maritbet girişmaritbet
Gayrettepe-3. Havalimanı metrosunun ihalesi 2016'da

Gayrettepe-3. Havalimanı metrosunun ihalesi 2016'da

Yapımı tüm hızıyla devam eden 3. Havalimanı'na gelecek olan Gayrettepe metrosu ihalesinin 2016 başında yapılması bekleniyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Vekili Mehmet Hamdi Yıldırım, üçüncü havalimanı inşaatına ilişkin çalışmalarda herhangi bir sorun olmadığını belirterek, "Yatırım büyük hızla, hemen hemen sıkıntısız devam ediyor. Gerek Bakanlıklar, gerekse belediye herkes üzerine düşen bütün görevleri yapıyor" dedi.

Üçüncü Havalimanı'nın şantiye alanında düzenlenen "Üçüncü Havalimanı Projesi 4. Koordinasyon Toplantısı"nda konuşan Yıldırım, bu alanda Türkiye'nin, dünyanın en önemli yatırımlarından birisinin yapıldığını, böyle projelerin hayata geçtiğini görmenin heyecan verdiğini söyledi.

Toplantının düzenlenme amacıyla ilgili bilgi veren Yıldırım, sivil havacılık sektöründe son dönemde büyük gelişmeleri kaydettiğini, bu gelişmeyi sağlayan büyük devletlerden birisinin de Türkiye olduğunu aktardı.

Yıldırım, sivil havacılık ile ilgili bazı istatistikler paylaşarak, 2014'te bir önceki yıla göre toplam uçak trafiğinde yüzde 10 artış yaşandığını, havayoluyla taşınan yolcu sayısının yüzde 10,8 artışla 166 milyon 181 bine yükselerek rekor kırıldığını anlattı.

"Yıl tamamlanmadan temmuz ayı rakamları bize toplam uçak trafiğinde yüzde 7, yolcu sayısında yüzde 9'luk artış olduğunu gösteriyor" diyen Yıldırım, artışın devam ettiğini vurguladı.

Yıldırım,temmuz ayında, bir önceki yıla göre uçak trafiğinin Atatürk Havalimanı'nda yüzde 6, Sabiha Gökçen'de yüzde 17 arttığını kaydederek, yolcu sayısında ise bu artışın Atatürk Havalimanı'nda yüzde 9, Sabiha Gökçen'de yüzde 19 olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Yatırım büyük hızla devam ediyor

Yıldırım, 1 Mayıs 2015 itibariyle görevli şirkete burada yer teslimi yapıldığını ve o günden itibaren çalışmaların bütün yoğunluğuyla devam ettiğini anımsatarak, yatırımın büyük bir hızla devam ettiğini söyledi.

Şu anda havalimanı şantiyesinde 7 bin 500 kişi çalıştığını dile getiren Yıldırım, şu anda Türkiye'nin en büyük şantiyesinde bulunduklarını aktardı.

Yıldırım, "Çalışmalarda herhangi bir sorun yok. Çalışmalar hemen hemen sıkıntısız devam ediyor. Gerek Bakanlıklar, gerekse belediye herkes üzerine düşen bütün görevleri yapıyor" dedi.

Havalimanları arası metro bağlantısı

Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin'in geçen günlerde açıkladığı Gayrettepe-3.Havalimanı metro hattının proje çalışmalarına da değindi.

Havaalanını ilgilendiren başka yatırımlarının da olduğunu dile getiren Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun yanı sıra bu otoyolla bağlantı yollarının yatırımların başında geldiğini, bu projelerin de büyük bir hızla devam ettiğini anlattı.

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Metro bağlantısı büyük hızla devam ediyor. Gayrettepe-Üçüncü Havalimanı arasındaki hızlı metro inşaatımız için büyük bir ihtimalle 2016'nın başında ihaleye çıkacağız. Projenin ihalesi tamamlandı. Proje çalışmaları devam ediyor. Şu anda mevcut şartlarda Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen ile bir raylı sistem bağlantımız var. Dolayısıyla üç havalimanı da metro ile birbirine bağlanmış oluyor. Bu da bu çerçevede saymamız gereken önemli yatırımlar arasında."

Yıldırım, yatırım esnasında ortaya çıkan ihtiyaçlardan bahsederek, bunların nasıl temin edildiğini anlattı.

Toplantıda, Yıldırım'ın açıklaması sonrası katılımcılara havalimanı inşaatının geldiği son noktaya ilişkin teknik sunum yapıldı. Sunum, basına kapalı gerçekleştirildi.

Etkinliğe, ilgili Bakanlıklardan yetkililer, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Kalyon Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, Kolin Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Sezai Bacaksız, İstanbul Valiliiği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve çok sayıda kurumdan temsilciler katıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

3. Havalimanı son durum 17 Kasım 2017!
  • 17.11.2017 15:31

3. Havalimanı son durum 17 Kasım 2017!

Yapımına tüm hızıyla devam edilen 3. Havalimanı projesinin son durumu, 17 Kasım ...

3. Havalimanı projesi son durum Ekim 2017!
  • 06.10.2017 15:00

3. Havalimanı projesi son durum Ekim 2017!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 3. Havalimanı projesind ...

Başbakan Yıldırım, 3. Havalimanı inşaatını inceledi
  • 10.07.2017 17:06

Başbakan Yıldırım, 3. Havalimanı inşaatını inceledi

Başbakan Binali Yıldırım "Şu haliyle havalimanının yüzde 55'i tamamlandı. Önümüz ...

Yusuf Akçayoğlu, 3. Havalimanı'nda son durumu anlattı!
  • 13.05.2017 17:47

Yusuf Akçayoğlu, 3. Havalimanı'nda son durumu anlattı!

İGA Havalimanları İnşaatı CEO'su Yusuf Akçayoğlu, yapımı tüm hızıyla devam eden ...

3. Havalimanı'nda sona geliniyor!
  • 11.03.2017 15:26

3. Havalimanı'nda sona geliniyor!

İGA 3. Havalimanı CEO'su Yusuf Akçayoğlu, dev projenin son durumunu hakkında öne ...

3. Havalimanı'nda sisli havaya rağmen inşaat devam etti!
  • 02.03.2017 10:30

3. Havalimanı'nda sisli havaya rağmen inşaat devam etti!

İlk etabı 2018 yılının şubat ayında açılacak olan 3. Havalimanı'nın yapımına, İs ...