maritbet girişmaritbet
Gurbetçilere konut alımında yüzde 18'lik KDV müjdesi!

Gurbetçilere konut alımında yüzde 18'lik KDV müjdesi!

Yabancılar gibi yurt dışında yaşayan Türkler de konut alırken yüzde 18'lik KDV'den muaf olacak.

Meclis'te görüşmeleri süren tasarıda son dakika önergesiyle yapılan bu değişikliğe göre, yabancılar gibi yurtdışında ikamet eden Türkler de gayrimenkul alırken ödemeleri gereken yüzde 18'lik KDV'den muaf olacaklar.  Ancak, yabancılar gibi yurtdışında yaşayan Türkler de KDV'siz satın aldıkları bu gayrimenkulleri bir yıldan önce ellerinden çıkaramayacaklar. Çıkarmaları halinde, satın alırken ödemedikleri bu vergi kendilerinden tahsil edilecek.

Vergisini düzenli ödeyene 5 puanlık indirim olanağı getiren düzenleme Meclis'ten geçti. Meclis Genel Kurulu'nda görüşmeleri süren tasarının vergi indirimine ilişkin maddesi, kapsamı genişletilerek kabul edildi. Tasarıyla indirimden yararlanacaklar sektörler olarak sayılan ticari, zirai ve mesleki faaliyetlerin yanına AK Parti'nin kabul edilen önergesiyle sigorta acenteleri de eklendi. 

İndirim koşullarını yerine getirenler yıllık gelir ya da kurumlar vergisi beyannamesini verirken 5 puanı indirecekler. Ancak, indirimin üst limiti 1 milyon TL olacak. Yüzde 5 oranındaki indirim 1 milyon TL'yi geçiyorsa, geçen kısım indirime konu edilemeyecek. Bu 1 milyon TL'lik üst limit, her yıl yeniden değerleme oranı kadar artırılacak.

İndirim yapılan tutar, ödenmesi gereken vergiden daha fazlaysa, aradaki fark, mükellefin beyanı ile 1 yıl içinde başka vergilerden indirilecek.

Bu şekilde 1 yıllık süre içinde indirim yapılamazsa, indirim hakkı kaybedilecek. İndirimden yararlanan ve daha sonra gerekli şartları taşımadığı anlaşılan mükellefler vergi ziyaı (vergi kaçırma) yapmış sayılacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gurbetçilere konut alımında yüzde 18'lik KDV müjdesi!
  • 22.02.2017 22:31

Gurbetçilere konut alımında yüzde 18'lik KDV müjdesi!

Yabancılar gibi yurt dışında yaşayan Türkler de konut alırken yüzde 18'lik KDV'd ...