maritbet girişmaritbet
GAP'ta internet paketi!

GAP'ta internet paketi!

GAP illerinin meydanlarına, parklarına ve müzelerine bedava internet geliyor.

ESD Ankara - Geçtiğimiz günlerde açıklanan Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Eylem Planı'na göre GAP şehirlerinden Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak internete adeta doyacak. 

İnternet kullanım oranlarının çeşitli nedenlerden dolayı düşük olduğu bölgede yerel yönetimlerin belirleyeceği yoğunluğun yüksek olduğu meydan, park, kültür merkezi, müze ve diğer noktalarda ücretsiz kablosuz internet erişim noktaları kurulacak.

 İnternet kullanım oranı batı illerine oranla düşük seviyelerde olduğu doğu illerinde internete erişimin artırılması için Hükümet harekete geçti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Eylem Planı'na göre GAP illeri adeta internete doyacak. 

Buna göre GAP şehirlerinden Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak'ta ücretsiz kablosuz internet erişim noktaları kurulacak.

Bu ücretsiz kablosuz internet erişim noktaları, internet kullanım oranlarının çeşitli nedenlerden dolayı düşük olduğu bölgede yerel yönetimlerin belirleyeceği yoğunluğun yüksek olduğu meydan, park, kültür merkezi, müze ve diğer noktalarda kurulacak.

Ayrıca eylem planı kapsamında bu illerde genişbant internet altyapısının yaygın olarak kullanıldığı teknoloji geliştirme bölgeleri (TGB) ve organize sanayi bölgeleri (OSB) için yüksek hız ve kalitede internet erişim imkânı sunan fiber teknoloji altyapısının yaygınlaştırılması sağlanacak.   

Uygulama hayata geçirilmesinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı sorumlu olacak ve internet projesi yerel yönetimler ile kalkınma ajansları işbirliğinde gerçekleştirilecek. 

Kamu bilişim merkezleri kurulacak

Eylem planına çerçevesinde yerel yönetimler bünyesinde Kamu Bilişim Merkezleri(KBM) kurulacak. GAP illerindeki vatandaşların Bilgi İletişim Teknolojilerine erişim imkânlarının artırılmasına yönelik hizmet veren mekânlar yaygınlaştırılacak ve işlevselleştirilecek. Bu kapsamda, faal durumda olan Kamu İnternet Erişim Merkezleri'nden hizmet sunumuna devam edilecek.

Bu merkezlerden, yerel yönetimler altında faaliyet gösterenler ve yeni kurulacak olanlar Kamu Bilişim Merkezleri olarak yapılandırılacak. KBM'lerde erişim imkânlarının sunulmasına ek olarak bireylerin sayısal becerilerini geliştirmeye yönelik eğitimler verilecek. Bu eğitimler için yönlendirici içerik oluşturulacak, merkezlerin faaliyetleri düzenli olarak raporlanarak kamuoyuyla paylaşılacak.

Emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

GAP Eylem Planı ile Güneydoğu kalkınıyor
  • 08.04.2015 22:20

GAP Eylem Planı ile Güneydoğu kalkınıyor

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Karahocagil, GAP projesiyle birlikte bö ...

GAP'a yapılan yatırımlar meyvesini verecek!
  • 08.04.2015 15:47

GAP'a yapılan yatırımlar meyvesini verecek!

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, yatırımlarıyla i ...

GAP'ta internet paketi!
  • 11.03.2015 10:48

GAP'ta internet paketi!

GAP illerinin meydanlarına, parklarına ve müzelerine bedava internet geliyor. ...

GAP Eylem Planı'ndan teşvik ve hibe beklentileri...
  • 11.03.2015 09:46

GAP Eylem Planı'ndan teşvik ve hibe beklentileri...

Açıklanan yeni GAP Eylem Planı, bölge işadamlarında ve sivil toplum kuruluşların ...

Güneydoğu Anadolu'nun yıldızı bu eylem planı ile parlayacak!
  • 25.09.2014 13:44

Güneydoğu Anadolu'nun yıldızı bu eylem planı ile parlayacak!

Bölgenin rekabet gücünü artırmak ve GAP'ı daha ileriye taşımak amacıyla hazırlan ...

Cevdet Yılmaz ‘Yeni GAP Eylem Planı’nı oluşturacağız’
  • 01.03.2014 11:25

Cevdet Yılmaz ‘Yeni GAP Eylem Planı’nı oluşturacağız’

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yakın bir gelecekte 2014-2018 dönemini kapsayan y ...