roche-a-Bateau kentinde 50'den fazla kişinin öldüğünü belirtti.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre bölgedeki en büyük kent olan Jeremie'deki evlerin yüzde 80'inin tamamen yıkıldığı belirtildi. Sud ilinde de 30 bin ev hasar gördü. Kasırga Haiti'yi hafta başında vurmuş olmasına rağmen, ülkenin özellikle güneydoğuyla iletişim kesilmiş olduğu için felaketin boyutu yeni ortaya çıkıyor.

Fırtınanın hızının, Haiti üzerinde saatte 230 kilometreye ulaştığı belirtmişti. Bölgede bulunan BBC muhabiri Tony Brown, Haitililerin yıkılan evlerini onarmaya çalıştıklarını, hükümet ya da ordudan bir yardım gelmediğini bildiriyor.

Birleşmiş Milletler ülkede 350 bin kişinin insani yardıma ihtiyacı olduğunu açıkladı. Bahamalarda ağaçların yerlerinden söküldüğü ve elektriğin kesildiği haberileri geliyor, ancak henüz can kaybına dair bir bilgi yok. 

Haiti'nin komşusu Dominik Cumhuriyeti'nde de kasırgada yıkılan binalar ve toprak kayması nedeniyle en az 4 kişi hayatını kaybetti. Kasırga Küba'nın doğu ucunda da etkili oldu. Baracoa kentinde onlarca ev zarar gördü. Matthew Kasırgası, Karayipleri etkileyen son 10 yılın en kuvvetli kasırgası. Haiti ve Küba'yı vuran kasırga, Bahamalar üzerinden ABD'nin doğu kıyılarına doğru ilerliyor.

ABD'li yetkililer Florida, Georgia ile Güney ve Kuzey Carolina eyaletlerinde yaklaşık 2 milyon kişiye evlerini terk etmeleri çağrısı yaptı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Haiti'yi kasırga vurdu, evlerin yüzde 80'i yıkıldı
  • 07.10.2016 08:39

Haiti'yi kasırga vurdu, evlerin yüzde 80'i yıkıldı

Amerika'nın Karayip Denizi'nde bir ada ülkesi olan Haiti'de yaşanan kasırga fela ...

Sandy Kasırgası Karayipler'de 39 can aldı!
  • 27.10.2012 09:11

Sandy Kasırgası Karayipler'de 39 can aldı!

Karayipler'de 39 kişinin ölümüne neden olan Sandy kasırgası, rotasını ABD'nin do ...