maritbet girişmaritbet
Güney Almanya'da evler boşaltılıyor!

Güney Almanya'da evler boşaltılıyor!

Güney Almanya’da toprak kayması: 300 kişi gececi olarak evlerinde çıkarılarak spor salonuna yerleştirildi.

Güney Almanya'da Bavyera'ya bağlı olan Oberstdorf kentinde dün öğle saatlerinde aşırı yağış nedeniyle toprak kayması meydana geldi. Yassı çakıl ve çamur birçok binalara ve sokaklara büyük hasar verdi. 

Genel hasar evlerin bodrum katlarında meydana geldi. Sokaklardaki kanalizasyonlar tıkandı ve bu nedenle pompalanarak temizlenmeye çalışıldı. Dereler kepçe ile açılmaya çalışılırken sokaklarda küreklerle temizlendi. İki evde büyük hasar oluştuğu ve tehlike nedeniyle bu evlerin yıkılması gerektiği belirtildi. 

almanya toprak kayması

300 kişi evinden kurtarılarak geçici olarak kent merkezindeki spor salonuna yerleştirildi ve ambulans personeli tarafından kontrol edildi. Şans eseri olayda yaralanan olmadı.

350 İTFAİYE VE HALKIN ÇOĞU ÇALIŞMALARA KATILDI

350 İtfaiye ve kurtarma ekibi çalışmaları sürdürdü ve bunun yansıra halk kürek ve traktörlerle destekte bulundu. Karadan ve helikopter ile havadan hasar genel tespiti yapıldıktan sonra halkın çoğu otobüslerle geç saatlerde evlerine geri bırakıldı. 

almanya toprak kayması

Polis basın sözcüsü Christian Eckel açıklamasında, “Belediyenin tavsiyesi ile 20 kişinin evlerine geri dönmemesi ve geceyi başka yerde geçirmesi tavsiye edildi. Bunun asıl nedeni ise evlerde elektrik olmaması. Belediye Başkanının yardımı ile bu kişilere geçici ikamet yerleri hazırlandı. Tüm gece dereleri açma çalışmalarına devam edildi ve diğer çalışmalarda bir kaç gün sürecek. Hasarın miktarı henüz belirlenemedi ve belediye tarafından gündüz hasar tespiti yapılmasının ardından açıklanacak” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Güney Almanya'da evler boşaltılıyor!
  • 15.06.2015 14:13

Güney Almanya'da evler boşaltılıyor!

Güney Almanya’da toprak kayması: 300 kişi gececi olarak evlerinde çıkarılarak sp ...