maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul profesyonellerine yenilikçi tavsiyeler!

Gayrimenkul profesyonellerine yenilikçi tavsiyeler!

Proje Danışmanı Hilmi Işıkören, Exclusive Homes dergisi için "Gayrimenkul profesyonellerine kreatif tavsiyeler" başlıklı yazıyı kaleme aldı...

Gayrimenkul de dahil bir çok sektörde satıştaki kişilerin sahada rahatlıkla kullanabileceği tavsiye nitelikli birkaç kreatif fikri sizlerle paylaşmak istedim. Bu anekdotlar, satış profesyonellerinin çözümsüz kaldıkları anlarda kreatifliklerini kullanarak işin içinden nasıl çıktıklarını gösteren, gerçek hayattan çarpıcı örnekler içeriyor. 
 
"Kazandırdığınızı bir çekle müşterinize nasıl gösterebilirsiniz?" "3 aydır büyük bir firmayı kendi ısıtıcı ve klima şirketimle çalışmaları için ikna etmek için çabalayıp duruyorum. Onların yararlandığı hizmetten daha iyisini, daha iyi fiyatla sağlayabileceğimi biliyordum ama bana bir şans tanımaları için onları ikna edemiyordum. 
 
Sonunda firmaları için 4 bin TL değerinde bir çek yazarak dikkatlerini çekmeyi başardım; bu, benim şirketimin hizmetlerinden yararlanarak 8 ayda yaklaşık olarak tasarruf edecekleri para miktarıydı. Elbette, çekin üzerinde GEÇERSİZ yazdım ;-) ama yaklaşımım amacına ulaşmıştı ve bir sonraki hafta, firma sahiplerinden biri beni arayarak, çalıştıkları şirketi değiştirmek istediklerini söyledi. 3 yıl geçti onlar hala benimleler:-) size de bunu uygulamanızı şiddetle tavsiye ederim." En iyi ürün bile satılmalıdır. Bu bir klima da olabilir bir araba da bir ev de. insanlar gelip onu sizin elinizden almayacaklardır. Siz, onlara gitmek zorundasınız. Eğer kreatif bir fikirle dikkatlerini çekmeyi başarırsanız belki de hep sizle kalırlar, ne dersiniz? 
 
"Kartvizitleriniz asansörde reklamınızı nasıl yapar?" "Bir dahaki sefere asansörde yalnız kaldığınızda, bedava reklam imkanından yararlanmaya bakın. Bir kartvizit çıkartın ve arkasında şöyle yazın: "Susan, bu satıcı mükemmel. 
 
Lütfen ara ve sipariş ver. Ed." Yazıda kendinizinkinden başka bir ön ad kısaltması (Ed. gibi) ile imzaladığınızdan emin olun. Kartvizitinizi, notun bulunduğu kısım üste gelecek bir şekilde, kat düğmelerinin bulunduğu panelin altına sıkıştırın. Emin olun, bu karar vericileri sizin arkanıza takacak bir neon lambası görevi görecektir. Ben yapıyorum ve işe yarıyor, size de tavsiye ederim." "Müşteriniz biraz daha zaman istiyorsa ne yapabilirsiniz?" "Bir dahaki sefere müşteri adayınız karar vermek için biraz zaman istediğinde ona çekinmeden net olarak şöyle deyin, "Bu konu üzerinde düşünmek istemenizi anlıyorum. 
 
Ama size şunu sormama izin verin lütfen. Sizi gelecek hafta tekrar aradığımda, sizinle iş yapabilme oranımız yüzde olarak ifade edilirse kaç olacaktır?" Bu soru, müşterileri, alım yapacakları ya da yapmayacakları konusunda size bir fikir vermeye sevk eder. Eğer bunun pek olası olmadığını söylerlerse, siz de bunun nedenini öğrenmek için sorular sorabilir ve satışı kurtarabilirsiniz." Satışta başarı, sorduğunuz sorulardan geçer. 
 
Satışta sizi sonuca götürecek en önemli şey doğru soruları doğru zamanda ve belli bir düzen içerisinde müşterinize sorabilmenizdir. 
 
"En basit şeyler bile sizi satışa götürebilir, nasıl mı?" "Kapıdan kapıya ış görüşmesi yaparken her zaman bilgisayarım ve/veya çantamı sol elimde tuttuğumdan emin olurum, böylece sağ elim müşteri adayınınkini sıkabilmeme olanak verecek şekilde boşta kalır. Taşıdığım şeyler yüzünden ellerim birbirine karışmazsa hem karşımdakine daha profesyonel bir izlenim veririm, hem de daha rahat tokalaşabilirim. Ayrıca, yüzüm kapıya dönük durmaktansa yan dururum ki müşterilerim ben onları görmeden önce beni iyi bir gözden geçirebilsinler ve böylece üzerlerine çullanmaya hazır, evlerinin içini gözetliyormuş gibi bir izlenim de vermeyeyim. Müşterilerime ne kadar kolaylık sağlarsam, onlar da beni dinlemeye ve belki de satın almaya o kadar istekli olurlar." Müşterilerinizin zihinlerinde bütünüyle profesyonel bir izlenim bırakın, böyle yaparsanız bir dost daha kazanacak ve satışın yolunu ardına kadar açacaksınız buna emin olun. 
 
Exclusive Homes

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hilmi Işıkören ‘emlakta 1 numara olmanın yolları’nı anlatacak
  • 19.06.2014 14:16

Hilmi Işıkören ‘emlakta 1 numara olmanın yolları’nı anlatacak

Hilmi Işıkören bu akşam 21:30 – 22:30 saatleri arasında emlakta 1 numara olmanın ...

Hilmi Işıkören'den gayrimenkul satışında yükselmek isteyenlere tavsiyeler!
  • 07.10.2012 13:56

Hilmi Işıkören'den gayrimenkul satışında yükselmek isteyenlere tavsiyeler!

Geçen ay paylaşmaya başladığım gayrimenkul de dahil bir çok sektörde satış işind ...

Gayrimenkul profesyonellerine yenilikçi tavsiyeler!
  • 09.09.2012 14:36

Gayrimenkul profesyonellerine yenilikçi tavsiyeler!

Proje Danışmanı Hilmi Işıkören, Exclusive Homes dergisi için "Gayrimenkul profes ...

Gayrimenkulde 3 beyaza dikkat!
  • 26.06.2012 17:00

Gayrimenkulde 3 beyaza dikkat!

Hayatta başarılı olmak için aşağıdaki üç beyaz gibi görünen siyahtan uzak durmal ...

Gayrimenkul Profesyonelleri faizi tartıştı
  • 31.03.2012 09:13

Gayrimenkul Profesyonelleri faizi tartıştı

Gayrimenkul sektörünün önde gelen firmaları son zamanlarda yüksek seyreden faiz ...

Online Emlak semineri başarıyla sonuçlandı
  • 08.02.2012 14:04

Online Emlak semineri başarıyla sonuçlandı

Emlak sektörünün önde gelen ismi Hilmi Işıkören tarafından başlatılan Türkiye'ni ...