maritbet girişmaritbet
Hadımköy Deliklikaya Sanayi Bölgesi'nin temeli atıldı!

Hadımköy Deliklikaya Sanayi Bölgesi'nin temeli atıldı!

Hadımköy Deliklikaya Sanayi Bölgesi'nin açılış ve temel atma törenine İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla yapıldı.

TESKOOP (MÜSİAD), ÖZ-AR ve BAHÇEŞEHİR Sanayii Kooperatiflerinin işbirliğiyle hayat bulan Hadımköy Deliklikaya Sanayi Bölgesi, 30 Eylül Cuma günü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla yapılan temel atma töreniyle açıldı.

“Üçlü, güçlü üretim”

DESB, Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Büyükdede açılış konuşmasında; “Sanayi bölgemizde kurulacak büyük ve orta ölçekli 400 sanayi kuruluşuyla ülkemizin gücüne güç katmayı, 30.000 kişiye istihdam sağlamayı ve refah üretmeyi hedefliyoruz. DESB Sanayi Bölgesinin temeli 1994 yılına dayanan bir başlangıca sahiptir. Bulunduğumuz Hadımköy Sanayi Bölgesi yaklaşık 12milyon m²' dir. DESB bu alan içinde 2280.000 m² bir alanda 22 yıl önce başlayan Özar ve Bahçeşehir Kooperatiflerine Yüksek Ahlak – Yüksek Teknoloji şiarı ile kurulan Müsiad üyelerinin oluşturduğu TESKOOP'un da eklenmesi sonucu ortak bir organizasyon ile oluşturuldu. Tamamlanınca 400 tesis, lojistik ticari, dini, eğitim ve sosyal alanlar ile projenin başından itibaren iyi planlanmış projelendirilmiş ve uygulanmış çevreye duyarlı Leed Sertifikası almaya aday örnek bir çevreci sanayi bölgesi realize edilmiş olacaktır.

Sanayiciler olarak önümüzdeki yeni dönemin 4. Sanayi devrimine uygun Endüstri 4.0 uygulamalarının devreye girdiği yeni dünyada bizim de bunun gereği altyapısı kurulmuş ülkemize, İstanbul'umuza örnek bir sanayi bölgesi tesis etmeye karar verdik, projelendirdik ve uyguladık. Bugün de sizlere sanayi bölgemizi sunuyor ve ilk temelimizi de atıyoruz. Yeni sanayi anlayışı, elektrik kesintisinin olmadığı ve voltaj stabilitesinin tam olduğu, sabit basınç ve kalitede su, doğalgaz girişinin olduğu bütün dünya ile telekomünikasyonda kesintisiz hızlı ve güçlü bir iletişim kabiliyetinin olduğu, 27 km yol kalitesinin her yerde düzgün, yağmur sularının caddeleri kaplamadığı ve ağır yüke dayanıklı olduğu, Led ışıklandırma ile homojen bir gece aydınlatmasının sağlandığı yangına, sağlık hizmetlerine, nitelikli endüstriyel eğitim, iş güvenliği sistemine sahip, iyi ağaçlandırılmış yeşil bir bölge üretmeye özen gösterdik. Ayrıca, yenilenebilir güneş enerjisinden maksimum istifade edilmesini sağlayacak 80 MV gücündeki çatı potansiyelimizi ön plana çıkardık” dedi.

“Sürdürülebilir çevre”

Yenilikçi, ileri teknolojiyi kullanabilen, ekolojik dengeye saygılı, kentsel rekabet ve sosyal adaletin sağlandığı sürdürülebilir üretim, Deliklikaya Sanayi Bölgesi ile hayata geçiyor. İleri teknoloji sanayi üretimi için geliştirilen Endüstri 4.0 Devrimine ve Çevresel Etkileri Değerlendirme Yönetmeliği'ne (ÇED) titizlikle uyulan Deliklikaya Sanayi Bölgesi'nde baca gazı ve atık su oluşturmayan, çevre kirliliğine neden olmayacak sektörler üretim
gerçekleştirebilecek.

“30 bin kişiye istihdam”

Kentin sanayi ihtiyacını karşılamak ve sanayi alanlarının kontrollü bir şekilde büyümesini sağlamak amacıyla 2006 yılında inşaatına başlanan Hadımköy Deliklikaya Sanayi Bölgesi'nin, 30 bin kişiye yeni istihdam alanı yaratması bekleniyor. Tam kapasiteye eriştiğinde 60 milyar dolarlık bir ekonomi üretmesi tahmin ediliyor.

“Tüm yollar Deliklikaya'ya çıkıyor”

Deliklikaya Sanayi Bölgesi'nin; Kuzey Marmara Otoyolu, Arnavutköy Liman Gümrüğü,Çatalca Muratlı Tır Gümrüğü, Ambarlı Liman Gümrüğü, Halkalı Demiryolu Gümrüğü'ne olan yakınlığının sanayi bölgesinin ithalat ve ihracatını hızlandırması planlanıyor. Sanayi tesisisin tam donanımla hizmet vermesi halinde; liman, demiryolu ve karayolları gümrüklerine bağlantısı sayesinde tam kapasiteye eriştiğinde ekonomiye 60 milyar dolarlık bir katkı sağlayacağı tahmin ediliyor. Ayrıca; sanayi bölgesi içerisinden geçişi sağlanacak demiryolu sistemi ve bölge çıkışına yapılan gişelerle, 3. Köprüye ve 3. Havalimanına direkt geçiş sağlanarak karayolları ticari trafiğinin hızlandırılması planlanıyor.

“Akıllı bina akıllı üretim”

Akıllı binalarda akıllı üretim gerçekleştirmeyi amaçlayan projede, ilk hamle olarak altyapı çalışmaları istenilen sisteme uygun olarak tamamlandı. Yüksek hızlı internet ağı, içme suyu, atık su ve doğalgaz boru hattı döşendi. Kesintisiz elektrik kullanımı için 700 mw indirici sistem ve elektrik destek merkezi üniteleri oluşturuldu. Organize Sanayi Bölgeleri arasında öncü ve tek olacak Hadımköy Deliklikaya Sanayi Bölgesi'nin sadece alt yapı çalışmaları için 250 milyon TL harcandı. Geriye sadece 400 tesisin alt yapısı hazır parsele yerleştirilmesi kaldı.

“Şehre en yakın sanayi merkezi”

Yeni düzenlemeler gereğince şehir içlerinde kalan Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Esenler, Bağcılar ve Eyüp sanayi bölgelerinin taşınmasıyla Hadımköy Deliklikaya Sanayi Bölgesi İstanbul'a en yakın sanayi merkezi haline gelmiş oldu.

“Çalışanlar işlerine bisikletle gidebilecek”

2006 yılında projenin hayata geçmesiyle beraber çalışmaları başlatılan yaşam alanları da tamamlanmış durumda. TOKİ ve KİPTAŞ destekleriyle inşa edilen konutlar sayesinde, çalışanlar işlerine bisikletle gidip gelme konforu yaşayacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!
  • 18.07.2017 16:35

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ...

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu
  • 13.04.2017 11:13

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykozlulara metro müjdesi ve ...

Önemli çalışmalar yapıyoruz
  • 05.02.2017 16:26

Önemli çalışmalar yapıyoruz

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projelerinin temel atma törenine katılan İstanbul Büyü ...

Kadir Topbaş'tan metrobüs güzergahında metro açıklaması!
  • 24.09.2016 13:38

Kadir Topbaş'tan metrobüs güzergahında metro açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs kazasının ardından a ...

Üsküdar-Kabataş arasına 'yürüme tüneli' geliyor!
  • 16.04.2016 11:55

Üsküdar-Kabataş arasına 'yürüme tüneli' geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy'den Haliç'in sonuna k ...

Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ni değerlendiriyor!
  • 30.04.2015 16:54

Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ni değerlendiriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi' ...