maritbet girişmaritbet
Güneydoğu’nun Boğaz Köprüsü bölge turizmini geliştirecek!

Güneydoğu’nun Boğaz Köprüsü bölge turizmini geliştirecek!

Türkiye'nin en uzun üçüncü asma köprüsü olma özelliği taşıyan Güneydoğu'nun "Boğaz Köprüsü Nissibi’nin bölge turizmine katkı sunması bekleniyor.

Güneydoğu'nun "Boğaz Köprüsü" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'nın Siverek ilçesiyle, Adıyaman'ın Kahta ilçesini birbirine bağlayacak 610 metre uzunluğu ve 400 metre orta genişliğindeki Nissibi Köprüsü'nde artık sona yaklaşıldı.

Çalışmaların büyük oranda tamamlandığı köprüde araç geçişlerine önümüzdeki günlerde başlanacak. 

Köprünün hizmete açılmasıyla Atatürk Barajı üzerinden feribotla geçiş sona erecek, bölge karayoluyla kesintisiz ulaşım ağına kavuşacak.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köprünün ana imalatlarının tamamlandığını, izolasyon, asfalt, orta korkuluk ve genleşme derzi çalışmalarının da kısa sürede bitirileceğini söyledi.

Demirtaş, köprünün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı törenle nisan sonunda açılacağını belirtti.

Nissibi Köprüsü ile bölge turizminin gelişeceğini anlatan Demirtaş, şunları kaydetti:
"Bu proje, Adıyaman'ı kör nokta olmaktan çıkaracak. Bunun yanında turizm alanında ciddi canlılık olacak. Hem Doğu Anadolu hem Güneydoğu Anadolu bölgesindeki kültürel ve tarihi değerlerimize olan ilgi daha da artacak. İnşallah köprünün açılmasıyla bölgemiz hem turizm açısından, hem de sosyo- ekonomik açıdan bir canlılık yaşayacak." 

"Adıyaman huzur kentidir"

Demirtaş, kentteki huzur ve birlikteliğin Türkiye'ye örnek olduğunu ifade etti.

Kentteki kardeşleği çok önemsediklerinin altını çizen Demirtaş, "Nissibi, doğu ile batı arasında bir köprü görevi görecek. Adıyaman'da çözüm süreci yıllardan beri var. Çok şükür bir huzur kenti. Türk, Kürt, Laz ve Çerkezler burada kardeşçe yaşıyor. İnsanlar buraya geldiklerinde mutlaka bundan etkilenecektir" diye konuştu.
Turizmci Murtaza Yakaryılmaz ise GAP turlarıyla bölgeyi ziyaret eden turistlerin Adıyaman'a da geldiğini anımsattı.

Turistlerin her ilde konaklamadığını aktaran Yakaryılmaz, ulaşım imkanlarının artmasıyla bölgedeki ziyaretçi sayısının artacağına işaret etti.

"Bölge halkı Nemrut ile tanışacak"

Nissibi Köprüsü'nün açılmasıyla dünyaca ünlü Nemrut'un daha da önemli hale geleceğini dile getiren Yakaryılmaz, "Bu sayede yerli turist sayısında patlama bekliyoruz. Ayrıca bölge halkımız da Nemrut ile tanışacak" dedi.

İleriki yıllarda Adıyaman'a günü birlik Nemrut turları düzenlenmeye başlanacağının altını çizen Yakaryılmaz, çözüm süreci ve bölgedeki yeni yatırımların turizmi daha da canlandıracağını sözlerine ekledi.

AA

Yorum Yaz