maritbet girişmaritbet
Gaziantep stadının yüzde 98'i tamamlandı

Gaziantep stadının yüzde 98'i tamamlandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gaziantep'in 35 bin 500 kişilik yeni stadını bitirmek için gün sayıyor.

İnşaatı, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen Gaziantep'in yeni stadında sona yaklaşıldı. Yapımı büyük oranda tamamlanan, farklı açılardan bakıldığında Gaziantepspor'u temsil eden kırmızı ve siyah renklere bürünen yeni stadın, ligin 8. haftasındaki Kayserispor maçına yetiştirilmesi hedefleniyor.

Spor Toto Süper Lig ve TFF 1. Lig'de temsilcileri bulunan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin önemli spor kenti Gaziantep'e yeni ve modern bir tesis kazandırmak için 3,5 yıl önce harekete geçen Gençlik ve Spor Bakanlığı, stadı bitirmek için gün sayıyor.

Merkez Şehitkamil ilçesi Beylerbeyi Mahallesi'nde yapımı süren ve 33 bin kişilik olması beklenirken kapasitesi 35 bin 500'e çıkarılan stadyumun inşaatının yüzde 98'i tamamlandı.

Yaklaşık 2 ay önce çimleri serilen, koltukları monte edilen stadyumda, kale direkleri de yerleştirildi. Peyzaj, yol ve diğer küçük işlerin tamamlanmak üzere olduğu statta, birkaç güne kadar temizlik çalışmalarına başlanacak. Ekipler, passolig sistemlerinin kurulması için de hummalı şekilde çalışıyor.

Tamamlandığında bin 117 araçlık otoparkı, locaları ve diğer özellikleriyle UEFA standartlarında olacak. Tesisin, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Gaziantepspor-Kayserispor maçına yetiştirilmesi ve taraftarlara kapılarını açması bekleniyor.

Renkli stat

Toplam 120 milyon liraya mal olan stadyum, dış cephesiyle de dikkati çekiyor. Dış cephesi değişik bir malzemeyle donatılan stadyuma farklı açılardan bakıldığında, Gaziantepspor'un renkleri olan kırmızı veya siyah görülüyor. Bu özelliği sayesinde Gaziantepli taraftarların "renkli stat" adını verdiği stadyumda son teknoloji de kullanılıyor.

Gölgede kalan çimlerin güneş ihtiyacının karşılanması için UV cihazları alınıyor. Bakanlık, çimlerin sağlıklı olarak kalabilmesi için 3 milyon liralık ekstra bütçe ayırdı.

Bakanlık yetkilileri, bölgenin mevsim şartları nedeniyle yeni statta sıcağa daha dayanıklı özel bir çim kullanıldığını bildirdi.

42 yıllık stada veda

Dönemin spordan sorumlu devlet bakanı ve Gaziantep milletvekili Kamil Ocak tarafından 1974 yılında hizmete açılan Kamil Ocak Stadyumu, taraftarlara veda etmeye hazırlanıyor.

Kapasitesi 19 bin 981 olan Kamil Ocak Stadyumu, 42 yıllık geçmişiyle Gaziantepspor taraftarlarının çok sayıda sevinç ve hüznüne sahne oldu. 

Gaziantepspor'un Süper Lig'teki 529, TFF 1. Lig'deki 289, 2. Lig'deki 51 maçına ev sahipliği yapan Kamil Ocak Stadyumu'nda taraftarlar 10 kez de Avrupa kupası maçı izledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gaziantepspor'un yeni stadı açıldı
  • 16.01.2017 09:51

Gaziantepspor'un yeni stadı açıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan Gaziantepspor'un yeni stadı Gazi ...

Gaziantep'in yeni stadyumu, son teknolojiyle donatıldı
  • 12.01.2017 11:35

Gaziantep'in yeni stadyumu, son teknolojiyle donatıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve aşbakanlık Toplu Konut ...

Gaziantep'in yeni stadında peyzaj çalışmaları da tamam!
  • 27.10.2016 10:19

Gaziantep'in yeni stadında peyzaj çalışmaları da tamam!

Gaziantep'te inşaat çalışmaları hızla süren ve tamamlandığında 35 bin 500 kişili ...

Gaziantep Arena'da sona gelindi
  • 24.10.2016 14:25

Gaziantep Arena'da sona gelindi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, Gaziantep Are ...

Gaziantep stadının yüzde 98'i tamamlandı
  • 14.10.2016 12:37

Gaziantep stadının yüzde 98'i tamamlandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gaziantep'in 35 bin 500 kişilik yeni stadını bitirmek ...

Binalarda yalıtım yaptırırken bunlara dikkat!
  • 14.10.2016 12:37

Binalarda yalıtım yaptırırken bunlara dikkat!

İzocam, Multi Konfor Evler ile kalın yalıtıma bir kez daha dikkat çekti. ...