maritbet girişmaritbet
Google Maps'ın Street View özelliği artık Türkiye'de!

Google Maps'ın Street View özelliği artık Türkiye'de!

Her gün milyonlarca ziyaretçi alan Google Maps'ın Street View özelliği Türkiye'ye geldi.

Street View Türkçe adıyla Sokak Görünümü özelliğini Türkiye'ye getiren Google Maps, kullanıcılara büyük kolaylık sağlayacak. Google Maps kullanıcılarının Türkiye'de yaklaşık 70 il ve yüzlerce ilçeyi net bir biçimde takip edebileceği özellik ile en küçük ayrıntılar bile görünebilecek. 

Google maps aracı

Google Maps'ın Street View özelliği, Google'ın bu amaç doğrultusunda hizmete aldığı otomobillerinin üstüne takılan kameralar aracılığıyla çekilen fotoğrafların birleştirilmesiyle elde ediliyor. Google Maps Street View özelliği sayesinde haritada yer alan herhangi bir sokakta yürüyormuş gibi konum alabilmek mümkün. Sokakları gezmenizi sağlayan Street View özelliği, özellikle gidilen yerde ne ile karşılaşacağını bilmeyen insanlar için de büyük fırsat.

Google'ın bu hizmeti için Street View Trekker (Sokak Görünümü Yürüyüşçüleri) 18kg ağırlığı bulunan 15 kameralı bir çantayla tek tek sokaklarda dolaşıyor. ABD'de kamera takılı araçlarla da kaydedilen görüntüler, Türkiye'de olduğu gibi dünyanın birçok yerinde de bu yürüyüşçüler sayesinde çekiliyor.

PEKİ GOOGLE MAPS STREET VİEW NE İŞE YARAR?

Street View ile dünyanın önemli noktalarını ve doğa harikalarını keşfedin, müzeler, arenalar, restoranlar ve küçük işletmeler gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz. En küçük ayrıntıların yer aldığı Google Maps Street View sayesinde görmek istediğiniz her yer elinizin altında...

STREET VİEW NASIL KULLANILIR?

Google Maps Street View özelliğini kullanabilmek için, Google Maps'ta aradığınız adresi yazdıktan sonra sağ altta yer alan insan simgesine tıklayınca Google'ın kaydettiği sokak ve caddeler maviye boyanıyor. Mavi yollar gezip görebileceğiniz yerler anlamına geliyor. Buradan oklar yardımıyla istediğiniz sokağa girip çıkabiliyorsunuz. Öte yandan Street View özelliğinden bilgisayar kullanıcılarının yanında Apple ve Android kullanıcıları da yararlanabiliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Google Maps'ın Street View özelliği artık Türkiye'de!
  • 12.11.2015 09:46

Google Maps'ın Street View özelliği artık Türkiye'de!

Her gün milyonlarca ziyaretçi alan Google Maps'ın Street View özelliği Türkiye'y ...