maritbet girişmaritbet
Gayrimenkulün cazibesine kapılıp inşaatçı oldular!

Gayrimenkulün cazibesine kapılıp inşaatçı oldular!

Hiçbir zaman kaybettirmeyen bir yatırım olarak görülen gayrimenkul, farklı sektörden pek çok firmayı kendine katmayı başardı.

Cazibesiyle herkesi kendine çeken inşaat sektörü, bazılarına dev projeler yapma fırsatı verirken, bazılarını bu girdabın içine çekerek yok etme gücüne sahip. Yılda binlerce konutun üretildiği, ucuz pahalı demeden neredeyse hepsinin satıldığı emlak piyasasında, herkes kendine bir yer edinmek istiyor. Bambaşka bir sektörde faaliyet gösterirken, betonun cazibesine kapılan firmaları sizin için derledik. 

Colin's - Skyland İstanbul

1983 yılında 6 makinelik küçük bir konfeksiyon atölyesiyle yola çıkan Eroğlu Holding, bugün hepimizin bildiği ünlü oyuncu Çağatay Ulusoy'un reklam yüzü olduğu Colin's markasının sahibi. Eroğlu Holding, daha önce projeler geliştirmiş olsa da, inşaat sektörüne faaliyetleri net olarak 2008 yılından itibaren şekillendi. Eroğlu Gayrimenkul markalı projelere 2009 yılında Akkom Ofis Park ile başlayarak sırasıyla Oksizen Konakları, İstanbul Lounge, İstanbul Lounge 2, Yenimoda Evleri, Platform Merter, Florya Ekşinar Konakları, Ofishane, Bursa Harmony Towers'ı hayata geçirdi. Eroğlu Gayrimenkul'ün en öenmli projelerinden Skylan İstanbul ise yapım aşamasında.

Şölen Çikolata - Balance Güneşli

Türkiye'nin önemli çikolata markalarından biri olan Şölen, 1989 yılında Gaziantep'te bir üretim tesisi kurarak yola çıkıyor. Bugün reklamları özellikle kadınlar tarafından beğenilerek izlenen Biscolata ile Luppo, Ozmo, Octovia markalarına sahip Şölen Çikolata, inşaat sektörüne Balance Gayrimenkul ile 2013 yılında girdi. İstanbul Güneşli'de Balance Güneşli projesini hayata geçiren Şölen Çikolata'nın bir sonraki inşaat projesi de merakla beklenir oldu.

Saray Alüminyum - Greenist

30 yılı aşkın deneyimiyle şimdiye kadar pek çok markalı projeye çözümler sunan Saray Alüminyum da Güneşli'den inşaata girdi. 174 konutluk Greenist projesine imza atan Saray Grup, bununla kalmayıp yeni projeler için de kollarını sıvadı. Firmanın, Beylikdüzü'nde bir arsası bulunuyor. Yakın gelecekte Saray Beylikdüzü projesinin de müşterileri sunulması bekleniyor. 

Gürallar Grubu - Lapis Han

Gürallar Grubu'nun temelleri 1948 yılında Kütahya'da atıldı. Porselen alanında iddialı işlere imza atan ve mutfak eşyaları konusunda ustalaşan Gürallar Grubu, 2004 yılında Gürallar Yapı ile inşaat sektörüne adım attı. Kartal'daki Lapis Han projesini hayata geçiren Gürallar Yapı, şimdi ise Ataşehir'de kentsel dönüşüm yapıyor. Sedef Sitesi'ni yıkarak yeni bir projeye başlayacak olan firma, imza sürecine devam ediyor. 

Yörsan - Yör Palas

Süt ürünleriyle Türkiye'de 1964 yılından bu yana faaliyet gösteren Yörsan, Yör Yapı adıyla 2015 yılında inşaata girdi. Belki de süt ürünleri üreticiliğinden inşaata uzanan hikayesiyle en sert geçişlerden birini gerçekleştiren Yörsan, Yöryapı firmasıyla kentsel dönüşüm projeleri yanı sıra, Yör Palas'ı hayata geçirmeyi planlıyor. Yöryapı'nın bir de Dubaili ortağı var. Bu ortak Dubai kökenli bir fon şirketi olan Abraaj Capital.

NG Kütahya Seramik - NG Residence

NG Kütahya Seramik ile Gürallar Grubu aslında aynı ailenin mensupları. Yalnız bilindiği kadarıyla araları pek yok. Zaten bu yüzden NG Kütahya Seramik kuruluyor ve ardından inşaat sektörüne adım atıyor. Reklamlarında oyuncu Yetkin Dikinciler'in oynadığı ve adını Nafi Güral'ın baş harflerinden alan NG Kütahya Seramik, Bağcılar'da 276 dairelik NG Residence projesini hayata geçiriyor. Birbirine paralel iki simetrik formdaki kuleden oluşan NG Residence, 'vazo' formunda tasarlandı.

Anadolu Grubu - And Pastel

1950 yılında kurulan ve bugün Türkiye'nin en büyük sanayici gruplarından olan Anadolu Grubu, Anadolu Grubu, 2011 yılında And Gayrimenkul ile inşaata girdi. AND Gayrimenkul, uluslararası 7 farklı ödüle sahip ilk ofis projesi AND Kozyatağı projesinde yaşamın başlamasının ardından, 2016 yılında lansmanı yapılan konut projesi AND Pastel ile gayrimenkul sektöründe ilerlemesini sürdürüyor. 

Ar Şirketler Grubu

Bir dönem dünyada mercimek ticaretinin yüzde 45'ini elinde bulunduran Ar Şirketler Grubu da inşaat sektörüne girenler arasında yer aldı. İstanbul, Bomonti'de Arista Business ve Beykent'te Arluxia projelerini inşa etmek için kollarını sıvayan Ar Şirketler Grubu, diğer meslektaşları kadar başarılı olmadı. Projeleri yarım kalan ve inşaattan beklediği randımanı alamayan Ar Şirketler Grubu, bir süre sonra battı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Eroğlu'nun MIPIM 2013 Fuarı'ndaki standı geziliyor!
  • 12.03.2013 16:46

Eroğlu'nun MIPIM 2013 Fuarı'ndaki standı geziliyor!

Eroğlu Gayrimenkul'ün MIPIM 2013 Fuarı'ndaki standı geziliyor. Ayrıntılar emlakt ...

Hom Design Center İstanbul’un tasarım merkezi olacak
  • 09.12.2016 13:25

Hom Design Center İstanbul’un tasarım merkezi olacak

Eroğlu Gayrimenkul tarafından Seyrantepe'de hayata geçirilecek olan Hom Design C ...

Seyrantepe Eroğlu Skyland örnek dairesi
  • 01.01.2014 10:41

Seyrantepe Eroğlu Skyland örnek dairesi

Eroğlu Gayrimenkul tarafından Seyrantepe'de inşa edilen Skyland'den örnek daire ...

Seyrantepe Eroğlu Skyland proje galerisi
  • 01.01.2014 10:39

Seyrantepe Eroğlu Skyland proje galerisi

Eroğlu Gayrimenkul tarafından Seyrantepe'de inşa edilen Skyland'den kareler ...

Skyland İstanbul’da temassız alışveriş dönemi başlıyor!
  • 22.04.2021 17:22

Skyland İstanbul’da temassız alışveriş dönemi başlıyor!

Eroğlu Gayrimenkul’un akıllı bina teknolojileriyle dikkat çeken imza projesi Sky ...

NG Kütahya, yatlarda seramik modasını başlattı
  • 18.09.2020 11:22

NG Kütahya, yatlarda seramik modasını başlattı

NG Kütahya Seramik, Türkiye'de ilk kez 120x240 cm ölçülerinde seramik üreterek R ...