maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul patronunu işten kovdular!

Gayrimenkul patronunu işten kovdular!

NBC televizyonu, ABD'de başkanlık seçimlerinde adaylığını koyan ünlü gayrimenkul patronu Donald Trump'ın işine son verdi.

Amerikan NBC televizyonu, göçmenlerle ilgili yaptığı açıklamadan dolayı ünlü işadamı Donald Trump'la iş ilişkisini sona erdirdi.

2016 ABD Başkanlık Seçimleri için Cumhuriyetçi Parti'den aday adaylığını açıklayan işadamı Trump, Hispanik asıllı göçmenlerle ilgili sözlerinden dolayı tepki çekmeye devam ediyor.

NBC televizyonundan yapılan açıklamada, işadamı Trump ile NBC arasındaki ortak girişim olan "Miss USA" ve "Miss Universe" programlarının bundan böyle yayınlanmayacağını ve "Celebrity Apprentice" programının da Trumpsız devam edeceği belirtildi.

NBC'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"NBC'de tüm insanlara saygı ve haysiyet değerlerimizin köşe taşlarıdır. Trump'ın göçmenler konusundaki aşağılayıcı açıklamasından dolayı NBCUniversal Mr. Trump ile iş ilişkisini sona erdiriyor."

NBC'nin Trumpla ilgili kararı, ABD'de İspanyolca yayın yapan en büyük televizyon kanalı Univision'un, Trumpla olan ilişkisini kestiğini açıklamasından sonra geldi.

Trump, ABD 2016 başkanlık yarışına katıldığını açıkladığı konuşmasında, yasa dışı göçmenliği nasıl kontrol edeceğini anlatırken, Meksikalı göçmenlerin "çok sorunlu" olduğunu ve sorunları ABD'ye taşıdıklarını söylemişti. 

Meksika sınırına çok büyük bir duvar öreceğini ve parasını ise Meksika'nın ödeyeceğini belirten Trump, bunun nedenini ise Meksika'nın ABD'ye "tecavüzcü, uyuşturucu satıcısı ve suçlular göndermesi" olarak açıklamıştı. 

Bu arada NBC, önceki aylarda da Irak Savaşı'yla ilgili "yalan" söylediği gerekçesiyle ana haber sunucusu Brian Williams'ın işine son vermişti.

CNN

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Donald Trump'ın emlak serveti 2,5 milyar dolar!
  • 09.10.2021 09:45

Donald Trump'ın emlak serveti 2,5 milyar dolar!

Trump, 25 yılda ilk kez Forbes'un ABD'de "En Zengin 400" listesinde yer almadı. ...

Gayrimenkul patronunu işten kovdular!
  • 01.07.2015 10:34

Gayrimenkul patronunu işten kovdular!

NBC televizyonu, ABD'de başkanlık seçimlerinde adaylığını koyan ünlü gayrimenkul ...

ABD’li emlak kralı Donald Trump’a 40 milyon dolarlık dava!
  • 26.08.2013 10:54

ABD’li emlak kralı Donald Trump’a 40 milyon dolarlık dava!

ABD’li emlak kralı Donald Trump ilginç bir dava ile karşı karşıya kaldı ...