maritbet girişmaritbet
Göçmenleri umursamayan Avrupa'yı protesto ettiler

Göçmenleri umursamayan Avrupa'yı protesto ettiler

Akdeniz'de yüzlerce, binlerce göçmenin ölümünü görmezden gelen Avrupa böyle protesto edildi. Protestoda ortaya çıkan görüntü ürperticiydi.

ESD - 2015'in daha dördüncü ayı bitmeden Akdeniz'de ölen göçmenlerin sayısının bin 750'yi bulması uluslararası sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi. Birbiri ardına yaşanan trajediler karşısında 
İngiltere'nin takındığı tutumu utanç verici olarak tanımlayan Uluslararası Af Örgütü çarpıcı bir protestoya imza attı. İngiltere'nin güneyindeki Brighton kentinde bir araya gelen protestocular plajda siyah ceset torbalarının içine girerek gösteri yaptı.
Grubun hazırladıkları pankartlara “boğulmalarına izin vermeyin” (Don't Let Them Drown) yazdıkları görüldü. Grubun asıl hedefi ise Brüksel'de buluşan liderlerin etkili bir karar almasını sağlamaktı.
Raporlara göre bu sene başından itibaren 21 bin kişi Akdeniz'i aşarak Avrupa'ya geldi. Bu rakam geçen yılın rakamlarıyla benzerlik gösterirken, göçmenlerin Avrupa'ya gelmek üzere çıktıkları yolculuklar çoğunlukla faciayla sonuçlanıyor. Bu faciaların sonuncusu ve en büyüğü de geçtiğimiz Pazar günü yaşandı. Libya'dan hareket eden göçmenleri taşıyan gemi alabora oldu ve daha insanca bir yaşam uğruna ülkelerini terketmek zorunda kalan 800 kişi boğularak yaşamını yitirdi.

Yorum Yaz