Google'ın yeni kampüsü

Google yeni genel merkezi için onay bekliyor

Genel Ali Asatekin 22.03.2016
Google, şehir plancılarından geri dönen genel merkez tasarımı için yeni bir tasarımla tekrar karşımızda
Google, ABD'nin California Eyaleti'ne bağlı Mountain View şehrinde bulunan genel merkez kampüsünün şehir plancıları tarafından reddedilmesinin ardından projeyi revize etti. Bjarke Ingels Group tarafından yapılan tasarımda açık alanlar, esneklik ve sürdürülebilirlik daha kompakt bir hale getirildi.


Birçok bölümden oluşan Google'ın yeni genel merkezi, 1200 araçlık park alanı sunarken, toplu taşıma ve yaya ulaşımına entegre olacak. Projede bisiklet park alanlarına ağırlık verilirken yürüme yolları ve toplu taşımayla da bağlantı sağlanacak.


Yeni planda ana binanın çevresinde sıralı kafeler, mağazalarla birlikte çalışanlar ve ziyaretçilerin bir araya gelebileceği halka açık alanlar bulunuyor. Ofis binası, aynı binanın üst katında konumlandırılarak esnek kullanım sunuyor. Mevcut planda binanın tente ile kaplanması hedefleniyor.


Binanın geniş, parlak ve yansıtıcı alanlarının yerel kuş popülasyonunu olumsuz etkilememesi için Bjarke Ingels Group ve Heatherwick Studio ciddi bir çalışma yaptı. Konu ile ilgili önemli noktalar boyanarak bazı bölgelerde matlaştırılmış cam kullanılacak.


Yeni proje LEED Platinum sertifikasını da almayı hedefliyor. Bu yönde yapılan çalışmalarda çatıdaki güneş panelleri ile merkezin elektrik ihtiyacının yüzde 45'inin karşılanması planlanıyor. Bunun yanı sıra projede tüm yağmur suları toplanarak tekrardan kullanılacak. Bölgede fazla su ihtiyacı olan ağaçlar kaldırılıp yerine daha az suya ihtiyacı olan ağaçlar getirilecek.

 

Google yeni genel merkezi için onay bekliyor LEED Platinum sertifikası