maritbet girişmaritbet
Gizli Servis, çakma Beyaz Saray istiyor!

Gizli Servis, çakma Beyaz Saray istiyor!

Beyaz Saray’ın güvenliğinden sorumlu olan ve Obama ailesini koruyan Gizli Servis'in Direktörü Clancy, Beyaz Saray’ın benzerinin yapılmasını önerdi.

ABD Gizli Servis Direktörü Clancy, Beyaz Saray'ın benzerinin yapılması teklifini, Temsilciler Meclisi'nin iç güvenlikle ilgili Tahsisatlar Alt Komitesi'ndeki oturumda yaptı. Gizli Servis'in Maryland eyaletindeki Beltsville'de, Beyaz Saray'dan yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta 500 hektarlık arazisinde benzerinin inşa edilmesini öneren Clancy, Obama ve ailesini koruyan Gizli Servis çalışanlarının şu anda, basit, Beyaz Saray'ın kuzey cephesinin ölçüsüyle bile örtüşmeyen bir alanda, çit olarak bisiklet barikatları kullanarak eğitim yaptıklarını bildirdi.

"Eğitim tatbikatını zenginleştirecek herhangi bir bina, araç giriş çıkış kapıları, ışıklandırma ve diğer aletler bulunmuyor" ifadesini kullanan Clancy, Beyaz Saray'ın "kopyasının" Başkan Obama'nın ikametgahını koruyan güvenlik güçlerinin daha gerçekçi bir ortamda, senaryo esaslı eğitim tatbikatına olanak sağlayacağını kaydetti. Binanın inşası için yaklaşık 8 milyon dolarlık bütçe gerektiğini belirten Clancy, yeni yapının Beyaz Saray'ın aslının ölçüsünde olup olmaması gerektiği noktasında herhangi bir detay paylaşmadı.

Gizli Servis Direktörü Clancy, oturumda Kongre üyelerinin sorularını da yanıtladı. 4 Mart'ta birimin üst düzey iki yetkilisinin bir partide alkol aldıktan sonra arabayla Beyaz Saray'ın bariyerlerine çarpmasını olaydan 5 gün sonra öğrenebildiği bilgisini veren Clancy, bu tür gelişmelerden kendisinin muhakkak haberdar edilmesi gerektiğini ancak bilgilendirilmediğini anlattı. Alkollü ajanlardan günler sonra haberi olduğunu vurgulayan Clancy, "Bu konuda bilgimiz olmamasından dolayı hayal kırıklığına uğradım" diye konuştu.

Clancy, göreve gelmesinden itibaren birimin mevcut kültürünü değiştirmek için çabaladığını belirterek, "Bu kültürün değiştirilmesi biraz zaman alacak" değerlendirmesinde bulundu.

Dünyanın en iyi korunan yerlerinden biri olarak gösterilen Beyaz Saray'ın güvenliğini sağlamakla yükümlü Gizli Servis, geçmişte de tartışmalara konu olmuştu. 

Irak gazisi Omar Gonzalez'in 19 Eylül 2014'te Beyaz Saray önündeki demir parmaklıkları atlayarak, 64 metre uzunluğundaki bahçede koşup Başkan Obama'nın konutuna girmeyi başarması ülke gündemini meşgul etmişti. Konutta bir Gizli Servis görevlisini de geçmeyi başaran Gonzalez'in bıçaklı olduğu ortaya çıkmıştı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Lamartine Otel, Designist imzası taşıyor
  • 07.06.2021 16:47

Lamartine Otel, Designist imzası taşıyor

Taksim’deki Lamartine Otel İç Mimar Aslı Arıkan Dayıoğlu liderliğindeki ödüllü i ...

Ronald-Nancy Reagan bu evde yaşıyordu
  • 11.03.2016 10:12

Ronald-Nancy Reagan bu evde yaşıyordu

Bir zamanların aktörü, kovboy filmlerinin yıldızı Ronald W. Reagan, eşi Nancy il ...

Washington'da hareketli dakikalar...
  • 15.04.2015 21:55

Washington'da hareketli dakikalar...

Washington'da bulunan Beyaz Saray heyecanlı dakikalara sahne oldu ve bir helikop ...

Gizli Servis, çakma Beyaz Saray istiyor!
  • 18.03.2015 09:34

Gizli Servis, çakma Beyaz Saray istiyor!

Beyaz Saray’ın güvenliğinden sorumlu olan ve Obama ailesini koruyan Gizli Servis ...

Bu haber Beyaz Saray'ın içini merak edenlere!
  • 01.01.2015 11:15

Bu haber Beyaz Saray'ın içini merak edenlere!

ABD Başkanı Barack Obama'nın ailesiyle birlikte yaşadığı Beyaz Saray'dan çok öze ...

Detroit'te hayvanat bahçesinden sanat eserlerine kadar birçok mülk satışa çıkıyor!
  • 21.07.2013 13:33

Detroit'te hayvanat bahçesinden sanat eserlerine kadar birçok mülk satışa çıkıyor!

ABD'de bir zamanlar otomotiv sanayinin merkezi konumundaki Detroit kentini, alac ...