maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul alımına vatandaşlık veren 12 ülke!

Gayrimenkul alımına vatandaşlık veren 12 ülke!

Türkiye'yle birlikte birçok ülke, gayrimenkul yatırımı yapan yatırımcılara vatandaşlık hakkı tanıyor.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'de yürürlüğe giren yasayla birlikte 1 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapan ve 3 yıl tapuya şerh koyduran yabancılar vatandaşlık kazanacak. Burada vatandaşlık kazanacak olan kişiler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayından geçecek. Türkiye'de rakam 1 milyon dolar,peki diğer ülkelerde benzer uygulamalar nasıl işliyor…

Türkiye

Ülkemizde yabancıların Türk vatandaşlığı kazanabilmeleri için 3 yıl satılmaması şartıyla en az 1 milyon dolar tutarında gayrimenkul yatırımı yapmaları gerekiyor. Bunun dışında en az 2 milyon dolar sabit yatırım yapan ya da 3 milyon dolarlık mevduat hesabı açıp 3 yıl ülkemizde tutan yabancılar vatandaşlığa hak kazanabilecek. Ayrıca en az 100 kişiye istihdam sağladığı belirlenen yabancılarda Türk vatandaşlığına hak kazanabilecek.

ABD

Amerika Birleşik Devletleri'nde rakam, aynı Türkiye'deki gibi 1 milyon dolar. Bu rakama şirket kurmak ya daEB-5 programı kapsamında onaylanmış projelere en az 500 bin dolar başvuru yaparak vatandaş olunabiliyor. Burada iki yıllık sürede koşullu oturum, sonrasında koşulsuz oturum ve 5 yıl sonra ABD vatandaşlığına hak kazanma imkanı sunuluyor.

Portekiz

Portekiz vatandaşlığı almak için altın Vize uygulaması var. Tüm seçenekler incelendiğinde öne çıkan iki yöntem göze çarpıyor; 500 bin euroluk gayrimenkul yatırımı ya da 1 milyon euroluk finansal yatırım. Tüm bunların dışında 30 yaş üzerindeki ya da kentsel dönüşüm bölgesinde binalara 350 bin euroluk gayrimenkul yatırımı yaparak Portekiz vatandaşı olunabiliyor.

Dominika

Dünya genelinde en uygun vatandaşlık Karayipler'de ada ülkesi olan Dominika'da. Burada 100 bin olan veren ülke vatandaşı olabiliyor. Uluslar Topluluğu'nun üyesi olan Dominika, İsviçre dahil 50 ülkeye vizesiz seyahat edebiliyor. Ayrıca 200 bin euroluk gayrimenkul yatırımıyla da bu ülkenin vatandaşı olmak mümkün.

Avusturya

Türklerin Avrupa'da en fazla yaşadığı ülkelerden birisi olan Avusturya'da 2 milyon dolarlık bir yatırımla vatandaşlık hakkı tanınıyor.

Yunanistan

Türkiye'nin Avrupa komuşlarından birisi olan Yunanistan'da 250 bin euroluk gayrimenkul yatırımıyla birlikte vatandaşlık almak mümkün. Brada önemli kriterlerden birisi ise 4 kişilik aile için 300 bin euroluk bedelin gözden çıkarılması.

Kanada

Kanada vatandaşı olmak isteyenler, 400 bin euroluk yatırım istiyor. Bu yatırımı yapan kişi önce 5 yıllık oturma izni, daha sonrasında ise vatandaşlık hakkı kazanıyor.

Grenada

Karayiplerin doğusunda kalan Grenada bölgesinde 100 bin dolar yatırım yapıldığı takdirde vatandaşlık almak mümkün. Burada 200 bin dolarlık hibe ya da 350 bin dolarlık gayrimenkul yatırımıyla da vatandaş olunabiliyor.

Makedonya

Bu ülkede sistem biraz daha ilginç. 40 bin euroluk gayrimenkul alan kişiye bir yıllık oturma izni verilmekte. Ancak bunların dışında 800 bin Euro değerinde mal varlığınızın bulunması gerekiyor.

İspanya

Avrupa'nın en fazla ziyaret edilen ülkelerinden birisi olan İspanya'da 500 bin Euro ve üzerindeki konut-gayrimenkul yatırımına oturma izni, Avrupa Birliği ülkelerinde serbest seyahat ve çalışma fırsatı sunuluyor.

Malta

Malta Bireysel Yatırımcı Programı kapsamında en az 350 bin Euro değerinde gayrimenkul yatırımı ya da 5 yıl süreyle yıllık en az 16 bin Euro tutarlı konut kiralanması gerekiyor.

Antigua&Barbuda

Karayip adalarındaki ülkelerden sadece birisi olan Antigua&Barbuda'da vatandaşlık kazanabilmek için en az 400 bin euroluk gayrimenkul yatırımı yapmak gerekiyor. Bunun dışında fonlara hibe veya yatırımlar sayesinde de vatandaş olmak mümkün.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gayrimenkul alımına vatandaşlık veren 12 ülke!
  • 24.03.2017 13:52

Gayrimenkul alımına vatandaşlık veren 12 ülke!

Türkiye'yle birlikte birçok ülke, gayrimenkul yatırımı yapan yatırımcılara vatan ...

Bu ülkeler yatırım yapana vatandaşlık veriyor!
  • 27.04.2016 10:04

Bu ülkeler yatırım yapana vatandaşlık veriyor!

Bir ülkenin vatandaşı olmak, eğer doğuştan oralı değilseniz hiç kolay değil. Anc ...