maritbet girişmaritbet
Haciz uygulaması değişiyor!

Haciz uygulaması değişiyor!

Borcunuz 3 bin 300 TL'nin altında ise doğrudan icrada takibine alınamayacaksınız.

Burdur Hasta ve Tüketicileri Koruma Derneği (BURTUKODER) Başkanı Kemal Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, yeni bir içtihada imza atan Yargıtay'ın, 3.300 TL'nin altındaki borçlar için alacaklılarının doğrudan icra takibi başlatamayacaklarına hükmettiğini bildirdi.

Burdur Hasta Ve Tüketicileri Koruma Derneği Başkanı Kemal Arslan açıklamasında, “Alacaklının, ilk olarak tüketici hakem heyetine gitmesini öngören Yargıtay kararından en çok telekomünikasyon, enerji ve bankacılık sektörü etkilenecektir.
 
Bu durumda borçlu yurttaşlar takriben 7-8 ay gibi bir zaman kazanmış olacaklardır.Doğrudan icraya gidemeyen alacaklılar, anlaşmaya zorlanacakları gibi borçlular vekalet ücretinden de kurtulmuş olacaklardır. Alacak takip sistemini temelden değiştireceği biçiminde değerlendirdiğimiz bu gelişmeyi, taraflar arasında uzlaşma kültürünü de getireceği için olumlu bir adım olarak görmekteyiz” sözlerine yer verdi.
 
18.3.2015 tarihinden sonra 3.300 TL'nin altındaki borçları için Tüketici Hakem Heyetine gidilmeden icra takibine uğrayan borçlu yurttaşların Burdur Hasta Ve Tüketicileri Koruma Derneği'nden hukuki yardım almak suretiyle, uğradıkları icra takibini durdurabileceklerini açıklayan Başkan Kemal Arslan, BURTUKODER olarak, halkın gözü kulağı ve sesi olmaya devam edeceklerini bildirdi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Haciz uygulaması değişiyor!
  • 16.05.2015 11:06

Haciz uygulaması değişiyor!

Borcunuz 3 bin 300 TL'nin altında ise doğrudan icrada takibine alınamayacaksınız ...