maritbet girişmaritbet
GROHE’den su sızıntıları için yeni güvenlik sistemler

GROHE’den su sızıntıları için yeni güvenlik sistemler

GROHE, geliştirdiği yeni uygulamaları ile evlerdeki su sızıntılarının açabileceği sorunları engellemeyi hedefliyor.

Akıllı evler yaratmak için akıllı çözümler sunan GROHE'nin yeni ürünü Sense akıllı su sensörü, nem durumunu izleyerek sızıntıları anında tespit ediyor ve bir sorun olması durumunda ev sahiplerini anında haberdar ediyor. Ana su borusuna monte edilen GROHE Sense Guard ise borunun patlaması durumunda su akışını kapatma imkanı sunuyor. Her iki üründe de kullanılan çığır açıcı akıllı teknolojiler, yeni GROHE ONDUS Uygulaması yardımıyla evdeki su akışının izlenip kontrol edilmesini mümkün kılıyor. 

Önlenebilir su baskını hasarları 

GROHE Sense ve GROHE Sense Guard, GROHE tarafından bu yıl gerçekleştirilen bir araştırmanın da ortaya koyduğu üzere, hafife alınan bir risk olan evlerdeki su hasarı konusuyla baş etmek amacıyla geliştirildi. 
Araştırmaya göre, Avrupa'daki evlerin yarısında en az bir defa su hasarı meydana geliyor ve bu durum, katılımcıların düşündüğünün çok üzerinde bir oran. Avrupa Sigorta Derneği tarafından hazırlanan bir rapor, bu olayların yüzde 93'ünün önlenebilir olduğunu belirtiyor. Müşterilerinin su deneyiminden keyif almasını sağlamak isteyen GROHE, su hasarlarını izlemeye ve önlemeye yönelik akıllı cihazlar geliştirme sürecini, ürün inovasyonunda bir sonraki adım olarak görüyor. 

Açık bırakılan musluklar sorun olmaktan çıkıyor

GROHE Sense ve GROHE Sense Guard sayesinde artık açık bırakılan musluklar dahi dikkatten kaçmıyor. Akıllı bir su sensörü olan GROHE Sense zemine kolaylıkla yerleştirilebiliyor. Su baskınlarını tespit edebilen sensör; oda sıcaklığı ve nem oranını takip ediyor. Evin farklı odalarına yerleştirilen birden fazla cihaz, her türlü sorunu anında haber vererek ev sahibine su hasarı durumunda gerekli önlemleri alma imkanı tanıyor. 
Tesisatlardaki don riskini, mikro sızıntıları ve borulardaki kırılmaları tespit eden akıllı bir su kontrol ünitesi olan GROHE Sense Guard ise profesyonel bir tesisatçı tarafından evin ana su borusuna monte ediliyor. Bu ünite sayesinde borularda bir patlama meydana gelmesi durumunda, su tedariki otomatik olarak kesilebiliyor. 

GROHE ONDUS uygulaması ile uzaktan takip

GROHE Sense'in yenilikçi su güvenlik sisteminin en önemli parçası olan GROHE ONDUS uygulaması, sektör standartlarındaki kablosuz LAN teknolojisine dayanıyor.  Uygulama, en üst düzey su güvenliği sunarak, GROHE Sense ve GROHE Sense Guard'ın her zaman ve her yerde sürekli olarak izlenmesi ve kontrol edilmesine imkan veriyor. Kullanıcılar, evlerinde su ile ilgili bir sorun olduğunda uygulama üzerinden uyarı alıp ciddi bir zararın önüne geçmek için GROHE Sense Guard ile su tedarikini kesebiliyorlar. Ayrıca, uygulamada kullanıcıların evde su tüketimini takip etmesine izin veren bir özellik de bulunuyor.

“Tadilatı aylar süren su hasarlarının önünü geçmeyi amaçlıyoruz”

GROHE AG CEO'su Michael Rauterkus, “Tüketiciler için bir keyif kaynağı olmayı hedefliyoruz. Su şebekesinden dolayı oluşan su hasarları, evde en sık rastlanan hasar türü. Su hasarı meydana geldikten hemen sonra tamir ettirmek isteseniz de her şeyin düzeltilmesi haftalar, hatta aylar alabiliyor. Dolayısıyla, bu durumlarda en iyi çözüm önlem almak oluyor. Biz tam da bu nedenle GROHE Sense su güvenlik sistemini geliştirdik: GROHE Sense ve Sense Guard evlere göz kulak olurken kullanıcılar da günün tadını gönül rahatlığıyla çıkartabiliyor” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yeni GROHE Eurosmart: Bir ikon yeniden şekilleniyor!
  • 26.08.2021 11:19

Yeni GROHE Eurosmart: Bir ikon yeniden şekilleniyor!

GROHE’nin ilk 2’si 1 arada hibrit bataryası, tek kumandalı bataryanın avantajlar ...

GROHE Baulines Kitchen ile mutfaklar artık daha sade!
  • 10.06.2021 11:46

GROHE Baulines Kitchen ile mutfaklar artık daha sade!

Kolay montaj ve akıllı özellikler ile fonksiyonel çok yönlü bir ürün olan GROHE ...

GROHE sektör profesyonelleri ve tüketicilerle buluşuyor
  • 15.04.2021 11:57

GROHE sektör profesyonelleri ve tüketicilerle buluşuyor

GROHE, pandemiye rağmen sektör profesyonelleri, son tüketiciler ve öğrencilerle ...

LIXIL, GROHE X dijital deneyim platformunu tanıttı
  • 20.03.2021 16:11

LIXIL, GROHE X dijital deneyim platformunu tanıttı

LIXIL, bünyesinde bulunan GROHE markasının “GROHE X” dijital deneyim merkezini t ...

Grohe Baulines akıllı bataryayı banyonuza getiriyor
  • 23.02.2021 07:30

Grohe Baulines akıllı bataryayı banyonuza getiriyor

GROHE Baulines batarya portföyü, yeni ve modern tasarımına ek olarak daha fazla ...

Grohe, dijital deneyim merkezi Grohe X'i hayata geçirdi
  • 07.02.2021 09:15

Grohe, dijital deneyim merkezi Grohe X'i hayata geçirdi

GROHE X, etkileşim kurmanın yeni yollarını sunuyor. Ziyaretçiler, özel destek al ...