maritbet girişmaritbet
Gazbeton denildiğinde akla ilk gelen isim…

Gazbeton denildiğinde akla ilk gelen isim…

Mimar Aydan Volkan, Gazbeton denildiğinde aklına AKG Gazbeton geldiğini ifade etti

AKG Gazbeton'un “Tasarımın Binbir Yüzü” etkinlikleri çerçevesinde İzmir'de bulunan mimar Aydan Volkan, “Gazbeton denildiğinde aklıma AKG Gazbeton geliyor. Ve AKG Gazbeton ürünlerini, hafif ve kolay işlenebilir olduğu için de tercih ediyorum” dedi. İzmir'deki dikey yapılaşmaya da değinen Volkan, “Yüksek yapı merakı İstanbul'dan İzmir'e sirayet ediyor. Ancak arazi maliyetlerinin yüksekliği İzmir'de yatay yapılaşmayı zorluyor” diye ekledi.

Türkiye'nin en büyük yerli gazbeton üreticisi AKG Gazbeton, ülkemizin önemli projelerine imza atan mimar Aydan Volkan'ı İzmir'de sektör temsilcileri ve gazetecilerle bir araya getirdi. İlk olarak basın mensuplarıyla buluşan Volkan, Türkiye'nin son dönemdeki yapılaşma sürecini eleştirdi. “Son 12 yıldır istisnalar dışında  Türkiye'de mimarlık icra edilmiyor, sadece “imar” ediliyor” diyen Volkan,  yaşam alanların insanlara empoze edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

İzmir'de ve özellikle Bayraklı bölgesindeki dikey yapılaşma sürecine yönelik soruları da yanıtlayan Volkan, “İstanbul'daki yüksek yapı talebi İzmir'e de sirayet ediyor. Arazi maliyetinin yüksekliği İzmir'de yatay yapılaşmayı zorluyor” dedi: “Yaşanabilir kent, ancak planlı kentle mümkündür. İnsanı merkezine almayan, kamusal alanı olmayan kentler sürdürülebilir  yaşamı taahhüt edemez. Kent kimliği ise tıpkı kişisel kimlik gibidir. Bu nedenle de kentlerimize kimlik kazandırmak, o kentte yaşayan herkesin sorumluluğundadır.”

Türkiye'nin İlk Yeşil Kampüsü

Kreatif Mimarlık'ın kurucu ortaklarından Aydan Volkan, basın sohbet toplantısı ardından “Tasarımın Binbir Yüzü Etkinliği”nde İzmirli sektör paydaşlarıyla buluştu. Türkiye'nin ilk yeşil kampüsü Piri Reis Üniversitesi projesini anlatan Volkan, “İlk defa  bir İşveren bize sürdürülebilir bir yapı talebiyle geldi. 2008 yılında bizim için süreci başlayan proje için 1 yıl boyunca özellikle denizcilik alanında faaliyet gösteren dünyadaki üniversiteleri ve tersaneleri gezdik, gemilerde yaşadık. Edindiğimiz tecrübelerle, geçen  yıl eğitim hayatına başlayan Piri Reis Üniversitesi'nde gemi üzerindeki sürdürülebilir yaşamı üniversiteye aktardık” dedi.

Gri su toplama sistemi, deniz suyundan ısıl enerji kazanımları, yağmur suyu depolama güneş enerjisi kullanımı, deniz suyundan domestik su temini, ısı ve soğutma enerjisinin  yüzde 50'si ve tesisin elektrik ihtiyacının yüzde 50'sinin karşılandığı trijenerasyon sistemi ile mühendislik sistemlerinin doğru kurgulandığı bir kampüs olduğunu belirtti.  Volkan, iyi  tasarlanmış mimarlık ürününün  yeşil bina kriterlerini zaten kapsadığını, yatırımcıların ve kulllanıcıların mühendislik verilerine olan inancı ve güveni  ile  bir gün tüm yapıların  bu kriterlere göre yapılacağını, hatta oluşan bilinç ile  gelecekte sertifikalara gerek kalmamasını umut ettiğini söyledi. 

“Doğru bilgiyi en kısa sürede AKG Gazbeton'dan alıyorum”

Kreatif Mimarlık'ın 1995 yılından bugüne yaklaşık 1,5 milyon m2'lik projeye imza attığını hatırlatan Volkan, “Gazbeton denince akla AKG Gazbeton geliyor. Çünkü doğru teknik bilgileri AKG Gazbeton'dan en kısa sürede alabiliyorsunuz” dedi. AKG Gazbeton'la mevcut işbirliklerinin süreceğini belirten Volkan, “Gazbetonu tercih ediyoruz çünkü hafif ve özellikle kolay işlenebilen bir malzeme” sözleriyle neden gazbetonu tercih ettiklerini paylaştı.

Tasarımın Binbir Yüzü Etkinlikler dizisinin ikinci konuğu olan Aydan Volkan'a sektöre sağladığı katkılardan dolayı verilen teşekkür plaketiyle verildi. AKG Gazbeton adına söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman ise “Aydan Hanımı ve projelerini dinlemeye doyamadık, 2015 yılında ortak projelerimizi arttırıp, paydaşlarımıza ve sektörümüze daha fazla katkı sağlayacağız” dedi.

AKG Gazbeton'un Bahadır Kul ile başlayan, “Tasarımın Binbir Yüzü” anlatıları 10 Aralık'ta İstanbul'daki Trump Towers projesinin mimarı Brigitte Weber ile devam edecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yaşadığımız binalar yangına karşı güvenli mi?
  • 26.09.2018 11:47

Yaşadığımız binalar yangına karşı güvenli mi?

25 Eylül-1 Ekim 2018 Yangından Korunma Haftası dolayısıyla Türkiye’nin en büyük ...

Fethi Hinginar, 2 yıl için TGÜB’ün başkanı seçildi
  • 07.05.2018 14:22

Fethi Hinginar, 2 yıl için TGÜB’ün başkanı seçildi

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar 2 yıl için dernek başkanı se ...

AKG Gazbeton ve Hilti iş birliği anlaşması imzaladı
  • 03.04.2018 11:27

AKG Gazbeton ve Hilti iş birliği anlaşması imzaladı

Hilti; AKG Gazbeton kullanıcılarına şantiyelerde de yerinde destek veriyor. ...

AKG Gazbeton, yeni ürünleriyle konut projelerinde yer alıyor
  • 13.12.2017 13:18

AKG Gazbeton, yeni ürünleriyle konut projelerinde yer alıyor

İnovasyon odaklı üretim yapan AKG Gazbeton, ‘Tek Kesit Cephe Sistemi’ ile Bartın ...

AKG Gazbeton, Türkiye sanayisini temsil eden tek firma oldu
  • 28.11.2017 13:20

AKG Gazbeton, Türkiye sanayisini temsil eden tek firma oldu

AKG Gazbeton, Birleşmiş Milletler tarafından sunulan raporda Türkiye sanayisinde ...

Depremlerde yıkılmayan duvarlar yapmak artık mümkün!
  • 14.11.2017 16:15

Depremlerde yıkılmayan duvarlar yapmak artık mümkün!

Türkiye konum itibariyle deprem kuşağında yer alıyor. Ancak sağlam, depreme daya ...