maritbet girişmaritbet
Göksu Evleri ile Tepe Sitesi'nin duvar davası!

Göksu Evleri ile Tepe Sitesi'nin duvar davası!

Anadoluhisarı’nda 5 bin kişinin yaşadığı prestijli iki site, sınırlarındaki istinat duvarı yıkılınca mahkemelik oldu.

Bir site “Duvarı yıkan sizin kanalizasyon”, diğeri ise, “Hayır yağmur suyu” diyor. Tamamen yıkılırsa felakete yol açabilecek davalık istinat duvarı ise öylece duruyor. Çöken duvarın yakınında oturan tiyatro sanatçısı Halil Ergün de korku içinde... Ergün, ''Evim her an çökebilir. Hayatım tehlikede. Ne tatile gidebiliyorum ne evden çıkabiliyorum'' dedi.

İstanbul Beykoz'da bin 328 konutta yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı Göksu Evleri ile komşu Tepe Sitesi'ni ayıran “İstinat duvarı” çöktü. Göksu Sitesi yönetimi, duvarın Tepe Sitesi'nin kanalizasyon sisteminden kaynaklanan sorun nedeniyle çöktüğünü ileri sürerek mahkemeye başvurdu.

göksu evleri ile tepe sitesi arasında çöken istinat duvarı

‘SEBEP SİZİN SULAR'

Anadoluhisarı Mahallesi'ndeki iki prestijli siteyi ayıran duvar şubat ayında aşırı yağışların ardından çöktü. 1 araç kullanılamaz hale geldi. Duvarın yanındaki yoldan altı aydır geçilemiyor. Göksu Sitesi yönetimi, önce noter kanalıyla Tepe Sitesi sakinlerine ihtar mektubu gönderdi.

Ardından da mahkemeye başvurarak site yöneticisi Muammer Özer ve konut sahiplerinden şikâyetçi oldu. İstanbul Anadolu Nöbetçi Asliye Ticaret Mahkemesi'nde açılan davanın şikâyet dilekçesinde istinat duvarının yıkımına, davalılara ait komşu Tepe Sitesi'nin kanalizasyonundan sızan suların  Ihlamur Caddesi üzerindeki istinat duvarını korozyona uğrattığı, can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürdüğü iddia edildi. Yıkılma ihtimali olan duvarın yapımı için daha önce de Beykoz 2. Asli Hukuk Mahkamesi ve Beykoz Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açıldığı bilgisine yer verildi.

‘Felaket kapımızda'

Evi, yıkılan duvarın devamında bulunan ve bu duvarın yağışlı havalar başlamadan yapılmaması halinde kendi evinin de tehlike altında olduğunu iddia eden Göksu Evleri sakinlerinden Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Deniz Kurt da  “Defalarca ilgileri uyardık, belediye yetkililerine durumu ilettik ama sonuç alamadık. Yeni bir yağışta duvar tamamen inerse büyük felaket yaşanacak” uyarısında bulundu.

Göksu Evleri ile Tepe Sitesi arasında çöken istinat duvarı

Tepe Sitesi yöneticisi Muammer Özer ise Hürriyet'e yaptığı açıklamada, duvarın kışın yağan yağmurlar nedeniyle yıkıldığını belirterek, “Beykoz Belediyesi'ne projemizi onaylattık. Akşam-sabah inşaata başlayacağız. Belediye yıkılan istinat duvarının yenilenmesiyle ilgili üniversiteden rapor almamızı şart koştu. Raporu aldık, projemiz onaylandı. Müteahhitle anlaştık, malzeme bekliyoruz” dedi.

''HAYATIM TEHLİKEDE''

Tepe Sitesi'nde çöken duvarın yakınında oturan tiyatro sanatçısı Halil Ergün de korku içinde. 5 aydır duvarın yapılması için çalmadık kapı bırakmadığını söyledi. Mağdur olduğunu söyleyen Ergün, ''Evim her an çökebilir. Hayatım tehlikede. Ne tatile gidebiliyorum ne evden çıkabiliyorum'' dedi.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Simge Sağın, Galata'da aylık 20 bin TL'ye ev kiraladı!
  • 01.03.2022 10:20

Simge Sağın, Galata'da aylık 20 bin TL'ye ev kiraladı!

Şarkıcı Simge Sağın, Galata’ya taşındı. Aylık 20 bin TL'ye kiraladığı dairesine ...

Ümit Kantarcılar, Göksu Evleri'nden 2.5 milyon TL'ye villa aldı
  • 19.12.2017 10:56

Ümit Kantarcılar, Göksu Evleri'nden 2.5 milyon TL'ye villa aldı

Pis Yedili dizisiyle adını geniş kitlelere duyuran Kantarcılar, Göksu Evleri’nde ...

Büşra Pekin-Ersay Üner çifti 2 milyon liraya villa aldı
  • 07.03.2017 09:12

Büşra Pekin-Ersay Üner çifti 2 milyon liraya villa aldı

Bu yaz dünyaevine girmeye karar veren Büşra Pekin-Ersay Üner çifti, Göksu Evler ...

Göksu Evleri ile Tepe Sitesi'nin duvar davası!
  • 30.07.2015 09:15

Göksu Evleri ile Tepe Sitesi'nin duvar davası!

Anadoluhisarı’nda 5 bin kişinin yaşadığı prestijli iki site, sınırlarındaki isti ...

Kutsi, Göksu Evleri'nden ofis kiraladı!
  • 08.06.2013 13:41

Kutsi, Göksu Evleri'nden ofis kiraladı!

'Doktorlar' dizisiyle başlayan oyunculuk serüvenini 'Huzur Sokağı'nda 'Bilal' ka ...