maritbet girişmaritbet
Ghanbari, Maçka Armani Residences'ta açıldı!

Ghanbari, Maçka Armani Residences'ta açıldı!

Mimari projeleri, dünya tasarımları ile buluşturan Ghanbari markasının Türkiye'deki yeni mekanı İstanbul Maçka Armani Residences’ta açıldı.

GHANBARI, 30 yıl önce German ve İpek Ghanbari'nin birlikte yola çıktığı bir girişim hikâyesi. 90'lı yıllarda, dekorasyon sektöründe çerçeve konusundaki ihtiyacı gördükten sonra Hazar ismiyle ve çerçeve grubuna verdikleri Krea markalarıyla start alarak özel ve kıymetli, ahşap çerçeveleri dünyanın dört bir yanından ithal edip önemli bir ihtiyacı ve açığı karşılayarak onlarca bayinin yer aldığı bir ağ oluşturdular. Sayısız otel ve hastanenin, kurumsal şirketin duvarlarını giydirdiler. Krea markası ile bayilere atölyeler kurarak üretim tekniklerini anlattılar.

Ghanbari CEO'su German Ghanbari, yeni markaları “Ghanbari” nin ortaya çıkışını, “2008 yılında Türkiye'de partner arayan Christopher Guy ile yolumuz kesiştiğinde, biz de yeni bir açılım peşindeydik ve bu bizim için güzel bir fırsat oldu... Christopher Guy yanında, Fine Arts Lamps'a ait aydınlatmaları Türkiye ve İran'da çeşitli projelerle buluşturduk. Mimari projelere verdiğimiz destek, gerçekleşen başarılı işler, zor projelerde detaylı, hassas ve katma değer yaratan hizmetimiz ile aranan bir partner olduk. Bu iki markamızın ardından pek çok dünya markası temsilcilikleri geldi. Bu temsilciliklerin çoğu bölge temsilcilikleriydi. 2010 senesinde İran showroomumuzun açılmasıyla, iki ülkede faaliyet göstermeye başladık ve iki ülke ve bölgedeki diğer projelere de dekorasyon ile ilgili ürünleri temin ettik. Ve bugüne gelene kadar da sayısız otel, konut ve hastane projeleriyle dünya markalarını buluşturduk. Nihayet bizi, ürünlerimizi ve yaptığımız işimizi tanımlayan yeni markamız Ghanbari ile artık Maçka'dayız...” diyerek dile getirdi.

Zaman ve Konfor Yeni Lüksün Vazgeçilmezi…

Ghanbari' nin ürün seçkilerinde bir çok kriter etkili. Fuarlarda yakından takip ettikleri dünya trendleri birinci sırada yer alıyor. Tasarımcılarda koleksiyonlarını dünya trendlerine uygun olarak hazırlıyor. Diğer bir yanda ise, projeler ve proje sahiplerinin ihtiyaçlarının seçimleri belirlediğine olan inanış. 

Ghanbari CEO' su German Ghanbari ürün seçkileri ile ilgili bakış açısını, “Biz seçme fiilini çok önemsiyoruz. Aslında herşey seçimle başlıyor. Hayatımızda da bu böyle. Seçmek bir yetenek, seçmek içinde bilgi, tecrübe, algı gibi pek çok değer barındıyor. Biz doğru seçimi, verimli bir süreçte sağlamayı hedefliyoruz. Zaman ve konfor, yeni lüksün vazgeçilmezi.. Aynı zamanda kullanılan ürünün hikayesi, getirdiği bilgi, kattığı tecrübe…O yüzden her parça özel. Ve kişinin özelleştirdiği ortamını oluşturuyor bu parçalar. Seçimler kişiye özel ve pek çok adımla belirleniyor.” sözleri ile açıklıyor.

Evrensel Yaklaşım

Ghanbari hikâyesindeki başroller İranlı ve Türk iki ortağı, iki hayat arkadaşını işaret etse de, bu marka sonrasında gelişen ilişkilerle Türki Cumhuriyet' lerden, Ortadoğu'ya, Doğu Avrupa'dan Asya'ya kadar çok geniş bir coğrafyadaki projelere ve onların sahiplerinin kültürel farklılıklarına evrensel bir yaklaşımla cevap verir hale geliyor. Ghanbari, uyumun anlamaktan ve iyi tahlil etmekten geçtiği düşüncesi ile, ihtiyacı tespit etmenin ve bu ihtiyacın nereden karşılanacağına dair bilgi ve iletişime sahip olmanın en temel adım olduğuna inanıyor. Ghanbari Ceo' su German Ghanbari, İstanbul Maçka' da hayat geçirdiği showroom' u ile ilgili olarak, “İstanbul, büyük kıtaların orta noktasında. Bir liman şehri olması ki kara, deniz ve hava ulaşımından söz ediyoruz, konaklama ve ulaşım imkânları sebebiyle de önemli bir kent. 10 seneyi aşkın bir süredir toptancılarımıza, bayilerimize ve projelerimize Çamlıca'daki 2000 m2 lik showroomumuz ve ofisimizde hizmet vermekteydik. Ama Avrupa yakası mimarlarımızın yoğun olarak yer aldığı bir lokasyon. Biz, onlara da yakın olmak istedik.  Zaman çok değerli, ofislerine yakın, proje konusundaki tüm ihtiyaçlarını giderebilecekleri, saatlerce çalışabilecekleri, kendi misafirlerini ağırlayabilecekleri toplantı ve sohbet mekânları oluşturduk. Ve showroom' umuzdaki teknik imkânlar, onların projelerini daha kolay, hızlı ve sonuç olarak verimli çalışmalarına olanak sağlıyor...” dedi.

Mimarlara Butik Hizmet

Ghanbari,  hizmeti her anlamda kişiselleştirmek üzerine kurulu. Ghanbari ekibi misafirlerini büyük bir özenle ağırlıyor.  Bu noktada showrooma gelen proje sahibinin hayali önemli bir başlangıç noktası. Çalışma süreci hayallere yakın durarak, ihtiyaçları anlayarak yürütülüyor. Fark yaratanın detaylar olduğu düşüncesi ile detaylardaki hassasiyetlerini mekanlarında, ikramlarında yani her adımda ifade etmek hedefleri.

Keşif ile başlayan süreç çözüm üretimi ile devam ediyor.  Finansal garantörlük dahil, montaj ve her türlü kalite güvencenin sağlandığı, proje sahibinin kendini güvende ve emin bir elde hissettiği bir ilişki kuruluyor. Bu nedenle uzun soluklu çalışmalar yürütülüyor. Ofisle başlayan ilişki, bir yıl sonra ev dekorasyonu, hemen arkasından Ghanbari' yi önerdikleri dostların mekânlarına çözüm önermek ile devam ediyor.

Ghanbari Showroom'da 4 milyon Euro'nun Üzerinde Yatırım!

Eski İstanbul dokusunu muhafaza eden semtlerden Maçka' da, çok modern bir mimari proje olan Armani Residence' da yer alan Ghanbari showroom 1000 m'2 lik bir alana kurulu.

Shell and core olarak teslim alınan projenin her köşesi, tesisatından dekorasyona tüm detayları özenle çalışıldı. Markalardan ürünler, gerek Ghanbari içmimarları, gerek markaların mimarları tarafından pazarın ve hedef kitlenin beklentileri,  bugünün concept trendleri ile 4 milyon Euro üzerinde bir yatırım gerçekleşti.
Ghanbari CEO' su German Ghanbari Türkiye' de dekorasyon dünyasına yapılan yatırım ile ilgili olarak, “Türkiye piyasasındaki sıkıntılara hepimiz şahidiz. Pek çok iş yerinin, showroomun kapandığı, mimar ziyaretlerimizde takipte olduğumuz pek çok projenin askıya alındığı ya da iptal edildiği şu dönemde,  yaptığımız bu girişimi herkes çok cesurca buldu. Krizler dönemseldir, bu dönemler bazen uzun sürebilir ve yorucu olabilir. Biz yatırımı hep uzun vadeli gördük, kaygımızı o günün zorluklarını fırsata çevirecek şekilde, çözümcül yaklaşımlarımızla minimize ettik, iyi hizmet verdik, tercih edildik, piyasa küçülse de bizim İran pazarında, ve civar ülke pazarlarında da projelerde yer almamız risklerimizi azalttı. Yine aynı anlayıştayız, ama dünden daha tecrübeliyiz. Her türlü krizde, ekonomik ya da proje özelinde,  proje sahiplerine gösterdiğimiz yaklaşımımız, en güçlü referansımız.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Hedef 2017 yılının hem İran'da hem de Türkiye'de Büyüme Yılı Olması!

Ghanbari' nin 2017' ye yeni bir showroom ile giriş yaparak hedeflediği,  Türkiye'deki konut projelerinde payını arttırmak. Diğer bir hedef ise, sadece Türkiye' de değil, hizmet verdikleri geniş coğrafyanın projelerinde de markalarının ve hizmetlerinin bilinirliğinin arttırılması.  2017 yılında İran' da yeni showroom yatırımının gerçekleştirilmesi de hedefler arasında.

Önceki Projeler…

Önceki projelerine baktığımızda, oteller, hastaneler, ofisler, restoranlar, özel mekânlar, evler, yalılar, saraylar ve devletin önemli mekânları olmak üzere yurtiçi ve yurtdışında pek çok projeye imza attıklarını, Azerbaycan, Rusya, Dubai, Türki Cumhuriyetler ve Doğu Avrupa' da projeler tamamladıklarını görüyoruz.

Ghanbari CEO' su German Ghanbari Türkiye' deki dekorasyon sektörü ile ilgili düşüncelerini, “2016 yılında çok olumlu gelişmeler yaşamadık. Ülkemizdeki acı veren terör olaylarıyla 19 milyondan fazla ziyaretçiyi kaybettik. Haliyle otel yatırımları planlanandan %50 fazla bir oranda düştü. Tabii bu süreç bizi de etkiledi. Diğer taraftan, Uzak Doğu ve Amerika menşeili ürünlere %20 ile %50 arasında bir ek vergi geldi. Bizim esas ürün grubumuz olan mobilyada bu ilave vergi %50  (brüt %64-84)oldu.  Bu şartlarda yaşamı devam ettirmek kolay değil ama hizmetimize aynı kalitede devam ediyoruz.” diyerek açıkladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ghanbari, Maçka Armani Residences'ta açıldı!
  • 29.11.2016 15:26

Ghanbari, Maçka Armani Residences'ta açıldı!

Mimari projeleri, dünya tasarımları ile buluşturan Ghanbari markasının Türkiye'd ...