maritbet girişmaritbet
Güler Sabancı’dan önemli mesaj!

Güler Sabancı’dan önemli mesaj!

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sabancı: Hükümet programında enerji sektörüne özel önem verilmesini çok olumlu buluyoruz.

2.500 MW kurulu gücüyle elektrik üreten, 14 ilde yaklaşık 20 milyon nüfusu elektrik enerjisi ile buluşturan ve 9 milyon müşterisine yenilikçi çözümler sunan Enerjisa, yeni marka kimliğini tüketicileriyle tanıştırdı. Basın toplantısında konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, “Hükümet programında enerji sektörüne özel önem verilmesini çok olumlu buluyoruz. Yeni bir reform sürecine ve dört yıllık kesintisiz uygulama dönemine Türkiye hazırdır” dedi.

SABANCI: KURULU GÜCÜMÜZ 2 KAT ARTTI

Sabancı konuşmasına şöyle devam etti: Enerjide tüketicinin rolü ve önemi artıyor, tüketiciyi “işin merkezine alan” yeni yaklaşımlar ve uygulamalar yaygınlık kazanıyor. Türkiye'ye baktığımızda ise, son 10 yılda çok büyük bölümü özel sektör tarafından olmak üzere, kurulu gücümüz yaklaşık iki kat arttı! Çeşitli üretim ve tüm dağıtım özelleştirmeleri gerçekleştirildi. Enerji Bakanlığımız ve EPDK'nın liderliğinde elektrik piyasasının liberalleşmesinde çok önemli adımlar atıldı. Elektrik sektörüne son 10 yılda yaklaşık 60 milyar $ yatırım gerçekleştirildi. Bunun 11 milyar dolarlık kısmını, Sabancı Holding olarak, ortağımız EON ile birlikte Enerjisa'da yaptık. Bu yatırımlarla, büyük bir dönüşüm yaşandı ve yepyeni bir sektör doğdu. Bu sektöre yapılan yatırımlarda, enerji politikalarına, uygulamalarına ve bu sektörü yönetenlere olan güvenin çok büyük bir rolü olmuştur.
Şimdi; bu sektörde “liberalleşme” adımlarını hızlandırmalı, daha ileriye taşımalı ve daha tüketici lehine olan bir piyasaya kavuşmalıyız! Bunu sağlamak üzere, enerji piyasalarındaki düzenlemelerin; piyasanın rekabetçiliğini, şeffaflığını ve öngörülebilirliğini artıracak şekilde güçlendirilmesini bekliyoruz. Dün Sayın Başbakanımızın açıkladığı programda enerji konusuna özel önem verildiğini gördük.
Enerji verimliliği, rekabetçi piyasanın oluşması, yerli ve yenilenebilir kaynaklara önem verilmesi, dolayısıyla vatandaşın sürekli kaliteli, güvenli ve asgari maliyette enerjiye kavuşması hedeflerini memnuniyetle karşılıyoruz. Bu programın detay uygulama planlarını ve özellikle ilk yüz gün kapsamında atılacak adımları bekliyoruz. Bu vesileyle de, başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, yeni kurulan hükümetimizi, bakanlarımızı kutluyor; hayırlı uğurlu olsun diyoruz.

Yorum Yaz