maritbet girişmaritbet
Güçlendirilmiş Aile Sağlığı Merkezleri geliyor

Güçlendirilmiş Aile Sağlığı Merkezleri geliyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Güçlendirilmiş Aile Sağlığı Merkezleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak düzenlemeler yaptıklarını söyledi

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, bakanlığın yeni vizyon projesini açıkladı. Bakan Müezzinoğlu, Başbakanlığın onayı ile Maliye Bakanlığı'nın ek bütçe verdiği Güçlendirilmiş Aile Sağlığı Merkezleri'nin dünyanın gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi mahallelerin içinde, parklar ve bahçe gibi büyük geniş alanların içinde bir köşeye kurulacağını söyledi. "Yaklaşık 1 yıldır üzerinde çalışıyoruz" dediği proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak düzenlemeler yapıldı. 

VİLLA TİPİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ 

Özellikle acil hizmetler ve afet durumlarında hizmet verecek, şehir içindeki park ve benzeri alanlar içinde Güçlendirilmiş Aile Sağlığı Merkezleri kurulacak. Bakan Müezzinoğlu, "Çünkü buralar bir afet olayı dışında toplumun günlük yaşamında vaktini geçirdiği alanlar. Parkın içinde zarif bir mimari yapıyla bir sağlık merkezinin olması vatandaş için çok önemli. Görünür bir yerde, kolay ulaşılır ve insanlarda 'Benim aile hekimim' burada diyebileceği bir güven algısı oluşur. Gece bir nöbetçi hekim olur küçük sağlık problemlerini çözebilir" dedi. Merkezlerin, yaklaşık 700-800 metrekare büyüklüğünde 2 katlı, bölgenin geleneksel mimarisi ile göz zevkine hitap eden binalar olacağını söyledi. Aile Sağlığı Merkezlerinde 5 aile hekimi olacak. Ayrıca buna ek olarak, bir aile diş hekimi, bir psikolog, bir diyetisyen ile acil durumlar için acil sağlık ekibi ile bir de ambulans görevlendirilecek. Nöbet sisteminin uygulandığı yeni Aile Sağlığı Merkezleri 7 gün 12 saat hizmet verecek. Aile sağlığı merkezlerinde ayrıca evde sağlık hizmeti artırılarak verilecek. 

1 MİLYON KİŞİYE EVDE SAĞLIK 

Bakan Müezzinoğlu, "Evden dışarıya çıkamayacak durumdaki hastalarımız için evde sağlık hizmetlerini bu merkezler sayesinde güçlendirerek verecek. Evde diş tedavisi ve diğer sağlık hizmetlerini daha fazla verebileceğiz. Bugün 500 bin hastaya evde sağlık hizmeti veriyoruz. Bu rakamı 1 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Sosyal devlet vatandaşına en iyi koşullarda en iyi sağlık hizmetini vermek zorundadır. Hasta bize gelemiyorsa biz hastaya gitmemiz gerekir" diye konuştu. 

KİRALIK BİNALAR DEVLETE YAKIŞMIYOR

Bakan Müezzinoğlu, mevcut Aile Hekimleri binalarının bazılarının fiziki koşulları devleti temsil açısından şık olmadığını, vatandaşta güven algısı oluşturmadığını ayrıca bazı aile hekimleri ile eczaneler arasındaki etik dışı ilişkilere neden olduğunu söyledi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Güçlendirilmiş Aile Sağlığı Merkezleri geliyor
  • 13.02.2016 15:54

Güçlendirilmiş Aile Sağlığı Merkezleri geliyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Güçlendirilmiş Aile Sağlığı Merkezleri için Çev ...