maritbet girişmaritbet
Geleceğin bilim adamları bu parkta yetişecek

Geleceğin bilim adamları bu parkta yetişecek

İlköğretim çağındaki öğrencileri bilime teşvik etmek isteyen Esenler Belediyesi, Bilim Parkı kuracak

Esenler Belediyesi, öğrencileri bilime daha çok özendirmek ve geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek amacıyla Bilim Pakı projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Birlik Mahallesi Deprem Parkının içinde kurulacak bilim parkı, birçok yönüyle bir ilk olacak. Oyunla bilimi bir araya getirecek olan bilim parkı, öğrencilerin eğlenebileceği ve eğlenirken de bilimi öğrenebileceği bir mekân niteliğinde olacak. Açık ve kapalı olmak üzere iki bölümden oluşacak parkın açık olan bölümünde; araba kaldırma, çanak sistemiyle ses iletimi, büyük güneş paneli, DNA Sarmalı, dalga hareketleri, planks kanunu, değişken sarkaç, Pisagor teoremi, paraboller, Parabolik Yansıma, Periyodik Tablo, Bir Arabanın Çalışma Prensibi ve Newtonun Renk Çarkının yer alacağı oyun parkı ve çeşitli bitkilerden oluşan botanik bahçesi bulunacak.   

Kapalı alanda ise; Fizik, Kimya, Matematik, Biyoloji, Astronomi ve Sağlık branşlarına göre ayrılmış sınıflar ve bu sınıfların içinde ise; laboratuar, müzeler ve branşa göre bilimsel aletler yer alacak ve her alet kendini anlatacak ve öğrenciler deneme imkânı bulacaklar. Böylece derslik ve laboratuar kısmında öğrenciler eğitim alarak,  çeşitli bilimsel projeleri kolaylıkla ortaya koyabilecek. Müze kısmında ise; öğrencilerin görerek öğrenebileceği ve dikkatini çekebilecek eğlenceli alanlar bulunacak. Öğrencileri bilgilendirmek amaçlı her bir müze kısmında da slâyt gösterileri ve açıklamalı tabelalar yer alacak.

Festivaller yapılacak

Öğrencileri bilime daha çok özendirmek ve geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek amacıyla kurulacak olan bilim parkında, öğrenciler birebir aktif bir şekilde çalışabileceği projeler çıkarabilecekler ve bu projelerle çeşitli bilimsel yarışmalara katılarak Esenler'i temsil etme fırsatı bulabilecekler. Bilim parkı, ayrıca öğrencilerin yetenek ve kabiliyetlerini ortaya çıkaracak çeşitli festival ve yarışmalara da ev sahipliği yapacak.

Dünyanın birçok ülkesinde bilime olan merakı daha çok canlandırmak için özellikle genç kuşağın ilgisini bu yöne çekecek bilim merkezlerinin kurulduğuna dikkat çeken Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Bilim merkezlerinin eğlenceli hale getirilip daha çok ilgi çekmesi amacıyla günümüzde bilim parkları daha büyük önem kazanmıştır. Özellikle ilköğretim çağındaki çocukların ilgilerinin kolayca dağıldığı günümüzde, oyunlarla öğrenme en iyi öğrenme metodu olmuştur. Tüm dünyanın da artık benimsediği oyunlarla öğretme yöntemi bilim parklarının en önemli öğretme metodu olacaktır. Bu sebeple Esenlerimize de güzel bir Bilim Parkı kazandıracağız” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 17:11

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve ...

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 15:17

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Bakan Kurum, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Esenler Belediyesince YTÜ Davut ...

Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'i anlatıyor!
  • 25.08.2015 15:55

Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'i anlatıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler bölgesinde yapılan yatırım ...

İdris Güllüce, şehir vizyonunu anlattı!
  • 07.03.2015 18:34

İdris Güllüce, şehir vizyonunu anlattı!

Esenler Belediyesi ile İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği’nin (AY-B ...

Başkanın gözünden Esenler Emlak Konutları!
  • 13.10.2014 17:05

Başkanın gözünden Esenler Emlak Konutları!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, emlaktasondakika.com'dan Uğurcan T ...

Tevfik Göksu Esenler'de kentsel dönüşümü anlatıyor
  • 05.11.2013 16:57

Tevfik Göksu Esenler'de kentsel dönüşümü anlatıyor

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını an ...